Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Midlum

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Midlum? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door te kiezen voor lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het is een uitkomst voor iedereen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze pagina vind je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Midlum.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals bijziendheid, verziendheid, presbyopie, myopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Midlum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de algehele conditie van de ogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de vakman kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer Nederlanders gebruiken artikelen van lenzenshops als Alensa. Deze internet oogexperts staan bekend om een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In deze lijst hieronder check je toonaangevende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Midlum. Of klik door voor meer info over Lenzen indoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Midlum

Zoek jij een oplossing voor een matig zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande lijst zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Midlum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook oogspecialisten in Wijnaldum, Pietersbierum, Sexbierum, Oosterbierum en Klooster Lidlum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Midlum in april 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Midlum. Bij de volgende stap bekijk je samen met de oogdeskundige welk model lens voldoen aan jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In deze tabel vind je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Midlum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Copini Brillen ContactlenzenVoorstraat 638861 BGHarlingen
Bakker-Veenstra V.O.F.De Rie 188801 XEFraneker
MASK BVPrins Mauritsstraat 48801 MCFraneker
Banga Brillen KlaasDijkstraat 88801 LVFraneker
Gorter S MRaadhuisplein 108801 KXFraneker

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Midlum?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. je levensstijl, je hobbies en financiën. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een oogspecialist adviseert je hier verder over. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de pasvorm, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal geeft de opticien een probeerset mee. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online specialist als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €6,30 (per 30 dagen).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een ecologische en voordelige keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €180 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €6,15 (per 30 dagen).

Start met een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Voordelige keuze als je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten ongeveer €29,25 per maand.

Nachtlenzen: informatie en tips

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter als je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Midlum).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is dan slecht, zowel op korte als grote afstand. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €23,50 p/maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je normale lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 (op maandbasis.
Andere opties

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-midlum-8872

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Het grootste deel van de online aanbieders als Alensa werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €140 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Johnson & Johnson, Frequency en Systane. Lees ook meer informatie over Lenzen abonnement.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Midlum?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een van de online aanbieders. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Midlum?
In deze regio zijn er voldoende speciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de algehele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Oogspecialisten raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Midlum te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of het type lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Bausch & Lomb. Draag je torische of multifocale lenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Midlum. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €7,25 en €43,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €250 op jaarbasis, bij normale maand of daglenzen. Daarbij betaal je nog zo’n €18,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Dankzij een afspraak bij je optiekzaak in Midlum kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Harlingen.

Plaats een reactie