Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Venray

Wil jij goedkope lenzen kopen in Venray? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door lenzen te gebruiken kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en lees je over shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Venray.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals presbyopie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een lokale opticien in Venray heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt het gezichtsvermogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de specialist kijk je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer contactlensdragers gebruiken artikelen van lenzen webshops als 123Lens. Deze 100% online aanbieders hebben het beste assortiment, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Venray. Zie ook onze pagina over Goedkoopste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Venray

Zoek jij een oplossing voor wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onzichtbaar, zeer handig, en ze passen perfect op het oog. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Venray waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website tref je ook speciaalzaken in Deurne, Laarbeek, Asten, Someren en Helmond.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Venray in mei 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Venray. Na deze oogtest bespreek je met de optometrist welk type lens aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om het eens vrijblijvend uit te proberen. Werkt dit voor jou? Dan kan je direct een set bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder vergelijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Venray (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van Essen OptiekSchoolstraat 30/A5801 BPVenray
Camps OptiekGrotestraat 485801 BHVenray
Meurs Oogcentrum VanGrotestraat 165801 BGVenray
Huijsman Optiek HenkSchoolstraat 255761 BVBakel
Specsavers Opticiens DeurneMartinetplein 35751 KMDeurne

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Venray?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van je levensstijl, sterkte en andere wensen. Bij lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Houdt vooral rekening met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), het draagcomfort, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen testen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiek, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online speler als Vision Direct. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar zijn wel een stuk kwetsbaarder. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de gunstige prijs. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,75 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van Perspex. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Goede levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €120 voor één lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €5,45 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens bij jou in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een slimme optie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €29,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €490 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Venray).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is dan slecht, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €30,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,50 (maandelijks).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-venray-5803

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer specialisten als Happy Eyes Club beschikken ook over interessante alternatieven voor de huismerken van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €250 korting verkrijgen (op jaarbasis). Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Bausch & Lomb, Blink en Aosept. Op deze website lees je ook alles over Sportlens.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Venray?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Venray?
In deze streek zitten voldoende specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogspecialist meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt het gezichtsvermogen. Vaak is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Speciaalzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Venray te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog juist is. Ook bij pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 2 jaar. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Alcon. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Venray. Deze medewerkers geven goede adviezen en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement afsluit betaal je tussen de €6,50 tot €50,00 per maand. Gemiddeld betaal je zo’n €275 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je nog zo’n €16,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Venray kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Venray.

 • Wanssum
 • Geijsteren
 • Blitterswijck
 • Vredepeel
 • Smakt
 • Oirlo
 • Leunen
 • Castenray
 • Heide
 • Ysselsteyn
 • Veulen
 • Merselo
 • Plaats een reactie