Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Esbeek

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Esbeek? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website kan je aan de slag met belangrijke info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Esbeek.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Esbeek biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker kijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer consumenten kiezen voor het gemak van specialisten als Vision Direct. Deze online leveranciers verkopen het beste assortiment, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker tref je erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Esbeek. Of klik door voor meer info over Daglenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Esbeek

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, ongevoelig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Esbeek waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vergelijk je ook oogspecialisten in Biest-Houtakker, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel en Heukelom.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Esbeek in september 2023

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Esbeek. Na de meting beoordeel je samen met de opticien welk type contactlens aansluit op jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel bekijk je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Esbeek (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Lunettes Ava BrillenHaarendijk 255076 TLHaaren
Titan LasertouchOude Kerkweg 85076 TBHaaren
Bersselaar Optiek L vdKreitenmolenstraat 55071 BAUdenhout
Konings OptiekRootven 55066 ATMoergestel
Panis eyewearDe Lind 35/A5061 HSOisterwijk

Online goedkope lenzen kopen in Esbeek?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van je leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een lokale oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  In de meeste gevallen kan je vragen naar een probeerset. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of d.m.v. een online webwinkel als Toplenzen. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Gaan lang mee.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,55 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Hierom is dat een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €115 per individuele lens.

Maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €7,90 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten ongeveer €25,50 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn jouw ogen snel droog of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €465 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Esbeek).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €31,00 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 (op maandbasis.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In onderstaand overzicht bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-esbeek-5085

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer webshops als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Hiermee kan je zo €315 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor PureVision, SofLens en Ote. Bekijk ook meer informatie over Harde lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Esbeek?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Esbeek?
In deze streek vinden we tal van specialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken vragen om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Esbeek te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €125 (per 3 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dat is niet helemaal correct. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Esbeek. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €8,00 – €51,00 p/maand. Voor het hele pakket betaal je circa €270 per 12 maanden, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarbovenop betaal je per jaar circa €23,00 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Esbeek krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Hilvarenbeek.

Plaats een reactie