Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Brantgum

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Brantgum? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker bieden wij meer info over de verschillende soorten lenzen en bekijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Brantgum.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
 • Een opgeleide opticien in Brantgum heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en kijkt naar de algehele conditie van de ogen en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze vakman kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat verstandig?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal dragers van lenzen kiezen voor het gemak van webwinkels als Vision Direct. Deze online shops beschikken over een gevarieerd aanbod, lage prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel check je de erkende online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Brantgum. Lees ook meer informatie over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Brantgum

Sta je ook elke dag op met wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gemakkelijk in gebruik, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de bijgaande tabel zoek je winkels en drogisterijen in en rondom Brantgum waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op onze lenzen-vergelijker doorzoek je ook oogspecialisten in Waaxens, Holwerd, Hiaure, Hantum en Hantumeruitburen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Brantgum in mei 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan begin je altijd met een oogtest door een vakkundige contactlensspecialist in Brantgum. Daarna bekijk je met de medewerker welk type lens geschikt zijn voor jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Tevreden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande tabel verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Brantgum (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Voordelige lenzen bestellen in Brantgum?

Vergelijk aanbieders en bespaar tot wel 34%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welke bij jou past is met name afhankelijk van je leefstijl, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een gediplomeerde oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogmeting
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of via een internet aanbieder zoals Toplenzen. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Gunstig geprijsd: al vanaf €6,30 per maand.

Harde lenzen: tips en info

Vormvaste lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Daardoor is het een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €175 per losse lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Vanaf €5,60 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in de regio en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,75 (per 4 weken).

Tips & tricks over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Nachtlenzen zijn dan een serieuze optie. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €470 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Brantgum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €28,50 (maandelijks).

Tips en info over multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je gewone maandlenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €16,25 (per 30 dagen).
Andere opties

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. Hieronder tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-brantgum-9153

Goedkope huismerk lenzen uitproberen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Denk aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deKruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels die worden ontwikkeld door o.a. Johnson & Johnson maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer discounters als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor de dure merken van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €145 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, Clariti en Ote. Op deze website lees je ook alles over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Brantgum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Brantgum?
In de regio zijn er meerdere oogspecialisten waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman meet nauwkeurig de sterkte op en bekijkt de algehele ooggezondheid. In de basis is een eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Speciaalzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Brantgum op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je ontvangt dan mogelijk €100 per 3 jaar. Niet vergeten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd en worden dus soms gezien als slechter. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Ga je overstappen naar lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Brantgum. De metingen daar zijn betrouwbaar en kunnen ze ook op maat maken.

Wat kosten lenzen?
Als je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €9,25 tot €59,00 (maandelijks). Uiteindelijk betaal je circa €285 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €20,50 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Brantgum kan je een voorschrift laten opstellen. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie