Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Burum

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Burum? Een contactlens is een op sterkte gemaakt lensje die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De positieve effecten zijn er genoeg. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en je hebt een breder gezichtsveld. Op deze pagina vind je belangrijke informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en tref je een tabel met shops en opticiens die lenzen bezorgen in Burum.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals presbyopie, hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking).
 • Een opgeleide opticien in Burum biedt de optie voor een oogmeting en analyseert de algehele conditie van de ogen en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Tijdens dit onderzoek bij de medewerker overleg je welke contactlenzen goed passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Weet je jouw sterkte? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal contactlensdragers kiezen voor het assortiment van webwinkels als Happy Eyes Club. Deze 100% online aanbieders werken met een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk je de erkende online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Burum. Zie ook onze pagina over Lenzen indoen en uitdoen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Contactlenzen winkels in Burum

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de buurt van Burum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website vind je ook oogspecialisten in Visvliet, Pieterzijl, Grijpskerk, Niezijl en Den Horn.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Burum in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Burum. Op basis daarvan bekijk je met de medewerker welke contactlens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek neem jij het proefsetje in ontvangst om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Werkt dit voor jou? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel tref je winkels voor een (gratis) oogmeting in Burum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn

Goedkope lenzen kopen in Burum?

Vergelijk leveranciers en vind kortingen tot wel 39%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanje levensstijl, sterkte en andere wensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Op die manier voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een vakkundig oogspecialist biedt hiervoor advies. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw dagelijks leven (of je sport of achter een scherm werkt).
 3. Lenzen uitproberen
  Doorgaans kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je bekijken wat wel en niet voor je werkt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  De perfecte lens gevonden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterijketen of bij een online specialist als Alensa. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Zachte lenzen: de voordelen en nadelen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar drogen iets sneller uit. Het product bevat hydrogel. Ze worden gekenmerkt door uitstekende zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de lage prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Relatief makkelijk schoon te houden.
 • Betaalbaar: al vanaf €7,55 (maandelijks).

Handige informatie over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Daarom noemen we dit een milieubewuste en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Volledig maatwerk en geschikt voor ieder oogtype.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €195 per lensje.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te koop vanaf €5,45 (maandelijks).

Start met een gratis lenzen meting

Bekijk opticiens in jouw omgeving en laat een oogonderzoek uitvoeren

Zijn daglenzen voor mij geschikt?

Daglenzen zijn geschikt om 1 dag in te hebben, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Past goed bij mensen die regelmatig last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen circa €26,00 (per 4 weken).

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Zijn jouw ogen snel droog of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Ze corrigeren op een slimme manier je ogen tijdens jouw nachtrust zodat je overdag alles goed kunt zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • ‘s nachts worden je ogen gecorrigeerd voor maximaal zicht overdag.
 • Kan gedragen worden voor afwijkingen tot min 4.
 • De kosten zijn ongeveer €485 per jaar (bij een brillenwinkel in Burum).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dit wordt vaak bestempeld als astigmatisme. Het wil zeggen dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je hebt troebel zicht, zowel in de verte als dichtbij. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €29,50 (op maandbasis.

Informatie over multifocale lenzen

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een speciaal leesgedeelte in het midden van de lens. Handig wanneer je gewone maandlenzen draagt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel dichtbij als veraf haarscherp zien.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen tarieven beginnen v.a. €15,25 (per 4 weken).
Andere types

Naast de populaire contactlenzen is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder bieden wij enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laten veel meer zuurstof door.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-burum-9851

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish, Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers) en iWear (Pearle). Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, Etos, Kruidvat en DA. De budgetlabels worden niet zelf geproduceerd. Het zijn zogeheten white labels gefabriceerd in fabrieken van o.a. Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer lenzenshops als Lentiamo verkopen een uitstekend alternatief voor de eigen merken van opticiens die voordelig te koop zijn. Zo kan je tot wel €140 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, EasySept en Regard. Klik door voor meer informatie over Abonnement voor lenzen.

Lees meer in de FAQ met veelgestelde vragen

Op welke manier kan ik lenzen laten bezorgen in Burum?
Ja, diverse opticiens hebben een bezorgservice. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een online aanbieder. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en is er geen sprake van bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. De bestellingen met oogproducten kunnen gewoon in de brievenbus, je hoeft niet thuis te zijn.

Waar doe ik een oogtest in Burum?
In deze streek vinden we tal van speciaalzaken waar je ogen kunnen worden opgemeten. De oogexpertneemt de sterkte per oog op en onderzoekt de algehele conditie van de ogen. Bij de meeste opticiens is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op diverse locaties een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten adviseren om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Burum aan te vragen. Dat is relevant om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de sterkte van de lens nog klopt. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Friesland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
In de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Belangrijk: is de uitgebreide polis duurder in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals lenzen met cilinder of nachtlenzen? Bezoek dan altijd een lenzenspecialist in Burum. Deze medewerkers geven goede adviezen en er is ruimte voor maatwerk en uitgebreide tests.

Wat kosten lenzen?
Als je voor een abonnement kiest zitten de standaard kosten zo tussen de €9,50 en €50,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €295 per 12 maanden, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Ook moet je nog rekenen op zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door langs te gaan bij een optiekzaak in Burum kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met die resultaten kun jij de voordeligste lenzen online bestellen door het vergelijken van prijzen bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Noardeast-Fryslân.

Plaats een reactie