Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Hoe lang mag ik lenzen dragen?

Het is eenvoudig om lenzen online te bestellen maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten contactlenzen dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn er verschillende materialen en merken maar is er ook een verschil in de duur dat je bepaalde lenzen kunt dragen. Vooral mensen die voor de eerste keer contactlenzen gaan kopen, hebben daardoor veel vragen. Welke soorten contactlenzen zijn er bijvoorbeeld allemaal? En hoelang moet je deze lenzen dragen?

Hoe lang kan je lenzen inhouden?
Bepaalde lenzen dragen kun je vaak alleen maar voor een vaste periode. Zo zijn er lenzen die je een dag kunt dragen maar er zijn ook lenzen die je een maand of zelfs meer dan een jaar kunt dragen. Deze lenzen moeten goed worden schoongemaakt met speciale lenzenvloeistof. Ook is er de kans dat je een lens kwijtraakt of beschadigd wanneer je voor een langere periode dezelfde lens moet dragen.

Sommige mensen zweren bij dag lenzen dragen. Daglenzen zijn contactlenzen die je, zoals het woord al zegt, voor maar één dag draagt. Vroeger werden daglenzen alleen tijdens het sporten en andere activiteiten gebruikt, waar het dragen van een bril onpraktisch was. Vandaag de dag wordt het voor veel mensen echter een gewoonte om elke dag daglenzen te dragen. Het grote voordeel van daglenzen is namelijk dat je ze niet schoon hoeft te maken en ze aan het einde van de dag gewoon de prullenbak in kunnen.

Hoe lang moet ik nachtlenzen inhouden?
Voor sommige mensen volstaat het dragen van nachtlenzen. Mensen die nachtlenzen dragen hoeven overdag geen bril of lenzen te dragen maar kunnen toch scherp zien. Terwijl je slaapt wordt het hoornvlies door deze lenzen als het ware platgedrukt. Hierdoor kun je overdag 1 of zelfs 2 dagen gewoon scherp zien. Mensen die nacht lenzen dragen hoeven de lenzen dus maar 8 uur per dag in te hebben. Bekijk ook deze informatieve pagina van Oogartsen.nl met veel nuttige informatie over soorten lenzen en draagwijze.

Hoe lang iemand lenzen moet dragen hangt dus sterk af van diverse factoren. Niet alleen het materiaal van de lens speelt hierbij een rol maar ook de periode waarvoor de lenzen zijn bedoeld is belangrijk. Kies echter niet de lens die je het minst lang moet dragen maar kies de lens die het prettigst zit en het beste zicht geeft.

Plaats een reactie