Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Westknollendam

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Westknollendam? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door te kiezen voor lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Er zijn veel pluspunten. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op deze website lees je uitgebreide info over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en lees je over shops en opticiens die lenzen bezorgen in Westknollendam.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Westknollendam biedt de optie voor een oogmeting en ontdekt de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met deze vakman vergelijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je de resultaten van een oogtest of gebruik je nu al een lens van de winkel? Steeds meer lenzendragers kiezen voor het gemak van webshops als Vision Direct. Deze internet oogexperts hebben een zeer groot assortiment, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In deze lijst hieronder bekijk je toonaangevende online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Westknollendam. Zie ook onze pagina over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Westknollendam

Ondervind je hinder van wazig zien of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in de regio Westknollendam waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook optiekzaken in Wormerveer, Zaandam, de Woude, Starnmeer en Oost-Graftdijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Oogmeting in Westknollendam in juli 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een erkende contactlensspecialist in Westknollendam. Na deze oogtest overleg je samen met de oogspecialist welk van de lenzen voldoen aan jouw leefstijl en wensen. Na de analyse geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder bekijk je adressen voor een (gratis) oogmeting in Westknollendam (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
VisionalsDe Kuil 121509 AMZaandam
VisionalsLangeweide 1071507 NCZaandam
Tot Ziens OptiekWestzijde 861506 EHZaandam
Specsavers Opticiens ZaandamGedempte Gracht 781506 CJZaandam
Metselaar OptiekGedempte Gracht 631506 CCZaandam

Goedkope lenzen bestellen in Westknollendam?

Vergelijk kosten en profiteer van kortingen tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk model aangeraden wordt is vooral afhankelijk van jou dagelijks ritme, gewoontes en budget. Voor een goede werking van de lens is het onmisbaar dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door deze eigenschap voorrang te geven wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een vakkundig oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen proberen
  Standaard krijg je een probeerset mee. Zo kan je ze eerst even uitproberen. Na 2 -4 weken bespreek je samen de resultaten. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals LensExpress. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Worden vervaardigd uit hydrogel. Je profiteert van hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: bestellen v.a. €7,30 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Om die reden is het een ecologische en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Perfecte levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Ze zijn er al vanaf €195 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en je kunt ze lang blijven gebruiken. De meest voordelige keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Te koop vanaf €5,55 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen zijn – zoals de naam al zegt – geschikt voor 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerd en/of rode ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een aanrader wanneer je lenzen af wilt wisselen met een bril.
 • Prijzen circa €29,25 (per 30 dagen).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog en zit je veel achter de computer? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze corrigeren de vorm van je ogen terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €460 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Westknollendam).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij personen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kunt niet helemaal scherp zien, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een gecertificeerd opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €21,00 (per 30 dagen).

Multifocale lenzen, wat is het?

Door middel van multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Handig wanneer je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €18,00 (per 4 weken).
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: 24 uur per dag, tot maximaal 1 maand achter elkaar te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt voor reiniging en desinfectie van jouw lenzen.
lenzen-winkels-westknollendam-1525

Besparen met huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels van grote fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de webwinkels als Lensplaza bieden een gelijkwaardig alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Zo kan je tot wel €345 (op jaarbasis) besparen. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Air Optix, EyeDefinition en Aosept. Je kunt hier ook meer lezen over Torische lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Westknollendam?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Westknollendam?
In deze streek vinden we verschillende oogwinkels waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en analyseert de oogdruk en oogspierbalans. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Van plan om ze online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Speciaalzaken bevelen aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Westknollendam in te plannen. Dit raden ze aan om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte nog correct is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het belangrijk om even te bellen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Via de polis van de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Doorgaans ben je dan gedekt voor €100 per 2 jaar. Belangrijk: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan strenge regelgeving en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Zoek je informatie over nacht- of torische lenzen. Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Westknollendam. Deze medewerkers geven goede adviezen en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat kosten lenzen?
Als je een handig abonnement wil betaal je vaak tussen de €6,00 tot €44,00 (per 30 dagen). Alles bij elkaar betaal je zo’n €255 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €20,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Westknollendam krijg je extra goede voorlichting. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Zaanstad.

Plaats een reactie