Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Kesteren

Wil jij goedkope lenzen kopen in Kesteren? Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat op het oog wordt gedragen. Ze drijven op het traanvocht. Middels lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker tref je aanvullende informatie over het dragen van lenzen, een uitgebreide keuzehulp en vind je de gegevens van optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Kesteren.

 • Een contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen kunt dragen.
 • Een ideale oplossing bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, myopie, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), bijziendheid.
 • Een lokale opticien in Kesteren beschikt over apparatuur voor een oogmeting en ontdekt de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Met de oogspecialist onderzoek je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen bestellen en laten thuisbezorgen.

Via internet contactlenzen kopen, hoe betrouwbaar is dat?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal mensen gebruiken artikelen van specialisten als Lentiamo. Deze online shops bieden een uitstekend aanbod, lagere tarieven en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. Met behulp van onze vergelijker vergelijk je landelijke internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Kesteren. Op deze website lees je ook alles over Zachte lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Kesteren

Heb je last van slecht zicht of pijn in of rondom de ogen? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en kunnen de hele dag (of nacht) ingehouden worden. In de tabel hieronder doorzoek je winkels en drogisterijen in de omgeving Kesteren waar je goedkope lenzen kunt vinden. Via onze vergelijker zoek je ook oogspecialisten in Lienden, Ommeren, Ingen, Eck en Wiel en Rijswijk.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Kesteren in mei 2024

Wanneer je gaat beginnen met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Kesteren. Op basis daarvan bespreek je samen met de oogspecialist welk type contactlens geschikt is voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken hoe het bevalt. Wil je dit voor de lange termijn? Je kunt ze dan direct bestellen of je neemt een goedkoper lenzen abonnement. In de tabel hieronder vind je waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Kesteren (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Eye-wear.nlHoofdstraat 284041 ADKesteren
Baas OpticiensDorpsstraat 284033 EXLienden
Krijgsman OptiekAdelsweg 84033 BNLienden
Es Optiek VanKamperfoelie 184007 TLTiel
Roberto Doodkorte Uw ThuisopticienLingeweg 714003 CHTiel

Voordelige lenzen kopen in Kesteren?

Vergelijk aanbieders en bestel met kortingen oplopend tot 32%

Keuzehulp: welke contactlenzen zijn het beste?

Contactlenzen bestaan er in vele soorten. Wat nu geschikt is voor jou hangt met name af van jouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Bij het uitzoeken van lenzen is het van belang dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing heb je veel minder kans op droge ogen. Ook houd je zo jouw ogen gezond. Een erkend oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. De zoektocht naar de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt ingezoomd op o.a. de actuele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Zoeken naar de geschikte lens
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe jouw dagelijkse leven eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzentest
  Dikwijls ontvang je een probeerset. Zodoende kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode bespreek je samen de resultaten. Soms wordt geadviseerd om nog een ander type of sterkte te proberen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Deze kan je kopen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een online specialist als Happy Eyes Club. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om prettige zuurstofdoorlatendheid, een fijne pasvorm en de beperkte kosten. Verkrijgbaar als dag- en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Betaalbaar: online vind je ze al voor €7,95 p/maand.

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden gemaakt van PMMA. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is dus een milieuvriendelijke en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Let op: harde contactlenzen moet je elke dag goed schoonmaken.

 • Worden op maat gemaakt en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Je betaalt zo’n €105 per contactlens.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het betreft zachte lenzen die je 30 dagen kunt blijven gebruiken. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, laten het oog ademen (zuurstofdoorlatend) en je kunt ze lang blijven gebruiken. Financieel gezien de gunstigste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Een mooie manier om lenzen uit te proberen.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Ongeveer €7,75 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Check opticiens in de buurt en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die helaas te kampen hebben met geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of vaak op vakantie gaan.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven +/- €29,00 p/maand.

Zijn nachtlenzen voor mij geschikt?

Regelmatig last van droge en ontstoken ogen of ben je iemand die vaak zwemt? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? Dan kunnen nachtlenzen uitkomst bieden. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens je slaap zodat je overdag alles goed kunt zien. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • Minder last van droge, geïrriteerde of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €500 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Kesteren).

Torische lenzen: informatie en tips

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor personen met een cilinderafwijking. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Dit houdt in dat er een onregelmatige kromming op het hoornvlies is. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet alles heel wazig, zowel op korte als grote afstand. Hiervoor kun je het beste een afspraak maken met een specialist.

 • Speciaal ontwikkeld voor ogen met een cilinderafwijking.
 • Het hoornvlies en de ooglens zijn hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • De tarieven zijn plus minus €20,00 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt en er tegenwoordig ook steeds een leesbril bij pakt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten +/- €15,75 p/maand.
Andere mogelijkheden

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In onderstaand overzicht tref je de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-kesteren-4041

Voordelige huismerk lenzen kopen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Bijvoorbeeld Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Hetzelfde verhaal geldt voor Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Doorgaans zijn het private labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Johnson & Johnson maar dan met een eigen merknaam erop. Meer en meer webwinkels als LensExpress verstrekken goede alternatieven voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Hiermee kan je zo €110 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Air Optix, Freshlook en Opti-Free. Je kunt hier ook meer lezen over Lenzen informatie.

FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Kesteren?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij jouw eigen optiekzaak of bij een gespecialiseerde webshop. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en kost het bezorgen dus geen geld. Het lenzen abonnement biedt vaak nog meer voordelen. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Kesteren?
In de omgeving kan je kiezen uit allerlei oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige bekijkt welke sterkte je nodig hebt en bekijkt de samenwerking tussen je ogen. Over het algemeen is deze eerste oogtest helemaal gratis. Ga je liever voor bestellen bij de online opticien? Met de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Optiekzaken vragen om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Kesteren te laten uitvoeren. Het is noodzakelijk om te zien of alles nog naar wens is en of de huidige sterkte nog kloppend is. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of een troebel zicht is het verstandig om even een afspraak in te plannen bij een opticien in de provincie Gelderland.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. Een verwijzing van een oogarts is dan nodig. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen vanuit een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Doorgaans ben je dan gedekt voor €50 per jaar. Let goed op: is de premie van de polis hoger dan de factuur van de opticien? Dan kost deze verzekering je juist extra geld.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Die conclusie is niet helemaal juist. Betaalbare huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan strenge strenge kwaliteitseisen en komen uit de fabriek van grote fabrikanten als Cooper Vision. Zoek je informatie over sferische of torische lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Kesteren. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement wenst moet je rekenen op bedragen tussen de €7,00 – €59,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €290 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). In aanvulling daarop betaal je nog zo’n €16,00 voor de contactlensvloeistof. Door een bezoek te brengen aan een optiekzaak in Kesteren krijg je betrouwbare tips en adviezen. Met hun oogmeting kun je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het vergelijken van prijzen bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Neder-Betuwe.

Plaats een reactie