Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Paterswolde

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Paterswolde? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Met behulp van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. De positieve effecten zijn er genoeg. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij meer informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Paterswolde.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een erkende opticien in Paterswolde zal een oogmeting doen en onderzoekt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de contactlensspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal mensen bestellen via het internet bij discounters als Misterspex. Deze 100% online aanbieders bieden een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onderstaande lijst vergelijk je de deskundige online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Paterswolde. Op deze website lees je ook alles over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Paterswolde

Heb je te maken met een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Paterswolde waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vind je ook oogzorgwinkels in Eelde, Glimmen, Onnen, Haren en Matsloot.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Paterswolde in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Paterswolde. Na deze meting beoordeel je samen met de medewerker welke soort lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Is dit precies wat je zocht? In dat geval kan je ze meteen bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de bijgaande tabel bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Paterswolde (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn
Optiek/Optometrie Moritsz SchelwaldSiersteenlaan 428/29743 ESGroningen
Specsavers Zien en HorenDierenriemstraat 2009742 AMGroningen

Betaalbare lenzen kopen in Paterswolde?

Vergelijk winkels en bespaar tot maar liefst 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou kun je onderzoek door te kijken naar jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij lenzen is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Op die manier wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een lokale oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online webwinkel als Lensplaza. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor silicon-hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,15 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €165 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De meest voordelige keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €7,99 p/maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten ongeveer €26,75 p/maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €490 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Paterswolde).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een oogdeskundige.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €31,00 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,75 p/maand.
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. Hieronder bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-paterswolde-9765

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende webshops als Lowlens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Op deze manier kan je zo €160 korting krijgen per jaar. Liever toch een A-merk? Kies dan voor Air Optix, Frequency en Regard. Bekijk ook meer informatie over Prijzen contactlezen?.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Paterswolde?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een lokale opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Paterswolde?
In de regio zijn er veel oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In veel gevallen is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Van plan om ze online te bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Paterswolde in te plannen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Drenthe.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €125 (per 2 jaar). Niet vergeten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan dat je betaalt voor je lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Bausch & Lomb. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Paterswolde. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Indien je een abonnement neemt betaal jij doorgaans tussen de €7,50 – €54,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €245 voor een jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Paterswolde krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Tynaarlo.

Plaats een reactie