Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Gaanderen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Gaanderen? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en dient als vervanging van een bril. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt een breder gezichtsveld. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij meer informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Gaanderen.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals bijziendheid, myopie, presbyopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Gaanderen voert de oogmeting uit en ontdekt de algehele conditie van de ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze opticien besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kan je heel voordelig online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de mensen bestellen online bij webwinkels als Happy Eyes Club. Deze online shops beschikken over een uitstekend aanbod, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je toonaangevende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Gaanderen. Of klik door voor meer info over Lenzen gratis uitproberen .

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Gaanderen

Heb je last van een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Gaanderen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website bekijk je ook winkels in Hummelo, Laag-Keppel, Hoog-Keppel, Drempt en De Steeg.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatStationsstraat 407005 ATDoetinchem
TrekpleisterCatharinastraat 197001 BZDoetinchem
DA DrogistDe Bongerd 517006 NHDoetinchem
Etosde Bongerd 517006 NHDoetinchem

Kosteloze oogmeting in Gaanderen in oktober 2022

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Gaanderen. Als de analyse klaar is bekijk je met de medewerker welke soort lens voldoen aan jouw voorkeur en levensstijl. Na dit gesprek bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. Hieronder bieden wij winkels voor een (gratis) oogmeting in Gaanderen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Punte Optiek MarioRijksweg 1017011 DTGaanderen
Oogmode bij LisSalemate 647006 CDDoetinchem
JAV Optiekvan Limburg Stirumlaan 1017003 BJDoetinchem
Hartemink OptiekBoliestraat 11/A7001 BADoetinchem
Nieuwstad OptiekNieuwstad 77001 ACDoetinchem

Goedkope lenzen bestellen in Gaanderen?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 22%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. je leefstijl, je hobbies en financiën. Voor het selecteren van de juiste lens is het belangrijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar je gezondheid en de oogdruk en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  In de regel ontvang je een probeerset. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kan de aankoop doen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online webwinkel als Lowlens. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de lage prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €7,30 (per 30 dagen).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een milieubewuste en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Worden op maat gemaakt en dus geschikt voor elke correctie.
 • Prima levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt ongeveer €140 per losse lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Vanaf €5,40 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €25,00 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren de vorm van je ogen tijdens je slaap zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €495 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Gaanderen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je ziet alles heel wazig, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De kosten liggen op circa €27,50 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,75 per maand.
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het volgende lijstje bekijk je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-gaanderen-7011

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Je kunt dan denken aan iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. We noemen dit ook wel private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer online aanbieders als Lowlens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €300 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Ultra en Miru. Op deze site lees je ook meer over Voordeligste lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Gaanderen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Vaak is deze bezorging gratis en betaal je geen verzendkosten. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Gaanderen?
In deze gemeente kan je kiezen uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist neemt de sterkte op en analyseert de algehele conditie van de ogen. Over het algemeen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Gaanderen te laten doen. Dit raden ze aan om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Gaanderen. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €5,50 en €56,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €280 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je jaarlijks circa €22,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Gaanderen kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Doetinchem.

Plaats een reactie