Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Overloon

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Overloon? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het is een uitkomst voor iedereen. Het is ideaal bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op lenzenaanbieding.nl vind je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en check je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Overloon.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Overloon biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de oogdeskundige besluit je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groot deel van de mensen bestellen via het internet bij webshops als Vision Direct. Deze webwinkels hebben een aanbod met zowel A-merken als B-merken, opvallend lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over de erkende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Overloon. Of klik door voor meer info over Multifocale lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Vergelijk contactlenzen winkels in Overloon

Ondervind je hinder van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je nog niet aan een bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Overloon waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker tref je ook oogzorgwinkels in Holthees, Maashees, Vierlingsbeek, Smakt en Vredepeel.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatGrotestraat 435801 BEVenray
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosGrotestraat 625801 BHVenray

Vrijblijvende oogmeting in Overloon in september 2022

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Overloon. Na deze oogtest bespreek je met de oogdeskundige welk type lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Overloon (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Van Essen OptiekSchoolstraat 30/A5801 BPVenray
Camps OptiekGrotestraat 485801 BHVenray
Meurs Oogcentrum VanGrotestraat 165801 BGVenray
Huijsman Optiek HenkSchoolstraat 255761 BVBakel
Specsavers Opticiens DeurneMartinetplein 35751 KMDeurne

Lenzen kopen en laten bezorgen in Overloon?

Vergelijk merken en profiteer van kortingen tot 40%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke soort jij moet dragen wordt onderzocht middels je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een plaatselijke oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Bespreek onderwerpen zoals hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe intensief je leeft (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen testen
  Normaal krijg je een probeerset mee. Je kunt laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode kom je terug voor een controle-afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt een bestelling plaatsen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een online speler als LensExpress. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het product bevat een speciale zachte kunststof. De voordelen zijn uitstekende zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en de beperkte kosten. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: al vanaf €5,30 (per 30 dagen).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Optimale levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €185 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Een betaalbaar alternatief als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €6,50 (per 4 weken).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €25,75 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies tijdens je slaap zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €510 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Overloon).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €27,00 (per 30 dagen).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,50 (maandelijks).
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-overloon-5825

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Verschillende aanbieders zoals Toplenzen verstrekken goede alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die een stuk voordeliger zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €205 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Kies dan voor Alcon, EyeDefinition en Miru. Bekijk ook meer informatie over Sportlenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Overloon?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen in de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Overloon?
In deze regio zitten veel oogspeciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogspecialist kijkt naar de sterkte-afwijking en kijkt naar de actuele gezondheid van de ogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je de bestelling online plaatsen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Overloon aan te vragen. Dat is relevant om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of hoofdpijn is het aan te raden om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Brabant.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is de premie van de polis hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Bausch & Lomb. Heb je interesse in lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Overloon. Zij geven het beste advies en kunnen ze ook op maat maken.

Wat zijn de kosten van lenzen?
In het geval je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,00 en €60,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €240 op jaarbasis, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Daarnaast heb je de kosten van zo’n €15,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Overloon krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het type online te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Boxmeer.

Plaats een reactie