Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Heumen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Heumen? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen zie je veel meer en veel scherper. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op dit portaal kan je aan de slag met belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vergelijk je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Heumen.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen als hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, bijziendheid, verziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Heumen heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en analyseert het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de opticien besluit je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal lenzendragers kopen online bij aanbieders zoals Lowlens. Deze internet oogexperts werken met een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In de volgende tabel vind je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Heumen. Zie ook onze pagina over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Heumen

Heb je last van een beperkt zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En wil je geen bril gebruiken? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het schema hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in en rondom Heumen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina bekijk je ook optiekzaken in Berg en Dal, Nijmegen, Kerkrade, Brunssum en Heerlen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Heumen in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een contactlensspecialist in Heumen. Bij de volgende stap bekijk je samen met de opticien welke contactlens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. Hieronder tref je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Heumen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Hoose OptiekWinkelcentrum 266581 BWMalden
Opticien LaVér OptiekSchellingshof 56573 DKBeek-Ubbergen
Peters Brilmode VOFHeerbaan 836566 EEMillingen aan de Rijn
Optiek/Hoortoestellen GroesbeekDorpsstraat 146562 ABGroesbeek
DarlyOude Nonnendaalseweg 32/A6542 WVNijmegen

De goedkoopste lenzen bestellen in Heumen?

Vergelijk leveranciers en bestel met kortingen oplopend tot 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Welke soort jij moet dragen hangt met name af van je levensstijl, je werk en financiële wensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet je er op letten dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. De zoektocht naar de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of via een online specialist als Vision Direct. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €5,05 per maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarom noemen we dit een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €100 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €5,05 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een aanrader wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven +/- €28,00 (op maandbasis.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Heb jij droge of gevoelige ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €480 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Heumen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor ogen met een cilinderafwijking. Dit wordt ook wel astigmatisme genoemd. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een erkende opticien.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €30,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Een goede oplossing wanneer je normale zachte lenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,50 per maand.
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-heumen-6582

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Meer en meer lenzenshops als Lentiamo werken met hun eigen alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €140 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, SofLens en Ote. Je kunt hier ook meer lezen over Goede lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Heumen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Heumen?
In de regio zijn er veel oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Oogspecialisten adviseren om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Heumen te laten uitvoeren. Dat is essentieel om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een troebel zicht is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Rekensom: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Heumen. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Hoe duur zijn lenzen?
Indien je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €5,50 en €49,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €235 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbij heb je de kosten van zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Heumen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Heumen.

 • Malden
 • Overasselt
 • Nederasselt
 • Plaats een reactie