Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Den Velde

Direct goedkope lenzen kopen in Den Velde? Een contactlens is een dunne plastic lens en plaats je op je oog. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker tref je meer info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en tref je een tabel met winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Den Velde.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Den Velde zal een oogmeting doen en checkt het netvlies en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogspecialist onderzoek je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders mensen dragen producten van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze webshops staan bekend om een gevarieerd aanbod, opvallend lage prijzen en een scherp geprijsd huismerk. Middels onze vergelijker tref je populaire online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Den Velde. Bekijk ook onze informatie over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Den Velde

Heb je last van een beperkt zicht of een vervelende hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze passen perfect op het oog. In het onderstaande overzicht vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Den Velde waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook brillenwinkels in Anevelde, Ane, Gramsbergen, De Krim en Holthone.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Den Velde in september 2023

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Den Velde. Na de meting overleg je met de optometrist welke soort lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na dit gesprek ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande tabel vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Den Velde (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Animo OptiekPolberg 307772 EVHardenberg
Euwijk OptiekVoorstraat 537772 ABHardenberg
Stegeman Optiek & OptometrieFriesestraat 247741 GVCoevorden
EYE WISH OPTICIENSFriesestraat 337741 GSCoevorden
Stegeman Juwelier Optiek & OptometriePrinsenstraat 15/197721 AHDalfsen

Betaalbare lenzen kopen in Den Velde?

Vergelijk winkels en profiteer van kortingen tot 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke bij jou past wordt onderzocht middels je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor een prettige pasvorm van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online aanbieder als Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar absorberen meer viezigheid. Ze worden gemaakt van zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de goedkope tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Je went er heel snel aan.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: bestellen v.a. €6,15 (op maandbasis).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Het is dus een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €155 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn goedkoop, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een goedkope optie als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €7,40 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat een oogonderzoek uitvoeren

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Tarieven +/- €26,50 (op maandbasis.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of zwem je geregeld? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Den Velde).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,00 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

D.m.v. multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Handig wanneer je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-den-velde-7786

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Je kunt ook voordelig kopen bij Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson met hun eigen label erop. Meer en meer webwinkels als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die erg goedkoop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €320 per jaar besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor Air Optix, EyeDefinition en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Soorten lenzen.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Den Velde?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Doorgaans is de levering aan huis gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Den Velde?
In deze gemeente zijn er tal van oogwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien neemt de sterkte op en bekijkt de actuele gezondheid van de ogen. Doorgaans is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Den Velde te laten doen. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Den Velde. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kost een lenzen abonnement?
Als je een abonnement aanvraagt moet je rekenen op bedragen tussen de €6,00 tot €56,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €290 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. In aanvulling daarop komt nog een kostenpost van zo’n €17,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Den Velde krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Hardenberg.

Plaats een reactie