Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Grootegast

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Grootegast? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en dient als vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Het gemak is enorm. Het is ideaal bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van shops en opticiens die lenzen bezorgen in Grootegast.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, presbyopie.
 • Een opgeleide opticien in Grootegast beschikt over apparatuur voor een oogmeting en analyseert het gezichtsvermogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de oogspecialist vergelijk je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb je een oogtest laten uitvoeren en weet je dus welke lens je moet hebben? Steeds meer mensen bestellen via het internet bij aanbieders zoals LensExpress. Deze webshops hebben een gevarieerd aanbod, de laagste prijs en een scherp geprijsd huismerk. In onderstaande lijst doorzoek je de populaire internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Grootegast. Bekijk ook onze informatie over Wat kosten contactlezen?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Grootegast

Heb je te maken met een beperkt zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, ongevoelig, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de tabel hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de buurt van Grootegast waar je goedkope lenzen kunt halen. Op dit portaal vergelijk je ook oogspecialisten in Munnekezijl, Warfstermolen, Burum, Visvliet en Pieterzijl.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Grootegast in mei 2024

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen begin je altijd met een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Grootegast. Bij de volgende stap bespreek je met de medewerker welke contactlens geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de tabel hieronder geven we locaties voor een (gratis) oogmeting in Grootegast (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn

Lenzen kopen en laten bezorgen in Grootegast?

Vergelijk tarieven en bespaar tot wel 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen passen bij mij?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Wat nu geschikt is voor jou wordt onderzocht middels je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor een goede werking van de lens is het belangrijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een lokale oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals draagtijd, gevoeligheid van het hoornvlies, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Standaard kan je vragen naar een probeerset. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Nadat je ze een poosje gedragen hebt kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt bestellen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een online speler als Lowlens. Door te kiezen voor een abonnement kan je veel geld besparen.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar drogen wel iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met bio-compatible materiaal. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de beperkte kosten. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €7,15 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Het is dus een milieubewuste en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en geschikt voor ieder oogtype.
 • Perfecte levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • De kosten zijn gemiddeld €120 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn betaalbaar, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook verkrijgbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Ongeveer €7,85 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens bij jou in de buurt en laat gratis je ogen meten

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Geschikt voor lens- en brildragers die snel last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • Het belangrijkste pluspunt is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een goede suggestie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven plus minus €27,25 per maand.

Nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En slaap je met gemak 6 uur of langer per nacht? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies wanneer je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • De kosten zijn ongeveer €455 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Grootegast).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn geschikt voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten liggen op circa €29,00 (per 4 weken).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Middels multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,50 (op maandbasis.
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-grootegast-9861

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Bijvoorbeeld Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. De meeste lenzenshops als Lensonline hanteren een kwalitatief goed alternatief voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Op deze manier kan je zo €325 korting krijgen per jaar. Bestel je liever een A-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Avaira en Systane. Lees ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Veelgestelde vragen over lenzen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Grootegast?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en is de bezorging dus volledig kosteloos. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De bestelde artikelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar doe ik een oogtest in Grootegast?
In deze gemeente zitten tal van brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De deskundige neemt de sterkte op en controleert het netvlies. Doorgaans is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens adviseren om halfjaarlijks/jaarlijks een lenzencontrole in Grootegast te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog goed is. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of andere oogproblemen is het goed binnen te lopen voor een analyse bij een opticien in de provincie Groningen.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Deze polissen bieden vaak €300 (per 2 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Die conclusie is niet helemaal juist. De concurrerende huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over varifocale of multifocale lenzen? Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Grootegast. Je krijgt daar deskundig advies ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
Als je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,50 en €57,00 per maand. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €225 (op jaarbasis), waarbij je mogelijk nog een declaratie bij je zorgverzekeraar kunt indienen. Ook moet je nog rekenen op zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een bezoek te brengen aan je optiekzaak in Grootegast kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je de goedkoopste lenzen scoren door het vergelijken van prijzen bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente Westerkwartier.

Plaats een reactie