Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tienhoven

Direct goedkope lenzen kopen in Tienhoven? Een contactlens is een plastic lensjeen plaats je op je oog. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en ze passen bij elke stijl. Op deze website bieden wij uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen en tref je een tabel met drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Tienhoven.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen als verziendheid, myopie, bijziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een plaatselijke opticien in Tienhoven voert de oogmeting uit en onderzoekt de algehele conditie van de ogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de oogdeskundige kies je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw situatie en leefstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen bestellen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een toenemend aantal consumenten bestellen online bij webshops als Drogisterij.net. Deze verkopers bieden een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en voeren ook vaak een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel bekijk je landelijke internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Tienhoven. Of klik door voor meer info over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Tienhoven

Sta je ook elke dag op met een beperkt gezichtsveld of een pijnlijke nek / hoofdpijn? Liever geen bril op doen? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de regio Tienhoven waar je goedkope lenzen kunt kopen. Via onze vergelijker zoek je ook brillenwinkels in Oud Zuilen, Maarssen, Harmelen, Zegveld en Kamerik.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Tienhoven in juli 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een vakkundige contactlensspecialist in Tienhoven. Na deze oogtest vergelijk je samen met de opticien welk van de lenzen past bij jouw leefstijl en zicht behoeften. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je overtuigd? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In deze tabel bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Tienhoven (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Plesman Optiek & OptometrieDr. Plesmanlaan 156/1603601 DEMaarssen
OptivisitMaarsseveensevaart 503601 CEMaarssen
Optiek van der HeijdeBurgemeester Reigerstraat 263581 KSUtrecht
Heijde Optiek Van derBurg Reigerstraat 263581 KSUtrecht
Yoep OogzorgNachtegaalstraat 693581 AEUtrecht

Lenzen kopen en laten bezorgen in Tienhoven?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er zijn ontzettend veel contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou wordt bepaald a.d.h.v. jouw persoonlijke leefstijl, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Daarmee wordt de pasvorm beter en heb je geen last van de ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een plaatselijke oogspecialist kan je hierbij helpen. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen vergt een aantal stappen.

 1. Oogtest
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Er wordt rekening gehouden met draagtijd, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Lenzen uitproberen
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Op deze manier kan je eerst kijken hoe het bevalt. Wanneer de proefperiode is afgelopen volgt er een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een internet aanbieder zoals Toplenzen. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Fabrikanten gebruiken hiervoor hydrogel. Je profiteert van een hoge mate van zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,40 (maandelijks).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit PMMA. De levensduur is er hoog. Hierom is dat een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €200 voor één lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn dun, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • De populairste keuze onder lenzendragers.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Gemiddeld €5,10 per maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen ongeveer €25,75 (per 30 dagen).

Nachtlenzen: informatie en tips

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En voldoe je aan de eis van minimaal 6 uur nachtrust? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant tijdens je slaap zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €515 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Tienhoven).

Torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Het betekent dat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt +/- €28,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door middel van multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Het kan ook zeer geschikt zijn wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het overzicht hierna lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en hydrateert je lenzen.
lenzen-winkels-tienhoven-3612

Voordelige huismerk lenzen kopen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle), Eyexpert (Eye Wish). en Easy Wear (Hans Anders). Dit is ook zo bij winkels als Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. We noemen dit ook wel private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de webwinkels als Lentiamo kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Zo kan je tot wel €230 per jaar besparen. Draag jij altijd uitsluitend een a-merk? Bestel dan o.a. Biofinity, Frequency en Regard. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Door wie kan ik lenzen laten bezorgen in Tienhoven?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een lenzen webshop. Over het algemeen is de levering aan huis gratis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De bestelde artikelen hebben een kleine afmeting en passen door de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Tienhoven?
In de regio werken er genoeg opticiens waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en controleert de oogdruk. Vaak is deze oogtest gratis. Ga je online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Opticiens adviseren om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Tienhoven te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of de huidige sterkte nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Uit de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €75 per jaar. Let goed op: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dit is niet het geval. Goedkope huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Tienhoven. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €7,00 – €60,00 (op maandbasis. Voor het hele pakket betaal je circa €290 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. In aanvulling daarop betaal je per jaar circa €18,00 voor de contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Tienhoven kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Stichtse Vecht.

Plaats een reactie