Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Schuinesloot

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Schuinesloot? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker tref je praktische informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en check je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Schuinesloot.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als verziendheid, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een lokale opticien in Schuinesloot kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze contactlensspecialist bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij jouw voorschrift in handen en een fijne lens gevonden? Steeds meer contactlensdragers bestellen online bij aanbieders zoals Lensplaza. Deze online shops beschikken over een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de volgende tabel tref je professionele internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Schuinesloot. Of klik door voor meer info over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Schuinesloot

Ondervind je hinder van wazig zien of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en bieden bescherming voor het oog. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Schuinesloot waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal bekijk je ook winkels in Slagharen, Lutten, Nieuw-Schoonebeek, Weiteveen en Zandpol.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatVoorstraat 27772 ACHardenberg
TrekpleisterVoorstraat 127772 ACHardenberg
DA DrogistVoorstraat 217772 AAHardenberg
EtosStationsstraat 107641 BWWierden

Vrijblijvende oogmeting in Schuinesloot in oktober 2022

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Schuinesloot. Op basis daarvan bekijk je samen met de opticien welk type contactlens aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel tref je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Schuinesloot (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Animo OptiekPolberg 307772 EVHardenberg
Euwijk OptiekVoorstraat 537772 ABHardenberg
Stegeman Optiek & OptometrieFriesestraat 247741 GVCoevorden
EYE WISH OPTICIENSFriesestraat 337741 GSCoevorden
Stegeman Juwelier Optiek & OptometriePrinsenstraat 15/197721 AHDalfsen

Online goedkope lenzen kopen in Schuinesloot?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen proberen
  Dikwijls geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt alle benodigdheden kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij of bij een online speler als LensExpress. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de goedkope tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: al vanaf €4,95 per maand.

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Het is dus een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €180 per lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €6,25 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €29,25 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens je slaap zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Je betaalt ongeveer €460 per jaar (bij een brillenwinkel in Schuinesloot).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen worden gebruikt voor personen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een goede oogspecialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €31,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,75 (per 30 dagen).
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-schuinesloot-7777

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Zoals iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Steeds meer lenzenshops als Drogisterij.net werken met hun eigen alternatief voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €115 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Kies dan voor Proclear, EyeDefinition en Menicon. Je kunt hier ook meer lezen over Beste lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Schuinesloot?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Boven een bepaald bedrag wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Schuinesloot?
In de regio werken er meerdere opticiens waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en analyseert de oogdruk. In de meeste gevallen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Schuinesloot te laten doen. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of het type lens nog juist is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 2 jaar. Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. Betaalbare huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Schuinesloot. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Als je een handig abonnement wil zitten de standaard kosten zo tussen de €8,00 tot €45,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €280 per 12 maanden, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Bovendien betaal je nog zo’n €15,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Schuinesloot krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Hardenberg.

Plaats een reactie