Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Zijderveld

Direct goedkope lenzen kopen in Zijderveld? Een contactlens is een dun gebold kunststof glaasje dat je kunt gebruiken als alternatief voor een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Mede door lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het gemak is enorm. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn 100% transparant en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site lees je uitgebreide informatie over de type lenzen waar je uit kunt kiezen en vergelijk je drogisterijen en opticiens die lenzen bezorgen in Zijderveld.

 • De contactlens is een dun doorzichtig kunststof schijfje dat je op je ogen draagt.
 • Ze worden gedragen voor oogproblemen als presbyopie, myopie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, hypermetropie.
 • Een betrouwbare opticien in Zijderveld zal een oogmeting doen en kijkt naar het netvlies en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb je jouw voorschrift bij de hand? Je kunt dan al snel heel goedkoop online lenzen bestellen en laten bezorgen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Een grote groep mensen dragen producten van specialisten als ContactlensOnline. Deze online specialisten hebben een veelzijdig aanbod, lage prijzen en bieden steeds vaker ook nog een eigen huismerk. In deze lijst hieronder vergelijk je toonaangevende internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Zijderveld. Of klik door voor meer info over Welke lenzen zijn geschikt?.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Zijderveld

Heb jij dagelijks last van een verminderd zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En draag je liever geen bril? Contactlenzen bieden uitkomst. Lenzen zijn niet waarneembaar, handig in gebruik, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in de omgeving Zijderveld waar je goedkope lenzen kunt halen. Op deze website vergelijk je ook oogzorgwinkels in Everdingen, Ravenswaaij, Erichem, Asch en Beusichem.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Zijderveld in juni 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gespecialiseerde contactlensspecialist in Zijderveld. Na deze oogtest bespreek je met de oogspecialist welke soort lens geschikt zijn voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na het onderzoek ontvang je meestal een proefsetje om het gratis te proberen. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In het overzicht hieronder vind je winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Zijderveld (o.a. Pearle, Eye Wish, Hans Anders en Specsavers).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Scott Alphen aan de Rijn BVOude Beesdseweg 244107 LXCulemborg
Merkx BrillenVarkensmarkt 154101 CKCulemborg
Schipper OptiekTollenstraat 14101 BDCulemborg
Eye-wear.nlHoofdstraat 284041 ADKesteren
Baas OpticiensDorpsstraat 284033 EXLienden

Betaalbare lenzen kopen in Zijderveld?

Vergelijk fabrikanten en krijg kortingen van wel 35%

Keuzehulp: wat zijn de beste contactlenzen?

Er is veel variatie tussen contactlenzen. Welk model aangeraden wordt wordt duidelijk als we kijken naar je levensstijl, sterkte en andere wensen. Bij lenzen moet er gelet worden op het feit dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Dit is vaak wel wat duurder, maar zo vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo gezond en witter. Een gediplomeerde oogspecialist vertelt je graag meer over alle mogelijke opties. De zoektocht naar de beste contactlenzen kan lastig zijn, maar wij bieden hiervoor een stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Er wordt gekeken naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Bespreek onderwerpen zoals wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzentest
  Dikwijls kun je aanspraak maken op een probeerset. Zodoende kan je verschillende soorten gratis proberen. Wanneer de proefperiode is afgelopen worden je ogen opnieuw opgemeten. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Losse lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt bestellen bij de brillenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of via een internet aanbieder zoals Drogisterij.net. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Tips & tricks over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar hebben wel een grotere kans op infecties. Fabrikanten gebruiken hiervoor een polymeer dat flexibel wordt door vocht. Je kiest voor dit product om perfecte zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en de lage tarieven. Je kunt dit type ook als daglens nemen.

 • Korte gewenningstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Goedkoop: ze zijn er al voor slechts €4,95 (per 30 dagen).

Informatie en voordelen + nadelen van harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit PMMA. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Hierom is dat een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen zijn vuilafstotend maar moet je wel goed onderhouden.

 • Worden op maat gemaakt en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, je hebt er 1 tot wel 3 jaar plezier van.
 • Ze zijn er al vanaf €160 per lensje.

Informatie en voordelen + nadelen van maandlenzen

Het zijn altijd zachte lenzen die op maandbasis vervangen worden voor een andere set. Ze zijn zeer betaalbaar, laten zuurstof gemakkelijk door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Een betaalbaar alternatief wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Te bestellen vanaf €7,30 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek en vind lokale opticiens en laat deze week nog je ogen meten.

Voor wie zijn daglenzen geschikt?

Daglenzen mag je maximaal 1 dag inhouden, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Geschikt voor mensen die regelmatig last hebben van vermoeide, gevoelige en geïrriteerde ogen of bepaalde allergieën.

 • De reden waarom veel mensen hiervoor kiezen is dat ze geen onderhoud nodig hebben.
 • Een slimme optie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Tarieven circa €25,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Heb jij droge of gevoelige ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Ze corrigeren de vorm van je ogen wanneer je de ogen dicht hebt zodat je overdag volledige vrijheid hebt. Ze worden nog niet in alle sterktes gemaakt.

 • In de nacht worden je ogen opgeladen zodat je overdag goed zicht hebt.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Wat betreft kosten moet je denken aan €495 voor 1 jaar (bij een brillenwinkel in Zijderveld).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn bedacht voor personen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden op het hoornvlies zitten. Het hoornvlies is ovaalvormig in plaats van rond. Je ziet wazig en onscherp, en er is sprake van bijziendheid en verziendheid. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een gecertificeerd opticien.

 • Geschikt wanneer er een cilinderafwijking is.
 • Het hoornvlies van mensen met astigmatisme is niet mooi rond (maar ellipsvormig).
 • Je betaalt hiervoor ongeveer €26,00 (maandelijks).

Wanneer zijn multifocale lenzen interessant?

Door multifocale lenzen zie je alles haarscherp, zowel dichtbij als veraf. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Zowel voor min als plus sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €15,25 (maandelijks).
Alternatieven

Los van de gangbare contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In onderstaand overzicht bieden wij de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Moet in combinatie met een lenzenbakje worden gebruikt.
lenzen-winkels-zijderveld-4122

Besparen met huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Denk aan Eyexpert (Eye Wish), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Easy Wear (Hans Anders). Dat is ook het geval bij DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Wat veel mensen niet weten is dat ze dit niet zelf produceren. Het zijn zogeheten white labels die afkomstig zijn van fabrikanten zoals Cooper Vision maar dan met hun eigen merk erop. Verschillende webshops als Lensplaza kunnen je ook alternatieven aanbieden voor het dure huismerk van opticienketens die voordelig te koop zijn. Op deze manier kan je zo €165 korting verkrijgen (op jaarbasis). Bestel je liever een A-merk? Kies dan voor Johnson & Johnson, Frequency en Miru. Lees ook meer informatie over Daglens.

De meest gestelde vragen (FAQ)

Kan ik mijn lenzen laten bezorgen in Zijderveld?
Ja, je kunt terecht bij meerdere online shops voor bezorging. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een brillenzaak of lenzenspecialist in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en zijn er geen bezorgkosten. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De pakketten met ooghulpmiddelen gooit de pakketbezorger gewoon in de brievenbus.

Wat zijn goede adressen voor een oogtest in Zijderveld?
In deze streek kan je kiezen uit verschillende brillen- en lenzenwinkels waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De oogdeskundige kijkt naar de sterkte-afwijking en checkt de oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen. Vaak is de oogtest inbegrepen. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Adviseren jullie een jaarlijkse oogtest?
Optiekzaken bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Zijderveld in te plannen. Dit raden ze aan om te zien of alles nog bevalt en of de sterkte van de lens nog kloppend is. Ook bij droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of een vervelende hoofdpijn wordt het aanbevolen om even langs te komen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Uit de basisverzekering worden uitsluitend speciale medische lenzen vergoed. De medische indicatie moet blijken uit de verwijzing van een huisarts of specialist. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Dit is vaak een dekking van zo’n €125 (per 2 jaar). Belangrijk: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn erg goedkoop waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dat beeld is niet juist. Voordelige huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en worden gemaakt door bekende fabrikanten als Johnson & Johnson. Draag je sferische of torische lenzen? Maak hiervoor altijd een afspraak bij een lenzenspecialist in Zijderveld. Zij geven het beste advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat ben ik maandelijks kwijt aan lenzen?
In het geval je voor een abonnement kiest betaal jij doorgaans tussen de €8,25 tot €44,00 (op maandbasis. Alles bij elkaar betaal je zo’n €295 voor een jaar, met daarbij mogelijk nog een verrekening van de zorgverzekering. Ook betaal je nog zo’n €19,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door een afspraak te maken bij de optiekzaak in Zijderveld kan je een voorschrift laten opstellen. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen bestellen door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Vijfheerenlanden.

Plaats een reactie