Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Rockanje

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Rockanje? Een contactlens is een dunne plastic lens dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Door gebruik te maken van lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. De positieve effecten zijn er genoeg. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je houd je eigen natuurlijke look. Op deze site vind je uitgebreide informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vergelijk je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Rockanje.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals myopie, verziendheid, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een plaatselijke opticien in Rockanje biedt de optie voor een oogmeting en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de oogexpertbesluit je wat qua contactlenzen het beste voldoet voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Heb je recent een oogmeting laten doen? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je recent een oogmeting laten doen en een fijne lens gevonden? Steeds meer Nederlanders profiteren van het aanbod van webshops als Happy Eyes Club. Deze webshops verkopen een veelzijdig aanbod, de laagste prijs en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In de volgende tabel check je de beste internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Rockanje. Zie ook onze pagina over Prijzen contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Rockanje

Ondervind je hinder van wazig zien of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, zeer handig, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Rockanje waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website doorzoek je ook oogspecialisten in Tinte, Oostvoorne, Vierpolders, Oudenhoorn en Heenvliet.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Rockanje in juni 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Rockanje. Na de meting overleg je samen met de oogdeskundige welke lens geschikt zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse bieden ze doorgaans een proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Is dit precies wat je zocht? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel bekijk je winkels voor een (gratis) oogmeting in Rockanje (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Opticien Hugo Lens OptiekStationsweg 343233 CTOostvoorne
Oogzorg BrielleDijkgraaf 863232 PSBrielle
Brillemaeker Opticien DeVoorstraat 133231 BEBrielle
Eye Wish OpticiensNobelstraat 103231 BCBrielle
Roxx OogzorgNobelstraat 473231 BBBrielle

Lenzen bestellen en laten bezorgen in Rockanje?

Vergelijk kosten en krijg kortingen van wel 30%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welke bij jou past hangt met name af van je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het van belang dat ze voldoende zuurstof doorlaten. Door daar rekening mee te houden verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  De opticien controleert de algehele gezondheid van de ogen en men bekijkt de sterkte van de ogen.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Probeer lenzen uit
  Dikwijls krijg je een probeerset mee. Op die manier kan je ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een aantal weken volgt er een nieuwe afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Je kunt alle benodigdheden kopen bij de speciaalzaak, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Misterspex. Een lenzenabonnement is vaak een stuk goedkoper.

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar vergen wel wat meer onderhoud. Deze artikelen bestaan uit o.a. zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Goede pasvorm.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €6,60 (per 4 weken).

Harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €180 per lens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €6,90 (op maandbasis.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk opticiens in de buurt en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende dag kies je een andere set. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerd en/of rode ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het belangrijkste voordeel is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Voordelige keuze als je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Kosten +/- €25,75 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens je slaap voor een scherpe blik voor overdag. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €470 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Rockanje).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht wordt op dat moment troebel, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Om dit product te gebruiken moet je naar een erkende opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €23,50 (per 30 dagen).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Via multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Het leesgedeelte is ingebouwd in de contactlens. Het biedt uitkomst als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,50 (per 30 dagen).
Andere types

Naast de meest gekozen contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het volgende lijstje lees je meer over diverse producten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-rockanje-3235

Voordelige huismerk lenzen kopen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar dat geldt ook voor DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogenaamde private labels afkomstig uit grote fabrieken van Bausch & Lomb maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende aanbieders zoals 123Lens kunnen je ook alternatieven aanbieden voor dure merkproducten van opticiens die een stuk voordeliger zijn. Op deze manier kan je zo €135 aan besparing realiseren per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Proclear, EasySept en Miru. Op deze site lees je ook meer over Lenzen vergoeding zorgverzekering.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Rockanje?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een brillenwinkel in de regio of bij een lenzen webshop. Boven een bepaald bedrag leveren ze bestelling gratis aan huis en is er geen sprake van bezorgkosten. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon door de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Rockanje?
In deze regio heb je de keuze uit meerdere brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogexpertbekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij de meeste opticiens is deze eerste oogtest helemaal gratis. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik een meting laten uitvoeren?
Speciaalzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Rockanje te laten uitvoeren. Dat is nodig om te zien of alles nog bevalt en of de lenssterkte nog goed is. Ook bij geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of een troebel zicht is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Zuid-Holland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar). Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Toch is dat niet de realiteit. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Rockanje. De metingen daar zijn betrouwbaar en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Op het moment dat je een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €9,00 – €51,00 (maandelijks). Alles bij elkaar betaal je zo’n €235 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Daarbij betaal je per jaar circa €20,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Rockanje kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je via internet goedkope lenzen kopen door online prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Westvoorne.

Plaats een reactie