Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Eesveen

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Eesveen? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje ter vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Door lenzen te gebruiken kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, je ziet ze van de buitenkant niet zitten en je hebt een breder gezichtsveld. Via onze vergelijker vind je nuttige informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en check je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Eesveen.

 • Een contactlens is een eenvoudig hulpmiddel bij oogafwijkingen.
 • De zijn geschikt voor oogproblemen zoals verziendheid, presbyopie, myopie, bijziendheid, hypermetropie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Eesveen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en kijkt naar het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze deskundige vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw ogen, budget en leefstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Meer en meer Nederlanders contactlensdragers bestellen online bij webshops als Drogisterij.net. Deze online shops hebben een uitstekend aanbod, de laagste prijs en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je populaire online oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Eesveen. Lees hier ook alles over Lenzen vergelijken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vind contactlenzen winkels in Eesveen

Heb je last van een wazig zicht of snel vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, praktisch, en het is ideaal bij het sporten. In de tabel hieronder vind je winkels en drogisterijen in en rondom Eesveen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site bekijk je ook speciaalzaken in De Bult, Kallenkote, Onna, Zuidveen en Basse.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Eesveen in september 2023

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een contactlensspecialist in Eesveen. Hierop volgend bekijk je samen met de optometrist welke soort lens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om het gratis te proberen. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de onderstaande lijst bekijk je oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Eesveen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
FOC Freelance Optiek ConsultancyHet Eenspan 88332 JGSteenwijk
Nico Brillen & LenzenMarkt 248331 HJSteenwijk
Jong Optiek DeMarkt 168331 HHSteenwijk
Winters Optiek JuwelierVoorpoort 78325 CLVollenhove
Korf OptiekHandelskade 48321 KBUrk

Goedkope lenzen kopen in Eesveen?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke jij het beste kunt gebruiken hangt met name af van je levensstijl, gebruikerswensen en budget. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Oogmeting
  Er wordt gekeken naar de actuele gezondheid van de ogen en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de pasvorm, en jouw dagelijks leven (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  In de meeste gevallen zul je een probeerset ontvangen. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na een week of 2 deel je jouw persoonlijke ervaringen. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, een drogisterijketen of bij een online specialist als Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte contactlenzen worden gemaakt uit een kunststof wat veel traanvocht opneemt maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van hydrogel. Ze worden gekenmerkt door prettige zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de gunstige prijs. Voor de liefhebber is er ook een daglens .

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €6,00 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Om die reden is het een milieuvriendelijke en goedkope optie. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Volledig maatwerk en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €185 per contactlensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn relatief goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze wanneer je elke dag lenzen wilt dragen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te koop vanaf €6,50 (per 4 weken).

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen kunnen 1 dag mee, daarna gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die last hebben van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of een extreme leefstijl.

 • Het belangrijkste voordeel is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een betaalbare keuze wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten plus minus €26,75 (per 4 weken).

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of zwem je geregeld? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €500 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Eesveen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een erkende opticien.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • Je betaalt +/- €25,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Via multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Een goede oplossing wanneer je gewone lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,25 (per 4 weken).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In onderstaand overzicht tref je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-eesveen-8347

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Hetzelfde verhaal geldt voor Etos, Trekpleister, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. We noemen dit ook wel private labels van bekende fabrikanten als Bausch & Lomb maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste online aanbieders als Toplenzen kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €100 per jaar besparen. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Freshlook en Miru. Lees ook meer informatie over Daglenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik lenzen laten bezorgen in Eesveen?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Doorgaans wordt de bestelling gratis geleverd en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De lenzen en de vloeistof kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Eesveen?
In deze streek heb je de keuze uit meerdere specialisten waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en checkt de algehele gezondheid van de ogen. In de basis is zo’n eerste oogtest kosteloos. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan een deskundige een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik naar de opticien?
Oogspecialisten vragen om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Eesveen te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Overijssel.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 3 jaar. Rekensom: is deze aanvullende dekking duurder dan de factuur van de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager en worden dus soms gezien als slechter. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Ga je overstappen naar sferische of torische lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Eesveen. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een abonnement wenst betaal jij doorgaans tussen de €6,50 en €45,00 p/maand. Gemiddeld betaal je zo’n €260 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €21,50 voor de contactlensvloeistof. Dankzij een afspraak bij een optiekzaak in Eesveen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Steenwijkerland.

Plaats een reactie