Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Eck en Wiel

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Eck en Wiel? Een contactlens is een dunne lens van kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze website vind je nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je adresgegevens van optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Eck en Wiel.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, hypermetropie, verziendheid.
 • Een betrouwbare opticien in Eck en Wiel biedt de optie voor een oogmeting en checkt het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met deze deskundige vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het gemak van webwinkels als Alensa. Deze internet oogexperts bieden een uitstekend aanbod, opvallend lage prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder bieden wij landelijke online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Eck en Wiel. Of klik door voor meer info over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Eck en Wiel

Ondervind je hinder van een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, duurzaam, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de tabel hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de regio Eck en Wiel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook speciaalzaken in Rijswijk, Maurik, Kerk Avezaath, Wadenoijen en Kapel Avezaath.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Eck en Wiel in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Eck en Wiel. Na deze oogtest bespreek je met de oogdeskundige welk type contactlens geschikt zijn voor jouw situatie en leefstijl. Na een meting neem jij het proefsetje in ontvangst zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben jij enthousiast geworden? Dan kan je ze direct bestellen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je winkels voor een (gratis) oogmeting in Eck en Wiel (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Es Optiek VanKamperfoelie 184007 TLTiel
Roberto Doodkorte Uw ThuisopticienLingeweg 714003 CHTiel
Specsavers Opticiens TielWaterstraat 954001 ANTiel
Roy BonkePorta Basilica 133995 ZDHouten
Ilonka OptiekFossa Italica 693995 XAHouten

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Eck en Wiel?

Vergelijk prijzen en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens is het van belang dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls kan je vragen naar een probeerset. Je kunt verschillende soorten gratis proberen. Na 2 -4 weken worden je ogen opnieuw opgemeten. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de optiekzaak, een drogist of via een online specialist als Lentiamo. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar drogen wel iets sneller uit. Het bestanddeel is bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en gunstige tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: je bestelt ze vanaf €7,90 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarom noemen we dit een duurzame en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt zo’n €125 per contactlensje.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €5,55 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor lens- en brildragers die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Tarieven ongeveer €26,00 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €505 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Eck en Wiel).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, zowel in de verte als dichtbij. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €31,50 p/maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Handig wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €17,00 (per 30 dagen).
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-eck-en-wiel-4024

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogenaamde private labels van bekende fabrikanten als Alcon met hun eigen label erop. Veel lenzenshops als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €110 aan besparing realiseren per jaar. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, Freshlook en Menicon. Lees ook meer informatie over Kleurlenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Eck en Wiel?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Eck en Wiel?
In deze regio heb je de keuze uit genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De contactlensspecialist doet een oogtest voor de sterkte en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is zo’n eerste oogtest kosteloos. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Eck en Wiel te laten uitvoeren. Dit is belangrijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of een vervelende hoofdpijn is het slim om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Deze polissen bieden vaak €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Opmerking: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. Betaalbare huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan hybride- of keratoconus lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Eck en Wiel. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement neemt liggen de kosten tussen de €8,25 tot €41,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €270 voor 1 jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Ook betaal je jaarlijks circa €22,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Eck en Wiel kan je een voorschrift laten opstellen. Met die resultaten kun jij voordelig online lenzen bestellen door het vergelijken van prijzen bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Buren.

Plaats een reactie