Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wormerveer

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Wormerveer? Een contactlens is een slim stukje kunststof ter vervanging van een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Middels lenzen gaat er weer een hele nieuwe wereld voor je open. Steeds meer mensen kiezen ervoor. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), ze zijn discreet en je houd je eigen natuurlijke look. Via onze vergelijker tref je praktische informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en lees je over drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Wormerveer.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen als presbyopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, myopie.
 • Een betrouwbare opticien in Wormerveer kan een oogmeting uitvoeren en ontdekt de algehele conditie van de ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met deze opticien bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen kopen.

Online contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een fijne lens gevonden? Een toenemend aantal lenzendragers kiezen voor het gemak van lenzenshops als Vision Direct. Deze online leveranciers staan bekend om het beste assortiment, veel lagere prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst bieden wij de deskundige online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Wormerveer. Bekijk ook onze informatie over Weeklenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Wormerveer

Heb je last van een verminderd zicht of pijn in of rondom de ogen? En wil je geen bril gebruiken? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Wormerveer waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website bekijk je ook opticiens in Zaandam, de Woude, Starnmeer, Oost-Graftdijk en West-Graftdijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Wormerveer in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Wormerveer. Bij de volgende stap bekijk je samen met de opticien welk van de lenzen hoort bij jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Wil je dit voor de lange termijn? Dan kan je direct een set bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de volgende tabel vind je adressen voor een (gratis) oogmeting in Wormerveer (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
VisionalsDe Kuil 121509 AMZaandam
VisionalsLangeweide 1071507 NCZaandam
Tot Ziens OptiekWestzijde 861506 EHZaandam
Specsavers Opticiens ZaandamGedempte Gracht 781506 CJZaandam
Metselaar OptiekGedempte Gracht 631506 CCZaandam

De goedkoopste lenzen bestellen in Wormerveer?

Vergelijk kosten en vind kortingen tot wel 22%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt onderzocht middels je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor de kwaliteit van de lens moet je er op letten dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Op die manier voorkom je oogirritaties. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Normaal krijg je een probeerset mee. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de optiek, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een online aanbieder als Happy Eyes Club. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage prijzen. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Zeer flexibel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: je bestelt ze vanaf €5,05 p/maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit harder kunststof. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Daardoor is het een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en dus altijd perfect zicht.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €195 per lens.

Tips & tricks over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €5,80 (per 30 dagen).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check lokale opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van gevoelige en geïrriteerde ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten +/- €28,25 per maand.

Nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. De vorm van de lens maakt het hoornvlies platter tijdens jouw nachtrust zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €450 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Wormerveer).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor een zogeheten cilinderafwijking. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €19,50 p/maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €17,00 (per 30 dagen).
Andere keuzes

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en spoelt contactlenzen om infecties te voorkomen.
lenzen-winkels-wormerveer-1521

Voordelige huismerk lenzen kopen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Bijvoorbeeld Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels afkomstig uit grote fabrieken van Johnson & Johnson maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer webshops als 123Lens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €335 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Proclear, Biomedics en Miru. Op deze website lees je ook alles over Kleurlenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Wormerveer?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Je kunt jouw producten gewoon online bestellen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak is de levering aan huis gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Wormerveer?
In deze gemeente vinden we tal van opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De medewerker meet nauwkeurig de sterkte op en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. In de basis is deze oogtest kosteloos uit te laten voeren. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Optiekzaken raden aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wormerveer te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij snel vermoeide ogen of hoofdpijn is het belangrijk om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt. Je ontvangt dan mogelijk €75 per jaar. Tip: is de uitgebreide polis duurder dan wat je moet betalen aan de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Wormerveer. Deze medewerkers geven goede adviezen ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat kost een lenzen abonnement?
Op het moment dat je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €8,25 en €45,00 (per 4 weken). Uiteindelijk betaal je circa €225 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €23,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Wormerveer krijg je betrouwbare tips en adviezen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Zaanstad.

Plaats een reactie