Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Marken

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Marken? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Er zijn veel pluspunten. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen en bekijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Marken.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als presbyopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Marken beschikt over apparatuur voor een oogmeting en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de opticien overleg je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer mensen gebruiken artikelen van aanbieders zoals Lensonline. Deze online leveranciers bieden het beste assortiment, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst informeren we je over landelijke online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Marken. Lees ook meer informatie over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Marken

Sta je ook elke dag op met een matig zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Marken waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina vind je ook speciaalzaken in Uitdam, Zuiderwoude, Broek in Waterland, Katwoude en Monnickendam.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Marken in juni 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Marken. Hierna bespreek je samen met de oogspecialist welk model lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de bijgaande tabel verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Marken (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Lenior OptiekKerkstraat 451141 BGMonnickendam
Ronald BasseleurSingapore 241135 LXEdam
Oog EdamDamplein 61135 BKEdam
Basseleur Optiek Voldendam BVDe Stient 121132 BEVolendam
ev’n zienOuddiemerlaan 161111 HJDiemen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Marken?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welk model aangeraden wordt hangt vooral af van jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  In de meeste gevallen kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij of d.m.v. een online aanbieder als Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Dit artikel wordt aangeraden om optimale zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de goedkope tarieven. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Zeer flexibel.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €6,00 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €180 per lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €7,99 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en laat deze week nog je ogen meten.

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Kosten circa €29,75 per maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Marken).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,50 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,75 (maandelijks).
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming tref je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-marken-1156

Besparen met huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Over het algemeen zijn het white labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen verpakking. De meeste aanbieders zoals Sightful werken met hun eigen alternatief voor de exclusieve merken van opticiens met een interessant prijskaartje. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €275 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, Clariti en Biotrue. Je kunt hier ook meer lezen over Torische lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Marken?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Marken?
In deze regio vinden we genoeg brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een lenzencontrole laten doen?
Speciaalzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Marken te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €150 (per 2 jaar). Let goed op: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Marken. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €5,25 en €51,00 (per 4 weken). Gemiddeld betaal je zo’n €235 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je per jaar circa €15,50 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Marken kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je via internet goedkope lenzen kopen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Waterland.

Plaats een reactie