Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hilvarenbeek

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Hilvarenbeek? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat op het oog wordt gedragen. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je behoud de vorm van je gezicht. Op deze pagina tref je nuttige informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Hilvarenbeek.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Hilvarenbeek heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en bekijkt de oogdruk en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met deze vakman bepaal je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders lenzendragers profiteren van het aanbod van webwinkels als LensExpress. Deze online shops hebben een gevarieerd aanbod, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je professionele internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Hilvarenbeek. Op deze website lees je ook alles over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Hilvarenbeek

Heb je te maken met onscherp zicht of een vervelende hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het schema hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Hilvarenbeek waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op dit portaal bekijk je ook opticiens in Haaren, Oisterwijk, Goirle, Tilburg en Geertruidenberg.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Hilvarenbeek in juni 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Hilvarenbeek. Hierop volgend bespreek je met de medewerker welk van de lenzen past bij jouw situatie en leefstijl. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder bieden wij opticiens voor een (gratis) oogmeting in Hilvarenbeek (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Lunettes Ava BrillenHaarendijk 255076 TLHaaren
Titan LasertouchOude Kerkweg 85076 TBHaaren
Bersselaar Optiek L vdKreitenmolenstraat 55071 BAUdenhout
Konings OptiekRootven 55066 ATMoergestel
Panis eyewearDe Lind 35/A5061 HSOisterwijk

De goedkoopste lenzen bestellen in Hilvarenbeek?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 40%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanje lifestyle, sterkte en andere wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Op die manier kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als Lentiamo. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door hoge zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de beperkte kosten. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,55 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten zijn gemiddeld €180 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn goedkoop, zuurstofdoorlatend en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een goedkope optie als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Gemiddeld €6,65 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen +/- €28,25 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Kamp je met droge en gevoelig ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €455 per jaar (bij een brillenwinkel in Hilvarenbeek).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een oogdeskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,00 (maandelijks).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €17,25 (maandelijks).
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna tref je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-hilvarenbeek-5081

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer aanbieders zoals LensExpress bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €330 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Freshlook en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Hilvarenbeek?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Hilvarenbeek?
In deze streek heb je de keuze uit veel optiekzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en bekijkt de algehele ooggezondheid. Vaak hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hilvarenbeek te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om te zien of alles nog naar wens is en of het type lens nog optimaal is. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn en vermoeidheid wordt het aanbevolen om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €50 per jaar. Goed opletten: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Hilvarenbeek. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Zodra een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €9,25 en €56,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €260 (op jaarbasis), exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je nog zo’n €19,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Hilvarenbeek kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Hilvarenbeek.

 • Biest-Houtakker
 • Esbeek
 • Diessen
 • Haghorst
 • Plaats een reactie