Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Doezum

Wil jij goedkope lenzen kopen in Doezum? Een contactlens is een plastic lensjeen is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door middel van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. De positieve effecten zijn er genoeg. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en je hebt geen last van een beslagen bril. Op lenzenaanbieding.nl vind je uitgebreide info over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Doezum.

 • Een contactlens is een stukje kunststof dat je op het oog draagt.
 • Een uitkomst bij oogproblemen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, hypermetropie, presbyopie, verziendheid.
 • Een erkende opticien in Doezum kan een oogmeting uitvoeren en onderzoekt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • Met deze contactlensspecialist kijk je welke contactlenzen het beste passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je de resultaten van een oogtest en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal mensen dragen producten van webwinkels als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders beschikken over een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. Door middel van onze vergelijker bekijk je toonaangevende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Doezum. Of klik door voor meer info over Abonnement voor lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Doezum

Sta je ook elke dag op met een wazig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, makkelijk te onderhouden, en zijn (door maatwerk) geschikt voor ieder oog. Hieronder vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Doezum waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina vind je ook brillenwinkels in Sebaldeburen, Grootegast, Munnekezijl, Warfstermolen en Burum.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Boek een afspraak voor een oogmeting in Doezum in mei 2024

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is laat je eerst een oogtest doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Doezum. Na deze meting bespreek je met de opticien welke soort lens aangeraden wordt voor jouw voorkeur en levensstijl. Na een meting krijg je vaak een proefsetje mee naar huis om te kijken hoe het bevalt. Ben je tevreden? Dan kan je ze direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we winkels voor een (gratis) oogmeting in Doezum (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Voordeel Optiek OostwoldHoofdstraat 261/39828 PCOostwold gem Leek
Pearle OpticiensGrotestraat 15/B9781 HABedum
Vos Vision OptiekHoofdweg 179/B9765 CCPaterswolde
Optiek OuwerkerkMeerweg 119752 JAHaren gn
Loo Optiek vdRijksstraatweg 1789752 BPHaren gn

Voordelige lenzen bestellen in Doezum?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is afhankelijk van je lifestyle, je werk en financiële wensen. Voor het selecteren van de juiste lens moet er gelet worden op het feit dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe een gemiddelde dag eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen uitproberen
  Normaal kan je vragen naar een probeerset. Zodoende kan je eerst kijken hoe het bevalt. Als je ze een aantal weken gedragen hebt volgt er een nieuwe afspraak. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  De perfecte lens gevonden? Je kan de aankoop doen bij de optiekzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een webshop als Drogisterij.net. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn er voor overdag en ‘s nachts maar absorberen meer viezigheid. Deze artikelen bestaan uit o.a. hydrogel. Dit artikel wordt aangeraden om fantastische zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en de aantrekkelijke prijs. Tegenwoordig ook veel gebruikt als daglens.

 • Zeer flexibel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Betaalbaar: al vanaf €5,35 (per 30 dagen).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Het kenmerkende is dat ze erg lang mee gaan. Om die reden is het een milieuvriendelijke en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • Altijd helemaal op maat voor jou gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Goede levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • Je betaalt zo’n €160 per contactlens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een goedkope optie als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Tevens als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €5,75 (maandelijks).

Boek een gratis lenzen meting

Check opticiens in de regio en laat gratis je ogen meten

Daglenzen: wat zijn de voor- en nadelen?

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een uitkomst voor mensen die snel last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of allergische reacties.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Een slimme optie als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Kosten +/- €28,50 per maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen of doe je aan bepaalde sporten? Of kan je niet wennen aan de lenzen? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €455 per jaar (bij een brillenwinkel in Doezum).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn ontwikkeld voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Je kijkt dan zeer onscherp, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €23,50 per maand.

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Door multifocale lenzen kan je alles scherp zien, zowel veraf als dichtbij. Dit is mogelijk doordat er een leesgedeelte in het midden van de lens zit. Handig wanneer je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Het beste van 2 werelden: goed zicht en bewegingsvrijheid.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €16,25 (per 4 weken).
Andere mogelijkheden

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna bespreken we de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt en ontsmet de lenzen zorgvuldig.
lenzen-winkels-doezum-9863

Huismerk lenzen: een goedkoop alternatief

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn private labels van grote fabrikanten als Alcon maar dan met hun eigen verpakking. Het grootste deel van de specialisten als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor de exclusieve merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Zo kan je tot wel €225 (op jaarbasis) besparen. Liever toch een A-merk? Goede merken zijn o.a. Bausch & Lomb, Frequency en Menicon. Bekijk ook meer informatie over Lenzen leveranciers.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Doezum?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij een opticien of bij een online specialist. Vaak is de bezorgservice kosteloos en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. Je pakketjes met lenzen en vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Doezum?
In de omgeving zitten tal van oogspecialisten waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De contactlensspecialist bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. In de meeste gevallen hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Wil je lenzen online bestellen? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken raden aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Doezum te laten doen. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de lenssterkte nog klopt. Ook bij geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Groningen.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Binnen de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor normale dag/week/maand of nachtlenzen krijg je pas een vergoeding als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €100 korting op een bril of lenzen. Tip: zijn de tarieven voor deze verzekering hoger dan de factuur van de opticien? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Heb je behoefte aan lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Doezum. De metingen daar zijn betrouwbaar ze kunnen ook maatwerk leveren.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Zodra een handig abonnement wil moet je rekenen op bedragen tussen de €5,25 – €59,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €285 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarbovenop moet je nog rekenen op zo’n €15,00 voor de contactlensvloeistof. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Doezum krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Westerkwartier.

Plaats een reactie