Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ewijk

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Ewijk? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat op het oog wordt gedragen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Dankzij lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, ze zijn 100% transparant en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal bieden wij praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Ewijk.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als myopie, presbyopie, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een betrouwbare opticien in Ewijk zal een oogmeting doen en ontdekt de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan vaak veel voordeliger via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel aan te raden?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers gebruiken artikelen van lenzenshops als Misterspex. Deze 100% online aanbieders bieden een uitstekend aanbod, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker bekijk & vergelijk je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Ewijk. Lees hier ook alles over Drogisterijen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Ewijk

Heb je te maken met een verminderd zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet waarneembaar, praktisch, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in de regio Ewijk waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina tref je ook oogspecialisten in Batenburg, Horssen, Appeltern, Altforst en Maasbommel.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Ewijk in juni 2023

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Ewijk. Na de meting bekijk je met de oogspecialist welk type lens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Dan kan je direct een set bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je locaties voor een (gratis) oogmeting in Ewijk (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Schippers Beheer BVWolfsbossingel 626642 CPBeuningen gld
Fred Idema Freelance OpticiënTrajanussingel 16642 ASBeuningen gld
Schippers OptiekJulianaplein 296641 CSBeuningen gld
Ibim BVPanhuisweg 306603 KEWijchen
Bogaerts Brillen ContactlenzenSpoorstraat 26602 AZWijchen

Goedkope lenzen kopen in Ewijk?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt vooral af van je leefstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen is het noodzakelijk dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw levensstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Normaal zul je een probeerset ontvangen. Je mag een of meerdere types uitproberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Lensonline. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar drogen iets sneller uit. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €7,20 (op maandbasis).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een ecologische en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Ze zijn er al vanaf €140 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. De meest voordelige keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €7,40 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Tarieven circa €29,00 (per 30 dagen).

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een oogafwijking groter dan -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Ewijk).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel op afstand als dichtbij. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een goede oogspecialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €30,00 (op maandbasis.

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,00 p/maand.
Andere mogelijkheden

Los van de gangbare contactlenzen bieden we nog enkele alternatieven. In de volgende opsomming bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-ewijk-6644

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Verschillende online aanbieders als Alensa bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Op deze manier kan je zo €245 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Johnson & Johnson, Clariti en Renu. Lees ook meer informatie over Maandlenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Ewijk?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een lenzenshop. Over het algemeen wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestellingen met oogproducten passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Ewijk?
In de omgeving zitten genoeg oogspecialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De medewerker neemt de sterkte per oog op en checkt de algehele ooggezondheid. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Speciaalzaken adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Ewijk te laten uitvoeren. Dit raden ze aan om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog juist is. Ook bij vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even langs te komen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Met jouw basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €100 per 3 jaar. Opmerking: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat is wat te kort door de bocht. Goedkope huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge eisen en worden meestal ook gewoon gemaakt door Cooper Vision. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Ewijk. Zij geven het beste advies en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Indien je voor een abonnement kiest betaal je vaak tussen de €8,50 en €57,00 (maandelijks). Gemiddeld betaal je zo’n €235 (op jaarbasis), met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij je optiekzaak in Ewijk kun je professionele service krijgen. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Beuningen.

Plaats een reactie