Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Boven-Leeuwen

Zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Boven-Leeuwen? Een contactlens is een optisch hulpmiddel en is een vervanger voor een bril. Doordat ze drijven op een laagje traanvocht bewegen ze op een natuurlijke manier mee. Dankzij lenzen worden je ogen direct gecorrigeerd voor scherp zicht. De voordelen zijn groot. De pasvorm is geweldig (je voelt ze niet), visueel zijn ze niet op te merken en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal tref je belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Boven-Leeuwen.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • De zijn geschikt voor oogafwijkingen zoals astigmatisme (cilinderafwijking), hypermetropie, bijziendheid, presbyopie, myopie.
 • Een erkende opticien in Boven-Leeuwen zal een oogmeting doen en kijkt naar de algehele gezondheid van je ogen en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogexpertkies je welke contactlenzen aansluiten op jouw situatie en leefstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe gaat dat in z’n werk?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een groeiend aantal dragers van lenzen kiezen voor het assortiment van webwinkels als Misterspex. Deze webshops staan bekend om een zeer groot assortiment, veel lagere prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Middels onze vergelijker tref je de deskundige online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Boven-Leeuwen. Lees ook meer informatie over Maandlenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Boven-Leeuwen

Ondervind je hinder van slecht zicht of een pijnlijke nek / hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Dan moet jij zeker eens contactlenzen overwegen. Lenzen zijn discreet, makkelijk te onderhouden, en ze gaan ook heel goed samen met sporten. In de onderstaande tabel tref je winkels en drogisterijen in de regio Boven-Leeuwen waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze pagina zoek je ook winkels in Puiflijk, Afferden, Deest, Winssen en Ewijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Deskundige oogmeting in Boven-Leeuwen in september 2023

Voordat je begint met het dragen van contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Boven-Leeuwen. Als de analyse klaar is bespreek je samen met de oogspecialist welke contactlens het beste aansluit op jouw leefstijl en zicht behoeften. Na het onderzoek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje om te ervaren hoe het voor je werkt. Ben je overtuigd? Dan kan je direct een set bestellen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de bijgaande tabel verstrekken we adressen voor een (gratis) oogmeting in Boven-Leeuwen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Coppes Optiek & OptometrieHogestraat 616651 BHDruten
Derks Optiek en HoortechniekMarkt 1/D6651 BCDruten
Xlens BVHooistraat 326651 ADDruten
Schippers Beheer BVWolfsbossingel 626642 CPBeuningen gld
Fred Idema Freelance OpticiënTrajanussingel 16642 ASBeuningen gld

Betaalbare lenzen bestellen in Boven-Leeuwen?

Vergelijk tarieven en bespaar tot maar liefst 25%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel contactlenzen verkrijgbaar. Welke jij het beste kunt gebruiken wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het zoeken naar beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en men meet de sterkte op.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Weeg aspecten mee zoals de momenten waarop ze gedragen worden (dag / nacht), de gevoeligheid van het netvlies, en jouw leefstijl (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  In de meeste gevallen krijg je een probeerset mee. Zo kan je verschillende soorten gratis proberen. Na een aantal weken kom je terug voor een controle-afspraak. Misschien kun je nog een setje van een andere merk testen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je los kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online speler als Lensonline. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar drogen iets sneller uit. Ze worden gefabriceerd met silicon-hydrogel. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en de aantrekkelijke prijs. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Gunstig geprijsd: ze zijn er al voor slechts €5,20 per maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. Door de hoge kwaliteit is de levensduur lang. Hierom is dat een ecologische en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Persoonlijk aangemeten en dus voor elke sterkte en afwijking geschikt.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €165 voor één lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

We hebben het hier over zachte lenzen die na 4 weken vervangen moeten worden. Ze zijn niet al te duur, zuurstofdoorlatend en zijn er in veel verschillende soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je voornemens bent om iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Veroorzaken nauwelijks tot geen oogirritaties.
 • Te bestellen vanaf €6,50 (per 30 dagen).

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: tips en info

Daglenzen zijn 1 dag te gebruiken, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Een perfecte oplossing voor lensdragers die snel last krijgen van pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat ze nauwelijks onderhoud vergen.
 • Een goede optie wanneer je behalve lenzen ook zo nu en dan een bril op hebt.
 • Prijzen circa €25,50 p/maand.

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Snel last van droge ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen tijdens jouw nachtrust wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Goedkoop is het niet, je betaalt zo’n €515 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Boven-Leeuwen).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn bedacht voor mensen met een cilinderafwijking. We spreken dan van astigmatisme. Dit houdt in dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je kunt niet helemaal scherp zien, niet alleen heel dichtbij maar juist ook in de verte. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt voor mensen met cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €19,50 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Dit komt onder andere door het leesgedeelte. Het biedt uitkomst als je reguliere dag- of maandlenzen hebt en niet steeds een losse leesbril wilt gebruiken. Je multifocale bril heb je dus niet meer nodig.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen zijn ongeveer €18,50 (per 4 weken).
Alternatieven

Los van de eerder genoemde contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In de volgende opsomming check je verschillende artikelen.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: de mogelijkheid om de kleur van je ogen te veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-boven-leeuwen-6657

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Maar ook deTrekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. De meeste aanbieders zoals Happy Eyes Club bieden een gelijkwaardig alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die gunstige prijzen hebben. Op deze manier kan je zo €300 p/jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Bestel dan o.a. Air Optix, Ultra en Boston. Klik door voor meer informatie over Torische lenzen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Boven-Leeuwen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt wordt de bestelling gratis geleverd en betaal je geen verzendkosten. Een lenzen abonnement is vaak voordeliger. De lenzen en de vloeistof passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Boven-Leeuwen?
In de regio kan je kiezen uit genoeg brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De specialist meet nauwkeurig de sterkte op en controleert het netvlies. In veel gevallen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? D.m.v. de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Opticiens vragen om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Boven-Leeuwen te laten uitvoeren. Dat is relevant om te kijken of er geen problemen zijn en of de sterkte nog goed is. Ook bij pijnlijke ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om advies in te winnen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met jouw basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Let goed op: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Dan kan je het beter zelf betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor wordt aangenomen dat de kwaliteit ook minder is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Alcon. Zoek je informatie over multifocale of nachtlenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Boven-Leeuwen. Deze medewerkers geven goede adviezen en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Wat kost een lenzen abonnement?
Indien je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €6,00 – €55,00 (per 30 dagen). Voor het hele pakket betaal je circa €225 voor een jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Bovendien komt nog een kostenpost van zo’n €16,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Boven-Leeuwen kun jij je goed laten voorlichten. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij toonaangevende oogzorg winkels in de gemeente West Maas en Waal.

Plaats een reactie