Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Breukeleveen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Breukeleveen? Een contactlens is gemaakt van kunststof en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Dankzij lenzen zie je veel meer en veel scherper. De voordelen zijn groot. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn discreet en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze website bekijk je praktische informatie over de soorten lezen waar je uit kunt kiezen en lees je over optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Breukeleveen.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Breukeleveen biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt de oogdruk en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogexpertbesluit je welke contactlenzen aansluiten op jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, waar moet ik op letten?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Steeds meer lenzendragers laten hun bestelling bezorgen door webwinkels als Lentiamo. Deze online leveranciers bieden het beste assortiment, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Middels onze vergelijker vergelijk je landelijke internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Breukeleveen. Op deze website lees je ook alles over Beste lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Breukeleveen

Zoek jij een oplossing voor slecht zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de onderstaande tabel doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Breukeleveen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze pagina doorzoek je ook oogspecialisten in Breukelen, Westbroek, Tienhoven, Oud Zuilen en Maarssen.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Breukeleveen in juli 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een ervaren contactlensspecialist in Breukeleveen. Na deze meting bespreek je samen met de medewerker welk type lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en wensen. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om het eens vrijblijvend uit te proberen. Bevalt het? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Breukeleveen (o.a. Pearle, Specsavers, Hans Anders en Eye Wish).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kok Optiek Utrecht BVKerkbrink 113621 ANBreukelen ut
Plesman Optiek & OptometrieDr. Plesmanlaan 156/1603601 DEMaarssen
OptivisitMaarsseveensevaart 503601 CEMaarssen
Optiek van der HeijdeBurgemeester Reigerstraat 263581 KSUtrecht
Heijde Optiek Van derBurg Reigerstraat 263581 KSUtrecht

Betaalbare lenzen bestellen in Breukeleveen?

Vergelijk prijzen en vind kortingen tot wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen is afhankelijk van je lifestyle, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een erkend oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en wat je dagelijks doet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal ontvang je een probeerset. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogist of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lensonline. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Ze bieden de meeste comfort.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Goedkoop: bestellen v.a. €7,15 p/maand.

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daarom noemen we dit een duurzame en voordelige keuze. Harde contactlenzen vergen wel even wat extra onderhoud.

 • Worden op maat gemaakt en geschikt voor ieder oogtype.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • De kosten liggen zo rond de €150 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn er in alle soorten en maten. De meest voordelige keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als multifocale, torische en sferische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Gemiddeld €6,20 p/maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Vergelijk opticiens in jouw omgeving en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een uitkomst voor iedereen die tegen dingen aanlopen als droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede optie wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €26,00 p/maand.

Tips & tricks over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens jouw nachtrust zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Overdag scherp zien zonder bril of lenzen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €455 per jaar (bij een brillenwinkel in Breukeleveen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht wordt op dat moment troebel, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een oogdeskundige.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,00 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

D.m.v. multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,50 (per 30 dagen).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna bekijk je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-breukeleveen-3625

Voordelige huismerk lenzen kopen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Steeds meer aanbieders zoals Lowlens hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €140 (op jaarbasis) besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Dailies, Freshlook en Miru. Bekijk ook meer informatie over Opticiens.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Via welke winkel kan ik lenzen laten bezorgen in Breukeleveen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Over het algemeen levert de shop de order gratis uit en betaal je geen verzendkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen passen gewoon in jouw brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Breukeleveen?
In de omgeving zitten diverse oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De contactlensspecialist neemt de sterkte per oog op en analyseert de samenwerking tussen je ogen. In de meeste gevallen is de oogtest inbegrepen. Ga je online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een oog en contactlenscontrole laten uitvoeren.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken raden aan om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Breukeleveen op je planning te zetten. Dat is essentieel om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
In de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €50 per jaar. Let goed op: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan strenge regelgeving en worden meestal ook gewoon gemaakt door Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Breukeleveen. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
Wanneer je een abonnement aanvraagt betaal je tussen de €9,75 tot €48,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €265 voor 1 jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbovenop heb je de kosten van zo’n €20,00 aan contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Breukeleveen krijg je extra goede voorlichting. Met hun oogmeting kun je de voordeligste lenzen online bestellen door online prijzen te vergelijken bij verschillende oogzorg winkels in de gemeente Wijdemeren.

Plaats een reactie