Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Wat is het verschil tussen zachte en harde lenzen?

Contactlenzen zijn er in diverse soorten. Het grootste verschil tussen contactlenzen is die van de harde lens tegenover de zachte lens. Deze twee soorten lenzen worden allebei goed verkocht en hebben ook beide hun voor- en nadelen. Waarom zou ik voor harde lenzen kiezen? En wat zijn de voordelen van zachte lenzen?

Voor- en nadelen van harde lenzen
Harde lenzen drijven als het ware op het vocht in je oog. Doordat het water niet wordt opgenomen door de lens, wordt de lens ook minder snel vuil. Hierdoor is de kans kleiner dat het oog ontstoken wordt dan bij zachte lenzen. Daarnaast beschadigen harde lenzen ook minder dan snel dan zachte lenzen.

Het nadeel van harde lenzen is dat je er langer aan moet wennen dan zachte lenzen. Deze gewenningsperiode kan voor sommige mensen pas na enkele weken over zijn. Ook is een hard lens een stuk duurder te vervangen dan een zachte lens.

Voor- en nadelen van zachte lenzen
In tegenstelling tot harde lenzen, is de gewenningsperiode van zachte lenzen relatief kort. Sommige mensen zijn na enkele uren al gewend aan het dragen van de lenzen. Daarnaast zijn zachte lenzen een stuk goedkoper dan harde lenzen.

Natuurlijk hebben zachte lenzen ook enkele nadelen. Zo raken zachte lenzen sneller vies en beschadigd dan harde lenzen. Hierdoor moeten ze beter onderhouden worden dan de harde variant.

Zachte lenzen kopen
Steeds meer mensen gaan zachte lenzen bestellen via het internet. Dit komt mede doordat zachte lenzen tegenwoordig meer verkocht worden dan harde lenzen. Veel mensen vinden de voordelen van zachte lenzen dus opwegen tegen de nadelen. Het draagcomfort is voor veel mensen de beslissende factor om toch zachte lenzen te bestellen in plaats van harde lenzen.

Harde lenzen bestellen
Harde lenzen bestellen op internet gaat net zo eenvoudig als zachte lenzen bestellen. Harde lenzen zijn net als zachte lenzen vaak verkrijgbaar van een huismerk. De ervaring leert dat harde lenzen van een huismerk helemaal niet slechter hoeven te zijn dan merklenzen. Daarnaast zijn lenzen van een huismerk vaak een stuk goedkoper.

Plaats een reactie