Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Bennebroek

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Bennebroek? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op onze lenzen-vergelijker kan je aan de slag met praktische informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Bennebroek.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogafwijkingen als myopie, verziendheid, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Bennebroek biedt de optie voor een oogmeting en checkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze online specialisten verkopen een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over de beste internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Bennebroek. Of klik door voor meer info over Multifocale lens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Bennebroek

Heb je last van een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, ongevoelig, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In het overzicht hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Bennebroek waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal zoek je ook opticiens in Bentveld, Vogelenzang, Aerdenhout, Santpoort-Zuid en Santpoort-Noord.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Bennebroek in juli 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen begin je altijd met een oogtest door een ervaren contactlensspecialist in Bennebroek. Op basis daarvan overleg je samen met de oogspecialist welk type contactlens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Werkt dit voor jou? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande lijst geven we op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Bennebroek (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Doorduin OptiekRaadhuisstraat 472101 HCHeemstede
Booy OptiekHoofdstraat 1662071 EMSantpoort-Noord
Sea OptiekHaltestraat 6/a2042 LMZandvoort
Zandvoort OptiekKerkstraat 34/362042 JGZandvoort
Luyf OptiekRijksstraatweg 142022 DAHaarlem

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Bennebroek?

Vergelijk merken en bestel met kortingen oplopend tot 39%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er bestaan veel verschillende soorten contactlenzen. Welke soort jij moet dragen kun je onderzoek door te kijken naar je lifestyle, sterkte en andere wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een erkend oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt gekeken naar de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en wat je dagelijks doet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Doorgaans geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of d.m.v. een webshop als Drogisterij.net. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Je kiest voor dit product om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Voordelig: bestellen v.a. €6,05 p/maand.

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt ongeveer €155 per contactlens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het zijn altijd zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Ongeveer €6,05 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Zoek lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, na een dag doe je ze bij het afval. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een uitkomst voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €28,75 (maandelijks).

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Bennebroek).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een expert.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €25,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

D.m.v. multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Perfect als je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €19,00 p/maand.
Andere mogelijkheden

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder bieden wij nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: Meerdere dagen 24-uur per dag te dragen en dan weggooien.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-bennebroek-2121

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer aanbieders zoals Lensonline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de dure merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €250 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, EyeDefinition en Ote. Op deze website lees je ook alles over Sportlens.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Bennebroek?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Bennebroek?
In de omgeving kan je kiezen uit verschillende brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de algehele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Middels de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Bennebroek te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Tip: is de premie van de polis hoger dan dat je betaalt voor je lenzen? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Bennebroek. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Zodra een abonnement neemt zitten de standaard kosten zo tussen de €7,50 – €40,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €260 per jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien moet je nog rekenen op zo’n €22,50 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Bennebroek kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Bloemendaal.

Plaats een reactie