Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Ritthem

Gemakkelijk en snel goedkope lenzen kopen in Ritthem? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Mede door lenzen kan jij alles om je heen weer haarscherp bekijken. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, je kunt ze van een afstandje niet zien zitten en dus verandert je uiterlijk er niet door. Via onze vergelijker tref je meer informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en verstrekken we een lijst met we winkels en opticiens die lenzen bezorgen in Ritthem.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen als verziendheid, bijziendheid, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Ritthem voert de oogmeting uit en kijkt naar de oogdruk, oogspierbalans en neemt de sterkte (dioptrie) op.
 • Met de oogexpertonderzoek je welke contactlenzen goed passen bij jouw situatie en leefstijl.
 • Weet jij per oog al de sterkte? Dan kun jij heel goedkoop via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een lens gevonden die bij jou past? Een grote groep contactlensdragers kiezen voor het assortiment van lenzen webshops als Vision Direct. Deze online aanbieders bieden een zeer groot assortiment, aantrekkelijke prijzen en hebben daarbij vaak ook nog eens een extra goedkoop huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel vind je professionele internet opticiens die gratis lenzen bezorgen in Ritthem. Lees hier ook alles over Lenzenvloeistof.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Overzicht met contactlenzen winkels in Ritthem

Sta je ook elke dag op met een verminderd zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet vrijwel onzichtbaar, gemakkelijk in gebruik, en zijn heel geschikt voor het sporten. In de onderstaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in en rondom Ritthem waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website zoek je ook optieken in Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke en Meliskerke.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Vrijblijvende oogmeting in Ritthem in juli 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Ritthem. Als de analyse klaar is overleg je samen met de medewerker welk type lens hoort bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na dit gesprek verstrekken ze een tijdelijk proefsetje zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Ben je tevreden? Meestal kan je ze direct meekrijgen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In de bijgaande tabel bieden wij oogspecialisten voor deze (gratis) oogmeting in Ritthem (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Thielen Optiek BVKanaalstraat 604388 BPOost-Souburg
Stoop Optiek h.o.d.n. Pearle OpticiënsKanaalstraat 284388 BMOost-Souburg
Optiek Tilroe ContactlenzenWalstraat 814381 GDVlissingen
Jinc OptiekKorte Geere 114331 LEMiddelburg
Optiek Ton’s BrillenmodeKorte Delft 34331 ATMiddelburg

Lenzen kopen en laten bezorgen in Ritthem?

Vergelijk webshops en vind kortingen tot wel 28%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van je lifestyle, je hobbies en financiën. Voor een goede werking van de lens moet je er op letten dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist biedt hiervoor advies. Het traject voor het selecteren van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  De onderzoeker analyseert je gezondheid en de oogdruk en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak en hoe lang je ze gaat dragen, het draagcomfort, en wat je dagelijks doet (of je sport of veel achter een scherm zit).
 3. Test de lenzen
  Dikwijls zul je een probeerset ontvangen. Je mag bekijken wat wel en niet voor je werkt. Na 2 -4 weken nodigt de opticien je uit voor een nieuwe afspraak. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Heb je uiteindelijk een goede lens gekregen? Je kan de aankoop doen bij de speciaalzaak, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of d.m.v. een online specialist als Sightful. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen geven je veel vrijheid (af te wisselen met bril) maar vergen wel wat meer onderhoud. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Je kiest voor dit product om fantastische zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Uiterst comfortabel.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,10 (maandelijks).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormvaste lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze gaan één tot enkele jaren mee. Daardoor is het een milieuvriendelijke en betaalbaar alternatief. Harde contactlenzen moet je wel elke dag goed schoonmaken.

 • 100% maatwerk waardoor je ze voor elke oogafwijking kunt krijgen.
 • Optimale levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Ze zijn er al vanaf €110 per contactlensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Dit zijn zachte lenzen die je maandelijks verwisselt voor een nieuwe set. Ze zijn niet al te duur, laten voldoende zuurstof door en je kunt ze lang blijven gebruiken. Een betaalbare keuze als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Tevens als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Meer dan 1,7 miljoen Nederlanders gebruiken dit.
 • Erg goed te combineren met sporten en een actief leven.
 • Te koop vanaf €5,45 p/maand.

Start met een gratis lenzen meting

Vergelijk gecertificeerde opticiens en laat je ogen goed onderzoeken

Daglenzen: de voordelen en nadelen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Je hebt er veel minder werk mee, schoonmaken is immers niet nodig. Een goed product voor mensen die last hebben van jeukende, droge en geïrriteerde ogen of allergische reacties.

 • Een positief aspect hiervan is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een goede optie wanneer je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Prijzen circa €27,00 (per 30 dagen).

Nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen en zit je veel achter de computer? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Mogelijk ben je dan geholpen met nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd wanneer je aan het slapen bent wat het mogelijk maakt om overdag scherp te zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Voor deze oogmeting betaal je eenmalig +/- €150.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per jaar (bij een brillenwinkel in Ritthem).

Info en tips over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor een cilinderafwijking aan de ogen. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dit komt doordat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het hoornvlies is in dit geval eerder ovaal dan rond. Je ziet wazig en onscherp, zowel op afstand als dichtbij. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een expert.

 • De oplossing voor een cilinder afwijking.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €22,00 (maandelijks).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Met multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Dit is het beste alternatief als je een multifocale bril hebt.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een leesbril of zonnebril op sterkte is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €15,75 (per 4 weken).
Andere opties

Buiten de hiervoor genoemde opties heb je nog een aantal opties. In het schema hieronder lees je meer over enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Reinigt, desinfecteert en neutraliseert.
lenzen-winkels-ritthem-4389

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en Eyexpert van Eye Wish. Dat is ook het geval bij Trekpleister, DA, Etos en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Alcon met hun eigen label erop. Steeds meer aanbieders zoals Lentiamo bieden een gelijkwaardig alternatief voor de eigen merken van opticiens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €180 korting krijgen per jaar. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Je kunt dan kiezen voor o.a. Acuvue, Avaira en Systane. Op deze site lees je ook meer over Wat kosten contactlezen?.

Meer informatie in onze FAQ met veelgestelde vragen

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Ritthem?
Ja, er zijn verschillende winkels die ze thuisbezorgen. Je favoriete oogproducten kun je eenvoudig kopen bij een lokale opticien of bij een online aanbieder. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en zijn er geen bezorgkosten. Op lange termijn is een lenzen abonnement wel interessanter. Je pakketjes met lenzen en vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Ritthem?
In deze regio vinden we allerlei optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De opticien neemt de sterkte per oog op en kijkt verder naar de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Over het algemeen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Wil je lenzen online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Oogspecialisten adviseren om 1 of 2 keer per jaar een lenzencontrole in Ritthem in te plannen. Dat is nodig om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of de sterkte van de lens nog correct is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Met de verplichte basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Dat is uitsluitend mogelijk als het proces via een oogarts loopt. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je beschikt over de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Kan ik veilig een huismerk kopen?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen wat maakt dat mensen denken dat de kwaliteit minder is. Dat is niet helemaal correct. De gunstige huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan strenge eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Johnson & Johnson. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Ritthem. De oogtesten daar worden vakkundig uitvoert en en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
In het geval je een abonnement afsluit betaal je tussen de €6,25 – €56,00 (maandelijks). Voor het hele pakket betaal je circa €255 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. In aanvulling daarop heb je de kosten van zo’n €20,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door het inplannen van een consult bij de optiekzaak in Ritthem krijg je betrouwbare tips en adviezen. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door het type online te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Vlissingen.

Plaats een reactie