Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hardinxveld-Giessendam

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Hardinxveld-Giessendam? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Met behulp van lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Je zult er veel baat bij hebben. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Op lenzenaanbieding.nl bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over optiekzaken en opticiens voor lenzen bezorgen in Hardinxveld-Giessendam.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen als bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, hypermetropie.
 • Een plaatselijke opticien in Hardinxveld-Giessendam beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige besluit je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt vaak extra goedkoop via internet lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, waar moet ik op letten?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de lenzendragers kiezen voor het assortiment van specialisten als Misterspex. Deze verkopers werken met een groots en divers assortiment, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Door middel van onze vergelijker bekijk je de beste internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hardinxveld-Giessendam. Bekijk ook onze informatie over Lensvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Hardinxveld-Giessendam

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het onderstaande overzicht tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Hardinxveld-Giessendam waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website vergelijk je ook oogzorgwinkels in Molenlanden, Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Hardinxveld-Giessendam in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Hardinxveld-Giessendam. Na de meting bespreek je met de medewerker welke contactlens voldoen aan jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In het overzicht hieronder verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Hardinxveld-Giessendam (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Leeuwen Opticiens – Optometrie VanDen Bogerd 103371 AMHardinxveld Giessendam
Berg Optiek & Optometrie vdKerkbuurt 1223361 BLSliedrecht
Leeuwen Optiek VanKerkbuurt 703361 BKSliedrecht
Sjeun BrilspecialistenKerkbuurt 913361 BDSliedrecht
Man Optiek DeJan van Goijenstraat 113351 JMPapendrecht

Goedkope lenzen bestellen en thuisbezorgen in Hardinxveld-Giessendam?

Vergelijk webwinkels en bespaar tot wel 26%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen is met name afhankelijk van je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogmeting
  Het onderzoek richt zich op oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Over het algemeen zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Wanneer de proefperiode is afgelopen kom je terug voor controle. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de optiekzaak, een drogisterijketen of d.m.v. een online specialist als 123Lens. Gebruik je de lenzen iedere dag? Neem dan een voordelig abonnement.

Informatie en voordelen + nadelen van zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar drogen iets sneller uit. Het bestanddeel is hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Gaan lang mee.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €6,80 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €190 voor één lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

Dit zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Vanaf €5,90 (maandelijks).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, als je ze uitdoet, dan gooi je ze ook weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor mensen die snel last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten ongeveer €29,25 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Heb je snel droge ogen of ben je iemand die vaak zwemt? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd als je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €490 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Hardinxveld-Giessendam).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is dan niet mooi rond, maar heeft meer de vorm van een rugbybal. Je ziet onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een ervaren specialist.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog heeft hier niet een mooie ronde vorm (maar juist wat meer ovaal).
 • Je betaalt +/- €30,50 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je hebt geen aparte leesbril meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €18,25 p/maand.
Andere keuzes

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In het schema hieronder bekijk je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-hardinxveld-giessendam-3372

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Je kunt ook voordelig kopen bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Veel webwinkels als Drogisterij.net bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die voordelig te koop zijn. Hiermee kan je zo €180 aan besparing realiseren per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Avaira en Systane. Bekijk ook meer informatie over Daglens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Hardinxveld-Giessendam?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Vaak levert de shop de order gratis uit en zijn er geen bezorgkosten. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. Deze pakketten inclusief vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Hardinxveld-Giessendam?
In deze buurt heb je de keuze uit tal van brillen- en lenzenwinkels waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. Vaak is deze oogtest gratis. Wil je lenzen online bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Oogspecialisten vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Hardinxveld-Giessendam in te plannen. Dit is belangrijk om te kijken of er geen problemen zijn en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €125 (per 2 jaar). Goed opletten: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Sluit er dan geen aanvullende polis voor af.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Toch is dat niet de realiteit. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Heb je interesse in torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Hardinxveld-Giessendam. Deze medewerkers geven goede adviezen en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je tussen de €6,50 tot €54,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €280 per 12 maanden, bij normale maand of daglenzen. Daarnaast moet je nog rekenen op zo’n €20,50 voor de contactlensvloeistof. Door binnen te lopen bij de optiekzaak in Hardinxveld-Giessendam kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de goedkoopste lenzen scoren door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.

Plaats een reactie