Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lathum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Lathum? Een contactlens is een dunne plastic lens dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Door lenzen te gebruiken zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Je zult er veel baat bij hebben. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Lathum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een uitkomst bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid, verziendheid, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Lathum zal een oogmeting doen en bekijkt de oogdruk en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Met de contactlensspecialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen bestellen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een groeiend aantal mensen kiezen voor het gemak van lenzen webshops als Alensa. Deze 100% online aanbieders werken met een veelzijdig aanbod, lage prijzen en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. Met behulp van onze vergelijker bieden wij populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Lathum. Zie ook onze pagina over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Lathum

Heb jij dagelijks last van onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet waarneembaar, duurzaam, en het is ideaal bij het sporten. In de bijgaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de buurt van Lathum waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina tref je ook oogzorgwinkels in Giesbeek, Angerlo, Tonden, Leuvenheim en Hall.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatOoipoortstraat 226981 DVDoesburg
TrekpleisterGrietsestraat 486901 GWZevenaar
DA DrogistMeipoortstraat 166981 DKDoesburg
EtosMeipoortstraat 116981 DHDoesburg

Vrijblijvende oogmeting in Lathum in oktober 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Lathum. Bij de volgende stap bekijk je samen met de oogdeskundige welk model lens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Bevalt het? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Lathum (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Doesburg OptiekMeipoortstraat 22/A6981 DKDoesburg
Hillenaar OptiekKerkstraat 96981 CKDoesburg
Bril 73 OpticiensColdenhovenseweg 26961 EDEerbeek
Hendriks Juwelier OptiekStuijvenburchstraat 226961 DREerbeek
Hennepe Optiek TeWilhelminaweg 626951 BPDieren

Voordelige lenzen bestellen in Lathum?

Vergelijk aanbieders en krijg kortingen van wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan moet er gelet worden op het feit dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan je hierbij helpen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele ooggezondheid en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, de gevoeligheid van het netvlies, en wat je dagelijks doet (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Test de lenzen
  Standaard geeft de opticien een probeerset mee. Op die manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online webwinkel als Alensa. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zitten comfortabel maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Ze worden gemaakt van hydrogel. Je kiest voor dit product om optimale zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Korte gewenningstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €5,00 p/maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Ze zijn er al vanaf €140 per contactlens.

Maandlenzen: informatie en tips

Maandlenzen zijn zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn dun, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voordelige keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €5,40 (op maandbasis.

Doe een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €25,50 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb je snel droge ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €510 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Lathum).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dit houdt in dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een deskundige.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €22,00 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Perfect als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €17,50 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het volgende lijstje bespreken we verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-lathum-6988

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar dat geldt ook voor Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Steeds meer specialisten als Lensplaza werken met hun eigen alternatief voor de eigen merken van opticiens die extra voordelig zijn. Hiermee kan je zo €280 aan besparing realiseren per jaar. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Alcon, Blink en Boston. Op deze site lees je ook meer over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Lathum?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Steeds vaker leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Lathum?
In de omgeving zitten voldoende oogwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de samenwerking tussen je ogen. Doorgaans is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Lathum aan te vragen. Dit is belangrijk om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de aangeraden lens nog correct is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
In de basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €50 per jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Lathum. Je kunt daar terecht voor goede tips en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement afsluit zitten de standaard kosten zo tussen de €9,00 en €45,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €230 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Ook komt nog een kostenpost van zo’n €18,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Lathum kun je professionele service krijgen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Zevenaar.

Plaats een reactie