Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hardenberg

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Hardenberg? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Hardenberg.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als presbyopie, hypermetropie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Hardenberg heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze oogspecialist kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders dragen producten van aanbieders zoals 123Lens. Deze online aanbieders beschikken over het beste assortiment, aantrekkelijke prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel doorzoek je de beste online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Hardenberg. Of klik door voor meer info over Daglens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Hardenberg

Ondervind je hinder van onscherp zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, gevoelloos, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de buurt van Hardenberg waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site tref je ook opticiens in Coevorden, Ommen, Dalfsen, Twenterand en Tubbergen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Hardenberg in april 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een contactlensspecialist in Hardenberg. Hierop volgend bespreek je samen met de optometrist welke contactlens voldoen aan jouw wensen, lifestyle en budget. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of je kiest voor een lenzen abonnement op maat. In het overzicht hieronder bieden wij op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Hardenberg (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Stegeman Optiek & OptometrieFriesestraat 247741 GVCoevorden
EYE WISH OPTICIENSFriesestraat 337741 GSCoevorden
Stegeman Juwelier Optiek & OptometriePrinsenstraat 15/197721 AHDalfsen
Mol & De Adelaar Optiek- en Contaclenscentrum DeKerkplein 257721 ADDalfsen
V.J. Aalbers Eye Wish OpticiensPr. Clauslaan 367711 KENieuwleusen

Voordelige lenzen kopen in Hardenberg?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanje leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Bespreek onderwerpen zoals draagtijd, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogist of via een online speler als Happy Eyes Club. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en gunstige tarieven. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,85 p/maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €195 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €7,35 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Ideaal voor iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €26,50 (per 4 weken).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Je betaalt ongeveer €530 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Hardenberg).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen die te maken hebben met een cilinderafwijking. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, bedoeld voor verziend/bijziend én een cilinder. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €32,00 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je normale zachte lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,25 per maand.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-hardenberg-7771

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deEtos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Het grootste deel van de specialisten als Lensonline werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €305 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor PureVision, Frequency en Ote. Bekijk ook meer informatie over Lenzen voor kinderen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Hardenberg?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is deze bezorging gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Hardenberg?
In deze buurt zitten meerdere oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en kijkt naar het netvlies. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hardenberg in te plannen. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog optimaal is. Ook bij snel vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 korting op een bril of lenzen. Opmerking: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Hardenberg. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Wanneer je voor een abonnement kiest betaal je tussen de €8,00 en €58,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €220 op jaarbasis, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €21,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hardenberg krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Hardenberg.

 • Gramsbergen
 • Ane
 • Anevelde
 • Den Velde
 • Holtheme
 • Anerveen
 • Radewijk
 • Venebrugge
 • Hoogenweg
 • Rheeze
 • Diffelen
 • Heemserveen
 • Rheezerveen
 • Collendoorn
 • Lutten
 • Slagharen
 • Schuinesloot
 • Loozen
 • Holthone
 • De Krim
 • Bergentheim
 • Mariënberg
 • Sibculo
 • Kloosterhaar
 • Bruchterveld
 • Brucht
 • Dedemsvaart
 • Balkbrug
 • Plaats een reactie