Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Lopik

Wil jij goedkope lenzen kopen in Lopik? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en dient als vervanging van een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Het is ideaal bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina kan je aan de slag met belangrijke informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Lopik.

  • Een contactlens is een visueel hulpmiddel dat direct beter zicht geeft.
  • Een uitkomst bij oogafwijkingen als hypermetropie, presbyopie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie, bijziendheid.
  • Een erkende opticien in Lopik voert de oogmeting uit en bekijkt het gezichtsvermogen en de huidige afwijking (dioptrie).
  • Met deze oogdeskundige kijk je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en wensen.
  • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders consumenten profiteren van het aanbod van lenzenshops als Lentiamo. Deze 100% online aanbieders staan bekend om een groots en divers assortiment, lage prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In deze lijst hieronder bieden wij de deskundige internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Lopik. Lees hier ook alles over Lenzen onderhouden.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Lopik

Ondervind je hinder van wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en bieden bescherming voor het oog. In de volgende tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Lopik waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op lenzenaanbieding.nl vergelijk je ook winkels in IJsselstein, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Molenlanden en Sliedrecht.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Lopik in april 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Lopik. Na het onderzoek bespreek je met de oogspecialist welk model lens past bij jouw situatie en leefstijl. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het overzicht hieronder tref je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Lopik (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
The Glass Story by Bart-HugoPelgrimsweg 543401 TSIJsselstein ut
Style OptiekWeidstraat 53401 DLIJsselstein ut
Wiegand Bruss OptiekUtrechtsestraat 643401 CWIJsselstein ut
A.C.J. Baars Eye Wish GroeneveldUtrechtsestraat 493401 CTIJsselstein ut
Leeuwen Opticiens – Optometrie VanDen Bogerd 103371 AMHardinxveld Giessendam

Voordelige lenzen kopen in Lopik?

Vergelijk winkels en bespaar tot maar liefst 27%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou is afhankelijk van je leefstijl, sterkte en andere wensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een plaatselijke oogspecialist helpt je bij het maken van deze keuze. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

  1. Oogtest
    De onderzoeker analyseert de actuele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
  2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
    Er wordt gekeken naar hoe vaak je ze wilt dragen, de pasvorm, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of achter een scherm werkt).
  3. Lenzen testen
    Meestal geeft de opticien een probeerset mee. Je kunt bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
  4. Een abonnement of lenzen los bestellen
    Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogist of d.m.v. een online webwinkel als Misterspex. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Grote pluspunten zijn fijne zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de lage prijzen. Te bestellen als dag en/of maandlens.

  • Je went er heel snel aan.
  • Relatief makkelijk schoon te houden.
  • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €6,20 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Dit maakt het een milieuvriendelijke en voordelige keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

  • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en dus altijd perfect zicht.
  • Prima levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
  • Ze zijn er al vanaf €150 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze als je elke dag contactlenzen in hebt. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

  • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
  • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
  • Te bestellen vanaf €5,65 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Geschikt voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of allergieën als hooikoorts.

  • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
  • Een goede suggestie als je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
  • Tarieven plus minus €27,75 p/maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Snel last van droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

  • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
  • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
  • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €520 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Lopik).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Laat je altijd informeren door een specialist.

  • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
  • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
  • Je betaalt +/- €25,00 per maand.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Middels multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Ideaal als je gewone maandlenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

  • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
  • Een losse leesbril is niet langer nodig.
  • Varifocale lenzen kosten ongeveer €19,00 (maandelijks).
Andere soorten

Naast de meest gekozen contactlenzen heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming bieden wij enkele alternatieven.

  • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
  • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
  • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
  • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-lopik-3411

Via internet huismerk lenzen bestellen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogenaamde private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Meer en meer specialisten als Misterspex kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens met een interessant prijskaartje. Zo kan je tot wel €185 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Frequency en Opti-Free. Lees ook meer informatie over Maandlens.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Lopik?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en kost het bezorgen dus geen geld. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Lopik?
In deze buurt kan je kiezen uit tal van speciaalzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De opticien doet een oogtest voor de sterkte en controleert de algehele gezondheid van je ogen. Over het algemeen is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten raden aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Lopik in te plannen. Dat is nodig om te zien of alles nog naar wens is en of de lenssterkte nog correct is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen wordt het aanbevolen om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Dit is vaak een dekking van zo’n €100 per 3 jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Lopik. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €9,00 en €54,00 (per 30 dagen). Onder aan de streep betaal je gemiddeld €280 (op jaarbasis), exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Bovendien betaal je jaarlijks circa €17,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Lopik kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Lopik.

  • Benschop
  • Lopikerkapel
  • Jaarsveld
  • Polsbroek
  • Plaats een reactie