Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ophemert

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Ophemert? Een contactlens is een dunne plastic lens en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Met behulp van lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je kunt alles weer zorgeloos doen. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op deze website bekijk je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Ophemert.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden geadviseerd bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, verziendheid.
 • Een lokale opticien in Ophemert heeft de mogelijkheid een oogmeting uit te voeren en ontdekt het netvlies en de huidige afwijking (dioptrie).
 • Met de deskundige bepaal je welke contactlenzen goed passen bij jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Je kunt vaak extra goedkoop online lenzen bestellen.

Online contactlenzen kopen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien en een lens gevonden die bij jou past? Een toenemend aantal contactlensdragers kiezen voor het gemak van discounters als Lowlens. Deze webwinkels verkopen een veelzijdig aanbod, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. Middels onze vergelijker vergelijk je de erkende internet leveranciers die gratis lenzen bezorgen in Ophemert. Zie ook onze pagina over Lenzen informatie.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Ophemert

Heb jij dagelijks last van wazig zien of pijn in of rondom de ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, gemakkelijk in gebruik, en ideaal voor tijdens het zwemmen / sporten. Hieronder zoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Ophemert waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze pagina doorzoek je ook optieken in Echteld, IJzendoorn, Ochten, Opheusden en Kesteren.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Gratis oogmeting in Ophemert in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is de eerste stap altijd het uitvoeren van een oogtest door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Ophemert. Daarna bekijk je met de oogspecialist welk model lens aangeraden wordt voor jouw leefstijl en zicht behoeften. Na een meting bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de tabel hieronder geven we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Ophemert (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Eye-wear.nlHoofdstraat 284041 ADKesteren
Baas OpticiensDorpsstraat 284033 EXLienden
Krijgsman OptiekAdelsweg 84033 BNLienden
Es Optiek VanKamperfoelie 184007 TLTiel
Roberto Doodkorte Uw ThuisopticienLingeweg 714003 CHTiel

Betaalbare lenzen kopen in Ophemert?

Vergelijk aanbieders en vind kortingen tot wel 23%

Keuzehulp: welke contactlenzen heb ik nodig?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welk type voor jouw ogen geschikt is wordt duidelijk als we kijken naar jouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor het draagcomfort van de lens is het van belang dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Daarmee heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt ingezoomd op o.a. de algehele ooggezondheid en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Houdt vooral rekening met wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Probeer lenzen uit
  Vaak ontvang je een probeerset. Je mag verschillende soorten gratis proberen. Nadat je ze een poosje gedragen hebt worden je ogen opnieuw opgemeten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Deze kan je los kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een online webwinkel als Lentiamo. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar zijn niet voor ieder oog geschikt. Het product bevat een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn prettige zuurstofdoorlatendheid, een hoog draagcomfort en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: je bestelt ze vanaf €6,25 p/maand.

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormvaste lenzen bestaan uit harder kunststof. Je kunt er een lange tijd van genieten. Daarom noemen we dit een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, pas na 2 – 3 jaar hoef je ze te vervangen.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €120 per losse lens.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je 30 dagen kunt dragen. Ze zijn niet al te duur, hebben een hoog draagcomfort en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Beschikbaar als sferische, multifocale en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Vanaf €6,40 (op maandbasis.

Maak afspraak voor gratis lenzen meting

Bekijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een goed product voor mensen die helaas te kampen hebben met vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Kosten circa €27,00 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Dit type corrigeert jouw ogen wanneer je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €470 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Ophemert).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor ogen met een cilinderafwijking. Met een duur woord heet dit ook wel astigmatisme. Dit komt doordat er vaak in het hoornvlies wat onregelmatigheden zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je hebt troebel zicht, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Laat je altijd informeren door een deskundige.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €23,00 per maand.

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door middel van multifocale lenzen zie je veraf, dichtbij én alles daar tussenin. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Handig wanneer je gewone lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,75 (maandelijks).
Andere types

Buiten de hiervoor genoemde opties beschrijven we nog diverse mogelijkheden. In het overzicht hierna vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: kies voor een andere kleur ogen (blauw, groen, bruin etc).
 • Dag-en-nachtlenzen: speciale contactlenzen die je een week of maand continue kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-ophemert-4061

Besparen met huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Dit zijn onder andere Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Maar je kunt ook terecht bij DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer specialisten als Lensonline beschikken ook over interessante alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij dit trucje kan je al snel €250 (op jaarbasis) besparen. Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bekende producenten zijn Johnson & Johnson, Avaira en Biotrue. Bekijk ook meer informatie over Lenzen voor kinderen.

Vaak gestelde vragen (FAQ)

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Ophemert?
Ja, je kunt ze laten thuisbezorgen. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzen webshop. Doorgaans leveren ze bestelling gratis aan huis en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Ophemert?
In deze regio werken er verschillende oogwinkels waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De opticien meet nauwkeurig de sterkte op en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Bij veel winkels kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Opticiens bevelen aan om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ophemert op je planning te zetten. Dit raden ze aan om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog optimaal is. Ook bij pijnlijke ogen of andere oogproblemen is het verstandig om even te bellen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Wordt de aanschaf van lenzen vergoed vanuit de zorgverzekering?
Vanuit de Nederlandse basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €100 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Tip: is deze aanvullende dekking duurder dan de feitelijke kosten van de lenzen? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. De concurrerende huismerken van webwinkels en drogisterijen voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Draag je nacht- of torische lenzen. Laat dit dan eerst bekijken door een lenzenspecialist in Ophemert. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en ze hebben de beschikking over diverse maatwerk mogelijkheden.

Wat kost een lenzen abonnement?
In het geval je een handig abonnement wil betaal jij doorgaans tussen de €6,00 – €41,00 (per 4 weken). Voor het hele pakket betaal je circa €245 op jaarbasis, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Tevens heb je de kosten van zo’n €17,50 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Ophemert kun jij je goed laten voorlichten. Vervolgens kun jij via internet goedkope lenzen kopen door het vergelijken van prijzen bij erkende oogzorg winkels in de gemeente West Betuwe.

Plaats een reactie