Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Westvoorne

Direct goedkope lenzen kopen in Westvoorne? Een contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken zie je veel scherper en een stuk stabieler. De voordelen zijn groot. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en ze passen bij elke stijl. Op deze site vind je handige informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Westvoorne.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen zoals myopie, bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Westvoorne zal een oogmeting doen en analyseert de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze specialist kijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kan je heel voordelig online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Online contactlenzen bestellen, moet ik dat wel doen?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Een groot deel van de consumenten gebruiken artikelen van lenzenshops als Toplenzen. Deze online specialisten verkopen een veelzijdig aanbod, opvallend lage prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In de vergelijker hieronder doorzoek je toonaangevende online leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Westvoorne. Op deze website lees je ook alles over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Westvoorne

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, handig in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Westvoorne waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op dit portaal tref je ook optiekzaken in Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard, Albrandswaard en Maassluis.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Westvoorne in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen laat je eerst een oogtest doen door een ervaren contactlensspecialist in Westvoorne. Hierna overleg je samen met de oogspecialist welke contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Is dit precies wat je zocht? Dan kan je ze direct bestellen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. Hieronder geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Westvoorne (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Opticien Hugo Lens OptiekStationsweg 343233 CTOostvoorne
Oogzorg BrielleDijkgraaf 863232 PSBrielle
Brillemaeker Opticien DeVoorstraat 133231 BEBrielle
Eye Wish OpticiensNobelstraat 103231 BCBrielle
Roxx OogzorgNobelstraat 473231 BBBrielle

Voordelige lenzen kopen in Westvoorne?

Vergelijk leveranciers en krijg kortingen van wel 24%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Contactlenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt met name af van jou dagelijks ritme, gebruikerswensen en budget. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Daarmee vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Ogen opmeten
  De opticien controleert oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Er wordt gekeken naar de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzen uitproberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je kopen bij de brillenwinkel, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of d.m.v. een webshop als Lensplaza. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel een grotere kans op infecties. Ze worden gefabriceerd met hydrogel. Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €7,40 p/maand.

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Om die reden is het een ecologische en goedkope optie. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Je betaalt zo’n €190 per contactlensje.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en kun je bestellen in alle sterkte-afwijkingen. Financieel gezien de gunstigste keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook te bestellen als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Doorgaans €5,60 (per 30 dagen).

Gratis lenzen meting in de buurt?

Zoek gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Past goed bij mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je ze aan het einde van de dag gewoon weg kunt gooien.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen plus minus €25,75 (maandelijks).

Tips & tricks over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of heb je last van hooikoorts? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Belangrijk: dit geldt helaas niet voor elke sterkte-afwijking.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €450 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Westvoorne).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Het zicht kan erg wazig zijn, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €25,50 per maand.

Tips en info over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €15,75 (op maandbasis.
Andere keuzes

Los van de eerder genoemde contactlenzen heb je nog meer keuze. In het schema hieronder bespreken we enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-westvoorne-3234

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Onder andere Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deDA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Over het algemeen zijn het white labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb maar dan in hun eigen huisstijl. Meer en meer discounters als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de huismerken van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €165 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Kies dan voor Bausch & Lomb, EasySept en Opti-Free. Op deze website lees je ook alles over Abonnement voor lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Westvoorne?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is de levering aan huis gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Westvoorne?
In deze regio zitten diverse brillen- en lenzenwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De oogexpertneemt de sterkte op en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In veel gevallen is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Opticiens raden aan om minimaal 1 keer per jaar een lenzencontrole in Westvoorne te laten uitvoeren. Dat is nodig om te onderzoek of je nog tevreden bent met je huidige producten en of het type lens nog klopt. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het belangrijk om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Uit de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Er is een kleine vergoeding voor standaard lenzen wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Rekensom: is de premie van de polis hoger dan de kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Westvoorne. Je kunt daar terecht voor goede tips ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €9,50 – €51,00 per maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €265 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je per jaar circa €23,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door een bezoek te brengen aan de optiekzaak in Westvoorne krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je voordelig online lenzen bestellen door prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Westvoorne.

 • Oostvoorne
 • Tinte
 • Rockanje
 • Plaats een reactie