Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Oud Zuilen

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Oud Zuilen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. De voordelen zijn groot. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn onzichtbaar voor anderen en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website bieden wij uitgebreide informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Oud Zuilen.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, myopie, presbyopie, bijziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Oud Zuilen biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige kies je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een toenemend aantal mensen gebruiken artikelen van aanbieders zoals Toplenzen. Deze online leveranciers verkopen een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. Met behulp van onze vergelijker tref je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Oud Zuilen. Lees ook meer informatie over Gratis lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Oud Zuilen

Heb je te maken met een beperkt zicht of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet zichtbaar, zeer handig, en ze passen perfect op het oog. In de onderstaande lijst zoek je winkels en drogisterijen in de regio Oud Zuilen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook oogspecialisten in Maarssen, Harmelen, Zegveld, Kamerik en Hekendorp.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Oud Zuilen in mei 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen laat je eerst een oogtest doen door een erkende contactlensspecialist in Oud Zuilen. Op basis daarvan beoordeel je samen met de opticien welk model lens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na de analyse neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de tabel hieronder verstrekken we oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Oud Zuilen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Plesman Optiek & OptometrieDr. Plesmanlaan 156/1603601 DEMaarssen
OptivisitMaarsseveensevaart 503601 CEMaarssen
Optiek van der HeijdeBurgemeester Reigerstraat 263581 KSUtrecht
Heijde Optiek Van derBurg Reigerstraat 263581 KSUtrecht
Yoep OogzorgNachtegaalstraat 693581 AEUtrecht

Voordelige lenzen kopen in Oud Zuilen?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt met name af van jou dagelijks ritme, je hobbies en financiën. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een lokale oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, gevoeligheid van het hoornvlies, en hoe intensief je leeft (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je kunt ervaren wat wel en niet bij jou past. Na het einde van de proefperiode nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als 123Lens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar trekken wel wat meer vuil aan. Het bestanddeel is hydrogel. Ze worden gekenmerkt door een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Gunstig geprijsd: bestellen v.a. €7,15 (op maandbasis).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieuvriendelijke en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Elke oogprobleem kan worden aangepakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Lange levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €115 per individuele lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn dun, laten goed zuurstof door en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. De voordeligste keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Gemiddeld €6,80 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek gecertificeerde opticiens en plan een afspraak voor een oogmeting

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat je ze niet hoeft schoon te maken.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen plus minus €28,75 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of heb je last van hooikoorts? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €450 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Oud Zuilen).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet alles heel wazig, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Reken op kosten van ongeveer €28,00 (per 30 dagen).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je gewone maandlenzen draagt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,75 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog een aantal opties. In de volgende opsomming bekijk je nog een aantal opties.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Hiermee worden jouw lenzen ‘s nachts schoongemaakt.
lenzen-winkels-oud-zuilen-3611

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Bausch & Lomb maar dan met hun eigen verpakking. Meer en meer webshops als Lensonline verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Zo kan je tot wel €175 korting krijgen per jaar. Ga je toch liever voor een premium A-merk? Populaire opties zijn onder andere Proclear, Avaira en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Goedkoopste lenzen.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Oud Zuilen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag is de levering aan huis gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Oud Zuilen?
In deze gemeente zitten tal van optiekzaken waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertneemt de sterkte op en bekijkt de algehele gezondheid van de ogen. Bij veel winkels is een eerste oogtest kosteloos. Wil je de bestelling online plaatsen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Optiekzaken raden aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Oud Zuilen in te plannen. Dit raden ze aan om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het slim om even langs te komen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Advies: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. Voordelige huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan de hoogste eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Alcon. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Oud Zuilen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en kunnen ze ook op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement wenst betaal je tussen de €9,50 tot €46,00 (per 30 dagen). Uiteindelijk betaal je circa €235 voor 1 jaar, bij normale maand of daglenzen. Bovendien heb je de kosten van zo’n €15,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Oud Zuilen kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Stichtse Vecht.

Plaats een reactie