Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Castricum

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Castricum? Een contactlens is gemaakt van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Dankzij lenzen zie je veel meer en veel scherper. Het gemak is enorm. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op onze lenzen-vergelijker bieden wij handige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Castricum.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals verziendheid, hypermetropie, presbyopie, bijziendheid, myopie.
 • Een erkende opticien in Castricum kan een oogmeting uitvoeren en kijkt naar het netvlies en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met deze deskundige kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de consumenten gebruiken artikelen van specialisten als Drogisterij.net. Deze webshops bieden een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en voeren ook vaak een eigen huismerk. In de volgende tabel tref je de erkende internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Castricum. Lees hier ook alles over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Castricum

Heb jij dagelijks last van een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, erg praktisch, en bieden bescherming voor het oog. In de volgende tabel zoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Castricum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina zoek je ook optieken in Heiloo, Alkmaar, Texel, Den Helder en Hollands Kroon.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Castricum in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Castricum. Vervolgens overleg je met de opticien welk model lens aansluit op jouw voorkeur en levensstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel bekijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Castricum (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Oogzorg OptiekGeesterduin 371902 EJCastricum
BS opticsHenri Dunantsingel 1641902 EDCastricum
Bergman Optiek HarryDorpsstraat 491901 EJCastricum
Bossinade OptiekTorenstraat 301901 EDCastricum
Van Wonderen Optiek SchoorlHeereweg 381871 EJSchoorl

Online goedkope lenzen kopen in Castricum?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou hangt af vanjouw dagelijks leven, sterkte en andere wensen. Voor een prettige pasvorm van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het vinden van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen testen
  Meestal ontvang je een probeerset. Zodoende kan je een of meerdere types uitproberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen bespreek je samen de resultaten. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een webshop als ContactlensOnline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat hydrogel. Ze worden gekenmerkt door perfecte zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en goedkopere prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €5,30 (op maandbasis).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Dit maakt het een duurzame en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €180 voor één lens.

Maandlenzen: informatie en tips

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn dun, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Doorgaans €5,95 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Past goed bij mensen die snel last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen ongeveer €25,25 per maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt voor een scherpe blik voor overdag. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten liggen op zo’n €505 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Castricum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet wazig en onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €25,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €16,00 (op maandbasis.
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder lees je meer over een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-castricum-1906

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Denk aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Je kunt ook voordelig kopen bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzen webshops als 123Lens bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die extra voordelig zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €185 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Avaira en Renu. Klik door voor meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Castricum?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Castricum?
In deze buurt kan je kiezen uit diverse opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Castricum aan te vragen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar multifocale of nachtlenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Castricum. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je voor een abonnement kiest liggen de kosten tussen de €5,75 – €57,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €225 op jaarbasis, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook betaal je per jaar circa €23,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Castricum kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Castricum.

 • Limmen
 • Akersloot
 • de Woude
 • Plaats een reactie