Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Albrandswaard

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Albrandswaard? Een contactlens is een dunne lens van kunststof dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door gebruik te maken van lenzen zie je veel meer en veel scherper. Je kunt alles weer zorgeloos doen. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Op dit portaal tref je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en bekijk je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Albrandswaard.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Je draagt ze voor oogproblemen zoals hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een erkende opticien in Albrandswaard biedt de optie voor een oogmeting en bekijkt het netvlies en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de specialist vergelijk je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen aanschaffen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb je een oogtest laten uitvoeren of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groot deel van de dragers van lenzen kopen online bij specialisten als 123Lens. Deze 100% online aanbieders beschikken over een gevarieerd aanbod, lagere tarieven en een scherp geprijsd huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je de beste online opticiens die gratis lenzen bezorgen in Albrandswaard. Lees hier ook alles over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Albrandswaard

Heb je te maken met slecht zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, duurzaam, en zijn ideaal bij bepaalde beroepen. In de bijgaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Albrandswaard waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site bekijk je ook oogspecialisten in Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Barendrecht.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Albrandswaard in juli 2024

Benieuwd of contactlenzen iets voor jou zijn? Dan is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gediplomeerde contactlensspecialist in Albrandswaard. Na deze meting overleg je samen met de optometrist welk type contactlens het beste aansluit op jouw wensen, lifestyle en budget. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je dit voor de lange termijn? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In het schema hieronder tref je locaties voor een (gratis) oogmeting in Albrandswaard (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek TomViaductweg 13161 RXRhoon
Henk de Visser OptiekPrins Hendrikstraat 2503151 AWHoek van Holland
Pieter Wiercx OptiekUiverlaan 23145 XNMaassluis
Swemmer OptiekP C Hooftlaan 123142 GHMaassluis
C.N. HassanSperwerlaan 4753136 GKVlaardingen

Voordelige lenzen bestellen in Albrandswaard?

Vergelijk winkels en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Welke soort jij moet dragen wordt bepaald a.d.h.v. jouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor de kwaliteit van de lens moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Op basis daarvan voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist kan je hierbij helpen. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Je moet rekening houden met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van jouw ogen, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Op deze manier kan je een of meerdere types uitproberen. Na 2 -4 weken volgt er een nieuwe afspraak. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Alensa. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van silicon-hydrogel. Je profiteert van uitstekende zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: een abonnement heb je al voor €5,25 per maand.

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit Perspex. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • 100% maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt ongeveer €160 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €7,10 per maand.

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens bij jou in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Informatie en voordelen + nadelen van daglenzen

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, ‘s avonds gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of allergieën als hooikoorts.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten circa €25,75 (per 30 dagen).

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of komen ze dagelijks in aanraking met veel vuil? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Of dit mogelijk is voor jou ligt aan de te corrigeren sterkte.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • De kosten zijn ongeveer €490 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Albrandswaard).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een zogeheten cilinderafwijking. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 (maandelijks).

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen kan je niet alleen veraf alles goed zien, maar ook dichtbij. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Handig wanneer je normale lenzen hebt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €17,25 per maand.
Andere types

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen heb je nog meer keuze. In de volgende opsomming check je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en bevochtigt jouw lenzen.
lenzen-winkels-albrandswaard-3161

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Maar dat geldt ook voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision echter dan met een custom merknaam. Het grootste deel van de lenzen webshops als Toplenzen bieden een gelijkwaardig alternatief voor de huismerken van opticiens die extra voordelig zijn. Op deze manier kan je zo €310 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Avaira en Opti-Free. Bekijk ook meer informatie over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Albrandswaard?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Albrandswaard?
In deze gemeente kan je kiezen uit verschillende specialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De oogexpertdoet een oogtest voor de sterkte en analyseert de actuele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak de contactlenscontrole inplannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Albrandswaard te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een troebel zicht is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Geeft mijn zorgverzekering een lenzenvergoeding?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €75 per jaar. Advies: is de premie van de polis hoger dan wat je moet betalen aan de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dat is wat te kort door de bocht. De gunstige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Cooper Vision. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Albrandswaard. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Zodra een abonnement neemt betaal je tussen de €9,75 en €59,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €275 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €19,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door langs te gaan bij de optiekzaak in Albrandswaard kun je professionele service krijgen. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Albrandswaard.

 • Rhoon
 • Rotterdam-Albrandswaard
 • Poortugaal
 • Plaats een reactie