Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Harkema

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Harkema? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door te kiezen voor lenzen zie je alles om je heen weer haarscherp. Het gemak is enorm. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn onzichtbaar voor anderen en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op dit portaal lees je handige info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en bezoek je winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Harkema.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, presbyopie, myopie, hypermetropie.
 • Een gediplomeerd opticien in Harkema voert de oogmeting uit en onderzoekt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de medewerker onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal contactlensdragers bestellen online bij aanbieders zoals Misterspex. Deze internet oogexperts hebben een uitstekend aanbod, aantrekkelijke prijzen en een scherp geprijsd huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel doorzoek je landelijke online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Harkema. Of klik door voor meer info over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Harkema

Heb je last van een wazig zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, duurzaam, en ze zitten niet in de weg bij het sporten. In het overzicht hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Harkema waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook oogzorgwinkels in De Westereen, Feanwâlden, Suwâld, Earnewâld en Garyp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Harkema in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een contactlensspecialist in Harkema. Na deze meting vergelijk je samen met de oogspecialist welk type lens past bij jouw voorkeur en levensstijl. Na deze metingen verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Ben je overtuigd? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de bijgaande tabel verstrekken we locaties voor een (gratis) oogmeting in Harkema (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Dijk Optiek – oogmode & oogzorgLjurkstrjitte 43/A9271 CRDe Westereen
W & B Optiek VOFSwanneblom 19251 TDBurgum
Contactlenzen & Brillen Optiek vd Veen BScSchoolstraat 269251 ECBurgum
Brinksma OptiekSchoolstraat 2/A9251 ECBurgum
Werkman BrillenDe Kolk 179231 CTSurhuisterveen

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Harkema?

Vergelijk webwinkels en profiteer van kortingen tot 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke jij het beste kunt gebruiken is afhankelijk van jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Op basis daarvan heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de samenwerking tussen je ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt rekening gehouden met de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de pasvorm, en jouw levensstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Doorgaans ontvang je een probeerset. Op die manier kan je een of meerdere types uitproberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiekzaak, een drogist of bij een webshop als Misterspex. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor bio-compatible materiaal. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Gunstig geprijsd: een abonnement heb je al voor €7,75 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een duurzame en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Je betaalt ongeveer €120 per individuele lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het gaat hier om zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Tevens als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €6,05 (per 4 weken).

Boek een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, na een dag doe je ze bij het afval. De volgende dag pak je nieuwe. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Een uitkomst voor lensdragers die snel last krijgen van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een goede suggestie als je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen +/- €26,50 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €465 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Harkema).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Je ziet alles heel wazig, zowel in de verte als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €31,50 p/maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,50 per maand.
Andere soorten

Los van de gangbare contactlenzen heb je nog een aantal opties. In het overzicht hierna lees je meer over verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Speciale vloeistof om je lenzen in op te bergen.
lenzen-winkels-harkema-9281

Besparen met huismerk lenzen

De grote Nederlandse opticiens voeren verschillende budgetlabels. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Dat is ook het geval bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Doorgaans zijn het private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de discounters als Lowlens bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Dankzij dit trucje kan je al snel €120 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Populaire opties zijn onder andere Acuvue, Frequency en Systane. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Harkema?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De bestelde artikelen worden gewoon in de brievenbus bezorgd.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Harkema?
In deze regio zitten veel speciaalzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogdeskundige meet nauwkeurig de sterkte op en controleert de algehele gezondheid van de ogen. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Optiekzaken adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Harkema in te plannen. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de aangeraden lens nog klopt. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of andere oogproblemen is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Met de verplichte basisverzekering wordt er alleen een vergoeding uitgekeerd bij een medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €125 (per 3 jaar). Advies: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Hoe goed zijn huismerken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De gunstige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan alle strenge regels en criteria en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar nacht- of torische lenzen. Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Harkema. De metingen daar zijn betrouwbaar ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kosten lenzen?
Wanneer je een abonnement wenst liggen de kosten tussen de €5,00 – €46,00 per maand. Uiteindelijk betaal je circa €225 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. In aanvulling daarop betaal je jaarlijks circa €18,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Harkema krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Achtkarspelen.

Plaats een reactie