Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Sambeek

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Sambeek? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. De voordelen zijn groot. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op lenzenaanbieding.nl kan je aan de slag met handige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Sambeek.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een plaatselijke opticien in Sambeek zal een oogmeting doen en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Gezamenlijk met deze opticien vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer lenzendragers gebruiken artikelen van specialisten als Lentiamo. Deze webshops staan bekend om een groots en divers assortiment, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Sambeek. Op deze website lees je ook alles over Torische lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Sambeek

Zoek jij een oplossing voor onscherp zicht of snel vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en bieden bescherming voor het oog. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Sambeek waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website vind je ook winkels in Beugen, Vortum-Mullem, Groeningen, Overloon en Holthees.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatSteenstraat 715831 JCBoxmeer
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer

Boek een afspraak voor een oogmeting in Sambeek in oktober 2022

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Sambeek. Vervolgens bespreek je samen met de optometrist welke lens hoort bij jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Sambeek (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Camps OptiekSteenstraat 1205831 JJBoxmeer
Briljant OptiekSteenstraat 845831 JHBoxmeer
Van Wely OptiekSteenstraat 495831 JBBoxmeer
Oculenti ContactlenzenLoerangelsestraat 1/A5831 HABoxmeer
Van Essen OptiekSchoolstraat 30/A5801 BPVenray

Goedkope lenzen bestellen in Sambeek?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels jouw persoonlijke leefstijl, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor een goede werking van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen testen
  Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt bestellen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Happy Eyes Club. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: al vanaf €7,50 (op maandbasis).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Dit maakt het een duurzame en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten liggen zo rond de €100 voor één lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn dun, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbaar alternatief wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook beschikbaar als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €7,25 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Kosten circa €25,25 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Snel last van droge ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kun je nachtlenzen proberen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €510 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Sambeek).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je ziet wazig en onscherp, zowel op afstand als dichtbij. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een goede oogspecialist.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Reken op kosten van ongeveer €23,00 (per 4 weken).

Informatie over multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,75 per maand.
Andere mogelijkheden

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna check je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-sambeek-5836

Voordelige huismerk lenzen kopen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Dat is ook het geval bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Over het algemeen zijn het white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer webwinkels als Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €335 (op jaarbasis) besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Goede merken zijn o.a. Dailies, Blink en Renu. Klik door voor meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Sambeek?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Steeds vaker wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Sambeek?
In deze buurt zitten voldoende oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en onderzoekt de oogdruk. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Sambeek te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of het type lens nog kloppend is. Ook bij branderige ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 korting op een bril of lenzen. Let goed op: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in hybride- of keratoconus lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Sambeek. Je krijgt daar deskundig advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement neemt betaal je tussen de €7,25 tot €58,00 per maand. Voor het hele pakket betaal je circa €270 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast betaal je per jaar circa €16,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Sambeek kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Boxmeer.

Plaats een reactie