Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Raard

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Raard? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Ze drijven eigenlijk op het traanvocht. Door te kiezen voor lenzen zie je veel meer en veel scherper. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op lenzenaanbieding.nl lees je nuttige informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Raard.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, presbyopie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Raard voert de oogmeting uit en checkt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de vakman bepaal je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal Nederlanders kiezen voor het gemak van discounters als Lensplaza. Deze webshops staan bekend om een uitstekend aanbod, veel lagere prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over de populaire online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Raard. Bekijk ook onze informatie over Lenzen abonnement.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Raard

Heb je te maken met onscherp zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, makkelijk om mee te nemen, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Raard waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op onze lenzen-vergelijker tref je ook optieken in Foudgum, Brantgum, Waaxens, Holwerd en Hiaure.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Raard in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Raard. Bij de volgende stap bekijk je samen met de oogspecialist welke lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Vaak kan je ze meteen meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel geven we winkels voor een (gratis) oogmeting in Raard (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Wijngaarden Oogmeetkundige Praktijk M vanBourboomweg 199112 HKBurdaard
Van Slooten Opticiens Dokkum C.V.Koornmarkt 119101 JNDokkum
Hans Bootsveld Brillen en ContactlenzenRaadhuisstraat 79001 AGGrou
Speciaal Optiek de HoopSchrans 618932 NBLeeuwarden
INFINILensTurfmarkt 118911 KSLeeuwarden

Online goedkope lenzen kopen in Raard?

Vergelijk webshops en bespaar tot maar liefst 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jou dagelijks ritme, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door deze eigenschap voorrang te geven verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gespecialiseerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Het onderzoek richt zich op de actuele gezondheid van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en wat je dagelijks doet (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzentest
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Op die manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Nadat je ze een poosje gedragen hebt nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  De perfecte lens gevonden? Je kunt bestellen bij de speciaalzaak, een drogist of bij een online specialist als Lensonline. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Het bestanddeel is silicon-hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage tarieven. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Je went er heel snel aan.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €6,90 (op maandbasis).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • Volledig maatwerk en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • De kosten liggen zo rond de €120 per lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te bestellen vanaf €4,90 per maand.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in de regio en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen +/- €27,75 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig wat zorgt voor maximale vrijheid.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten liggen op zo’n €510 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Raard).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €20,00 p/maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,75 per maand.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben kun jij uit nog andere opties kiezen. In het volgende lijstje bespreken we diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen.
lenzen-winkels-raard-9155

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Bausch & Lomb met hun eigen label erop. Steeds meer online aanbieders als ContactlensOnline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €305 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Freshlook en Aosept. Klik door voor meer informatie over Lenzen merken.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Raard?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een online specialist. Vaak is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestellingen met oogproducten gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Raard?
In deze regio zijn er voldoende optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de oogdruk en oogspierbalans. Bij veel winkels hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Van plan om ze online te bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Optiekzaken vragen om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Raard op je planning te zetten. Het is noodzakelijk om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Friesland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €150 (per 2 jaar). Goed opletten: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Raard. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €9,75 – €47,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €245 voor een jaar, waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Bovendien betaal je jaarlijks circa €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Raard krijg je extra goede voorlichting. Met die resultaten kun jij via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie