Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Vlissingen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Vlissingen? Een contactlens is een slim stukje kunststof die rechtstreeks op het oogoppervlak wordt gelegd. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Middels lenzen kan je alles weer veel scherper bekijken. Je zult er veel baat bij hebben. Zo voel ze niet zitten tijdens het lopen of rennen, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op dit portaal bieden wij aanvullende info over de verschillende soorten lenzen en vind je de gegevens van drogisten en opticiens voor lenzen bezorgen in Vlissingen.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Je draagt ze voor oogproblemen als astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie, myopie, verziendheid, bijziendheid.
 • Een plaatselijke opticien in Vlissingen beschikt over apparatuur voor een oogmeting en checkt het gezichtsvermogen en de actuele sterkte-afwijking (dioptrie).
 • In overeenstemming met de specialist onderzoek je welk van de contactlenzen geschikt is voor jouw wensen, lifestyle en budget.
 • Is het al duidelijk welke sterkte je ogen nodig hebben? Kies dan voor het gemak van online lenzen aanschaffen.

Via internet contactlenzen kopen, waar moet ik op letten?

Heb je recent een oogmeting laten doen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een groeiend aantal lenzendragers profiteren van het aanbod van lenzen webshops als ContactlensOnline. Deze online specialisten bieden een aanbod met zowel A-merken als B-merken, lagere tarieven en je vindt er vaak een betaalbaar alternatief voor de producten van de opticiens. In deze lijst hieronder check je de erkende internet bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Vlissingen. Lees ook meer informatie over Weeklens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Vlissingen

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of heb je te maken met vermoeide ogen? Liever geen bril op doen? Verdiep je dan een in contactlenzen. Lenzen zijn niet zichtbaar, ongevoelig, en het is ideaal bij het sporten. In de onderstaande tabel vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Vlissingen waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze site vind je ook winkels in Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena en Gorinchem.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een oogmeting in Vlissingen in juni 2024

Wanneer je wilt beginnen met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Vlissingen. Vervolgens bespreek je met de oogdeskundige welk type contactlens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na de analyse ontvang je meestal een proefsetje om het eens vrijblijvend uit te proberen. Ben je tevreden? Je kunt ze dan direct bestellen of zoek gelijk naar 1 jarig lenzen abonnement. In de tabel hieronder verstrekken we opticiens voor een (gratis) oogmeting in Vlissingen (o.a. Specsavers, Pearle, Eye Wish en Hans Anders).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Optiek Tilroe ContactlenzenWalstraat 814381 GDVlissingen
Jinc OptiekKorte Geere 114331 LEMiddelburg
Optiek Ton’s BrillenmodeKorte Delft 34331 ATMiddelburg
Middelburg Hearcare B.V.Lange Delft 174331 AJMiddelburg
Focus Optiek BVNieuwe Burg 94331 AGMiddelburg

De goedkoopste lenzen bestellen in Vlissingen?

Vergelijk aanbieders en vind kortingen tot wel 31%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Er zijn allerlei soorten verschillende contactlenzen. Welk model aangeraden wordt hangt af vanjouw persoonlijke leefstijl, het werk wat je uitvoert en andere gebruikerswensen. Voor de kwaliteit van de lens is het noodzakelijk dat jouw ogen genoeg zuurstof krijgen. Door dit kenmerk mee te laten wegen in de beslissing verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een oogspecialist biedt daarbij een helpende hand. Het vinden van de beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele gezondheid van de ogen en de sterkte van de oogafwijking.
 2. Keuze maken uit de verschillende lenzen
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, de gevoeligheid van je ogen, en jouw leefstijl (denk aan werk, hobbies etc).
 3. Lenzentest
  Vaak kun je aanspraak maken op een probeerset. Op deze manier kan je verschillende soorten gratis proberen. Na de proefperiode kom je terug voor controle. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Het kopen van jouw lenzen (of abonnement)
  Als je bent overtuigd kun je de volgende stap zetten. Je kan de aankoop doen bij de optiek, een drogisterij of via een online aanbieder als Toplenzen. Advies: kies altijd voor een maandabonnement (voordelig).

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn goed zuurstofdoorlatend maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Ze worden gefabriceerd met zacht polymeer (kunststof). Ze worden gekenmerkt door fantastische zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Eenvoudig in- en uitdoen.
 • Je kunt er razendsnel aan wennen.
 • Betaalbaar: ze zijn er al voor slechts €6,75 (maandelijks).

Harde lenzen: tips en info

Vormstabiele lenzen worden gemaakt van een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Daarom noemen we dit een milieubewuste en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen zijn erg gevoelig voor stofjes onder de lens.

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Perfecte levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Je betaalt zo’n €140 per individuele lens.

Zijn maandlenzen voor mij geschikt?

We hebben het hier over zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze op het moment dat je iedere dag lenzen draagt. Ook als torische, multifocale en sferische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Te bestellen vanaf €5,80 per maand.

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind gecertificeerde opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, ‘s avonds gooi je ze weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die regelmatig last hebben van geïrriteerd en/of rode ogen of allergische reacties.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je er bijna geen werk aan hebt.
 • Een goede optie wanneer je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven ongeveer €26,00 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of heb je last van hooikoorts? En pak jij elke nacht minimaal 6 uur slaap? Dan zijn nachtlenzen het overwegen waard. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag zonder bril of lenzen scherp zicht hebt. Kanttekening is dat ze er (nog) niet zijn voor iedere sterkte.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Kan gebruikt worden tot een cilinderafwijking van -1,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €510 voor één jaar (bij een brillenwinkel in Vlissingen).

Torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Dit komt doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. In plaats van rond is het hoornvlies ellipsvormig (zoals een rugbybal). Je kijkt dan zeer onscherp, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. Om dit product te gebruiken moet je naar een deskundige.

 • Met name interessant voor mensen met een cilinderafwijking.
 • Hierbij is het oog niet mooi rond (maar juist wat meer ovaal).
 • De kosten liggen op circa €21,00 (per 4 weken).

Multifocale lenzen, wat is het?

Via multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Het leesgedeelte is in de lens verwerkt. Ideaal als je normale zachte lenzen hebt en daarbij op dit moment een extra leesbril nodig hebt. Je kunt hierop overstappen als je nu een multifocale bril draagt.

 • Een speciale lens met meerdere sterktes.
 • Niet meer afhankelijk van jouw bril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €17,25 (op maandbasis.
Alternatieven

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben heb je nog meer keuze. In het overzicht hierna check je enkele alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: een nieuw type zachte lens met extreem hoge zuurstofdoorlatendheid.
 • Kleurenlenzen: gemakkelijk een heel nieuwe look creëren.
 • Dag-en-nachtlenzen: je doet ze op de eerste dag van de maand in en op de laatste dag weer uit.
 • Lenzenvloeistof: Voor het reinigen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je contactlenzen
lenzen-winkels-vlissingen-4384

Via internet huismerk lenzen bestellen

Veel grote opticiens hebben eigen huismerk. Dit zijn onder andere Easyvision (Specsavers, Easy Wear (Hans Anders), iWear (Pearle) en Eyexpert van Eye Wish. Maar je kunt ook terecht bij Etos, DA, Kruidvat en Trekpleister. Ze maken deze producten niet zelf. Doorgaans zijn het private labels die worden ontwikkeld door o.a. Bausch & Lomb echter dan met een custom merknaam. Steeds meer lenzenshops als Misterspex verstrekken goede alternatieven voor dure merkproducten van opticiens die gunstige prijzen hebben. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €300 korting verkrijgen (op jaarbasis). Ga je toch liever voor een premium A-merk? Goede merken zijn o.a. Acuvue, Blink en Systane. Je kunt hier ook meer lezen over Goede lenzen.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Vlissingen?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. De producten die jij gebruikt kan je online bestellen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online aanbieder. Doorgaans levert de shop de order gratis uit en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De pakketten met ooghulpmiddelen passen in de brievenbus.

Via welke opticien doe ik een oogtest in Vlissingen?
In deze regio werken er genoeg optiekzaken waar je terecht kunt voor een lenzen aanmeting. De vakman doet een oogtest voor de sterkte en analyseert de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Doorgaans is zo’n eerste oogtest kosteloos. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door gebruik te maken van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Opticiens raden aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Vlissingen aan te vragen. Dat is essentieel om te kunnen beoordelen of de producten nog aansluiten bij je wensen en of de aangeraden lens nog goed is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of een terugkerende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Zeeland.

Worden de lenzen vergoed vanuit de zorgverzekeringspolis?
Binnen de basisverzekering kun je alleen een vergoeding krijgen voor medische lenzen. Dit kan overigens alleen met een verwijzing van de oogarts. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed als je aanspraak kunt maken op een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Zo krijg je bijvoorbeeld €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Niet vergeten: is de uitgebreide polis duurder dan de factuur van de opticien? Dan kan je het beter zelf betalen.

Hoe goed zijn huismerken?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop wat maakt dat mensen de kwaliteit wantrouwen. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan de hoogste eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over lenzen met bijvoorbeeld een cilindercorrectie? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Vlissingen. Je kunt daar terecht voor goede tips en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €5,75 – €49,00 p/maand. Alles bij elkaar betaal je zo’n €230 voor een jaar, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je nog zo’n €23,00 voor contactlensvloeistof en lensenbakjes. Door binnen te lopen bij een optiekzaak in Vlissingen krijg je betrouwbare tips en adviezen. Daarna kan je voordelig online lenzen bestellen door het type online te vergelijken bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Vlissingen.

 • Oost-Souburg
 • Ritthem
 • Plaats een reactie