Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Wamel

Wil jij goedkope lenzen kopen in Wamel? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje en is een vervanger voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Mede door lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn onzichtbaar voor anderen en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker lees je aanvullende informatie over de verschillende soorten lenzen en bezoek je shops en opticiens die lenzen bezorgen in Wamel.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze worden gedragen voor oogafwijkingen als verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid, myopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Wamel kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de algehele gezondheid van je ogen en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Met de oogexpertkies je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en wensen.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Dan kun jij heel goedkoop online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe werkt dat precies?

Heb je de resultaten van een oogtest en is bij je bekend welke lens geschikt is? Een groot deel van de contactlensdragers dragen producten van aanbieders zoals Vision Direct. Deze verkopers beschikken over een zeer groot assortiment, gunstige prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In deze lijst hieronder informeren we je over populaire online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Wamel. Of klik door voor meer info over Harde lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Lijst met contactlenzen winkels in Wamel

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of snel vermoeide ogen? En wil je nog niet aan een bril? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn onopvallend, handig in gebruik, en bieden bescherming voor het oog. Hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Wamel waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze site zoek je ook optieken in Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Puiflijk, Afferden en Deest.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatSportlaan 216658 BGBeneden-Leeuwen
TrekpleisterMarkt 96651 BCDruten
DA DrogistSpoorstraat 966591 GVGennep
EtosKerkplein 926641 BHBeuningen Gld

Plan een oogmeting in Wamel in oktober 2022

Op het moment dat je contactlenzen wil proberen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een erkende contactlensspecialist in Wamel. Daarna bekijk je samen met de opticien welke lens geschikt is voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Wil je dit voor de lange termijn? Vaak kan je ze meteen meenemen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In het onderstaande overzicht geven we adressen voor een (gratis) oogmeting in Wamel (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Kemkes SlijptechniekZandstraat 1216658 CRBeneden-Leeuwen
Optiek Tiem & Optometrie VanZandstraat 976658 CPBeneden-Leeuwen
Coppes Optiek & OptometrieHogestraat 616651 BHDruten
Derks Optiek en HoortechniekMarkt 1/D6651 BCDruten
Xlens BVHooistraat 326651 ADDruten

Goedkope lenzen kopen in Wamel?

Vergelijk kosten en bespaar tot wel 28%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn geschikt?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jouw dagelijks leven, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor het draagcomfort van de lens is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door deze eigenschap voorrang te geven vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo fris en vochtig. Een vakkundig oogspecialist adviseert je hier verder over. De beste contactlenzen uitzoeken is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar je gezondheid en de oogdruk en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel kun je aanspraak maken op een probeerset. Op die manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Als je ze een aantal weken gedragen hebt deel je jouw persoonlijke ervaringen. Eventueel krijg je nog een nieuw setje mee.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je los kopen bij de opticien, een drogisterij zoals DA, Etos, Kruidvat of de Trekpleister of bij een online aanbieder als Toplenzen. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen zitten comfortabel maar drogen iets sneller uit. Deze artikelen bestaan uit o.a. silicon-hydrogel. De voordelen zijn optimale zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijs. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Passend bij elke levensstijl.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €7,25 (per 4 weken).

Voor wie zijn harde lenzen geschikt?

Vormstabiele lenzen bestaan uit Perspex. Het kenmerk hiervan is dat ze ze erg lang kunt gebruiken. Daarom noemen we dit een ecologische en relatief goedkope keuze. Let op: harde contactlenzen zijn duur om te vervangen.

 • Persoonlijk aangemeten en zijn betrouwbaar.
 • Lange levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • De kosten zijn gemiddeld €130 per individuele lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Beschikbaar als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Ongeveer €4,90 p/maand.

Boek een gratis lenzen meting

Vergelijk lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende dag kies je een andere set. Je hoeft ze aan het einde van de dag dus ook niet schoon te maken. Een goed product voor iedereen die tegen dingen aanlopen als geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of regelmatig reizen.

 • Een positief aspect hiervan is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Voordelige keuze als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €25,75 per maand.

Nachtlenzen: de voordelen en nadelen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? Of wil je overdag geen bril of lenzen dragen? Nachtlenzen zijn dan heel interessant. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je slaapt wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. De maximale afwijking is -4,5 (of cilinder-afwijking tot -1,5).

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Geschikt voor een afwijking tot min 4.
 • Het is wel iets duurder, circa €455 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Wamel).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Het zicht kan erg wazig zijn, zowel op korte als grote afstand. Laat je bij een cilinderafwijking altijd adviseren door een erkende opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer ovaal).
 • De tarieven zijn plus minus €26,50 (op maandbasis.

Multifocale lenzen, wat is het?

Door multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je normale zachte lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Betere gezichtsscherpte zowel dichtbij als veraf.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen bestel je al vanaf €16,00 p/maand.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: voor iedereen die een andere kleur ogen wil.
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-wamel-6659

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar dat geldt ook voor Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. Budgetlabels zijn kopieën van bestaande merken. Het zijn private labels van bekende fabrikanten als Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende online aanbieders als Lowlens verkopen een uitstekend alternatief voor dure merkproducten van opticiens die vele malen goedkoper zijn. Hiermee kan je zo €135 per jaar besparen. Bestel je liever een A-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Proclear, Avaira en Boston. Lees ook meer informatie over Lenzenvloeistof.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Wamel?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een van de online aanbieders. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en is de bezorging dus volledig kosteloos. Een persoonlijk lenzen abonnement is nog gunstiger. Deze pakketten inclusief vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Wamel?
In deze buurt kan je kiezen uit allerlei oogspeciaalzaken waar je jouw lenzen kunt laten aanmeten. De deskundige neemt de sterkte per oog op en onderzoekt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Ga je online bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een uitgebreide contactlenscontrole afspreken.

Moet ik vaker zo’n oogmeting doen?
Speciaalzaken vragen om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Wamel op je planning te zetten. Dat is relevant om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog goed is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Uit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Hiervoor heb je een verwijzing van de oogarts nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €300 (per 2 jaar). Opmerking: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de factuur van de opticien? Betaal ze dan gewoon zelf.

Zijn huismerken veilig om te gebruiken?
De huismerk lenzen zijn vaak gunstig geprijsd wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan de hoogste eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Heb je behoefte aan nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Wamel. Je krijgt daar deskundig advies en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een abonnement wenst betaal je vaak tussen de €7,00 tot €44,00 (op maandbasis. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €225 op jaarbasis, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Tevens moet je nog rekenen op zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij je optiekzaak in Wamel kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door online prijzen te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente West Maas en Waal.

Plaats een reactie