Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Heemskerk

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Heemskerk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site bekijk je aanvullende informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Heemskerk.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Heemskerk heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert de oogdruk en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Samen met de vakman vergelijk je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal contactlensdragers gebruiken artikelen van lenzen webshops als Lensplaza. Deze 100% online aanbieders verkopen een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk & vergelijk je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Heemskerk. Lees hier ook alles over Vormstabiele lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Heemskerk

Heb jij dagelijks last van een matig zicht of snel vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en ze passen perfect op het oog. In de volgende tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Heemskerk waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker tref je ook speciaalzaken in Beverwijk, Bergen Noord-Holland, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Heemskerk in juli 2024

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Heemskerk. Hierop volgend beoordeel je samen met de optometrist welk model lens geschikt is voor jouw situatie en leefstijl. Na dit gesprek krijg je vaak een proefsetje mee naar huis zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In deze tabel vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Heemskerk (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek HarmseDr Prinsengalerij 161962 PRHeemskerk
BOLLEMEIJER Brillen & Contactlenzen Sinds 1924Gerrit van Assendelftstr 201961 NKHeemskerk
BrilpointPresident Kennedyplein 71945 SGBeverwijk
Brilservice Rutgers Vof.Breestraat 1141941 ELBeverwijk
Kloes Vision CenterZeestraat 18/201941 APBeverwijk

Goedkope lenzen kopen in Heemskerk?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 33%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je lifestyle, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een plaatselijke oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogmeting
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel ontvang je een probeerset. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of via een online speler als Lowlens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €7,15 (per 30 dagen).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • 100% maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €175 per lensje.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €5,05 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €29,75 (per 4 weken).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Heb je snel droge ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kun je nachtlenzen proberen. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €530 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Heemskerk).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je hebt troebel zicht, zowel op afstand als dichtbij. Laat je altijd informeren door een gecertificeerd opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €21,00 (op maandbasis.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,25 per maand.
Alternatieven

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-heemskerk-1965

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. De meeste discounters als LensExpress verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €345 korting krijgen per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, EyeDefinition en Regard. Je kunt hier ook meer lezen over Welke lenzen zijn geschikt?.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Heemskerk?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Heemskerk?
In de regio zijn er diverse speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogdeskundige neemt de sterkte per oog op en controleert de actuele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Heemskerk te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het goed een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Heemskerk. Zij geven het beste advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €7,00 – €60,00 (per 30 dagen). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 per jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij betaal je nog zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Heemskerk krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Heemskerk.

Plaats een reactie