Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Everdingen

Wil jij goedkope lenzen kopen in Everdingen? Een contactlens is een dunne plastic lens die je op je oog kunt plaatsen. Het drijft op een laagje traanvocht zonder daarmee het hoornvlies te raken. Met behulp van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Het gemak is enorm. Ze passen perfect op het oog (gevoelloos), ze zijn 100% transparant en ze geven een 100% natuurlijke uitstraling. Op dit portaal lees je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je adresgegevens van winkels en opticiens voor lenzen bezorgen in Everdingen.

 • Een contactlens is een plastic lensje dat op het oog wordt gedragen.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen zoals hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Everdingen zal een oogmeting doen en achterhaald de oogdruk en de correctiewaarden (sterkte/dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de oogdeskundige overleg je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je al wat jouw voorschrift is? Je kunt dan al snel heel goedkoop via internet lenzen kopen.

Via internet contactlenzen bestellen, is dat wel veilig?

Heb jij onlangs een oogmeting laten uitvoeren en een fijne lens gevonden? Een grote groep dragers van lenzen bestellen online bij webwinkels als Vision Direct. Deze 100% online aanbieders beschikken over een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. In de vergelijker hieronder bekijk je de populaire internet aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Everdingen. Lees ook meer informatie over Verzekering voor brillen en lenzen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

De beste contactlenzen winkels in Everdingen

Heb je last van een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn onopvallend, gevoelloos, en vormen geen belemmering bij het sporten. In het onderstaande overzicht vind je winkels en drogisterijen in de omgeving Everdingen waar je goedkope lenzen kunt halen. Via onze vergelijker zoek je ook speciaalzaken in Ravenswaaij, Erichem, Asch, Beusichem en Zoelmond.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Plan een afspraak voor een oogmeting in Everdingen in juni 2024

Als je overweegt contactlenzen te gaan dragen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een gediplomeerde contactlensspecialist in Everdingen. Na de meting bekijk je samen met de oogspecialist welk type lens geschikt zijn voor jouw ogen, budget en leefstijl. Na de oogopname bieden ze doorgaans een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Ben jij enthousiast geworden? In dat geval kan je ze meteen bestellen of je sluit direct een lenzen abonnement af. In deze tabel verstrekken we winkels in de omgeving voor een (gratis) oogmeting in Everdingen (o.a. Specsavers, Hans Anders, Eye Wish en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Scott Alphen aan de Rijn BVOude Beesdseweg 244107 LXCulemborg
Merkx BrillenVarkensmarkt 154101 CKCulemborg
Schipper OptiekTollenstraat 14101 BDCulemborg
Eye-wear.nlHoofdstraat 284041 ADKesteren
Baas OpticiensDorpsstraat 284033 EXLienden

De goedkoopste lenzen bestellen in Everdingen?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 37%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Wat nu geschikt is voor jou is vooral afhankelijk van je leefstijl, gewoontes en budget. Bij het uitzoeken van lenzen is het noodzakelijk dat je ogen voldoende zuurstof krijgen. Zo verklein je de kans op irritaties en droge ogen. Ook blijven je ogen zo optimaal gezond. Een gespecialiseerde oogspecialist kan je informeren over de mogelijkheden. De beste contactlenzen uitzoeken wordt iets gemakkelijker met ons stappenplan.

 1. Oogtest
  Men kijkt hierbij naar de algehele ooggezondheid en of multifocale aspecten een rol spelen.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Er wordt rekening gehouden met hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en jouw levensstijl (werkomstandigheden, sport, hobbies).
 3. Lenzen proberen
  Over het algemeen kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je laagdrempelig kennismaken met het product. Na de proefperiode wordt alles geëvalueerd. Mogelijk geeft de opticien je nog een ander setje mee om te proberen.
 4. Een abonnement of lenzen los bestellen
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij de brillenwinkel, een drogisterijketen of bij een online speler als Lowlens. Draag je op vaste basis lenzen? Kies dan voor een abonnement.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn gemaakt van de nieuwste optische technologie maar trekken wel wat meer vuil aan. Fabrikanten gebruiken hiervoor een speciale zachte kunststof. Grote pluspunten zijn hoge zuurstofdoorlatendheid, je verliest ze minder makkelijk en goedkopere prijzen. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Zeer comfortabel.
 • Minder kans op viezigheid onder de lens.
 • Voordelig: online vind je ze al voor €7,85 per maand.

Handige informatie over harde lenzen

Vormstabiele lenzen bestaan uit high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Daarom noemen we dit een duurzame en financieel aantrekkelijke mogelijkheid. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Kunnen elk type oogafwijking behandelen en zijn betrouwbaar.
 • Hoge levensduur, je kunt er zo 2 of 3 jaar mee doen.
 • Je betaalt ongeveer €140 per losse lens.

Alles wat je moet weten over maandlenzen

Dit is het type zachte lenzen die je elke maand vervangt. Ze zijn zeer betaalbaar, laten voldoende zuurstof door en zijn geschikt voor elke oogsterkte. Een betaalbare keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Beschikbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Een ideal lenstype om mee te beginnen.
 • Comfortabel: geen irritaties of droge ogen.
 • Ongeveer €7,55 (per 30 dagen).

Doe een gratis lenzen meting

Check opticiens in jouw omgeving en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: tips en info

De daglenzen kunnen 1 dag mee, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De dag erna gebruik je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Ideaal voor mensen die last hebben van droge, geïrriteerde en vermoeide ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze niet hoeft schoon te maken en niet hoeft te bewaren.
 • Zeker te overwegen op het moment dat je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen circa €28,25 p/maand.

Informatie en voordelen + nadelen van nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of last van vuiltjes achter je lenzen? En slaap je minimaal 6 uur per nacht? In overleg met de opticien kan je dan kiezen voor nachtlenzen. Je oogstand wordt gecorrigeerd terwijl je slaapt zodat je overdag direct haarscherp ziet. Helaas kan niet iedereen hier gebruik van maken. Het is niet voor elke sterkte.

 • Ideaal bij hooikoorts of snelle droge ogen.
 • Mogelijk tot en oogafwijking van -4,5.
 • Het is wel iets duurder, circa €495 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Everdingen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. We noemen dit ook wel astigmatisme. Feitelijk komt dat doordat er doorgaans op het hoornvlies wat onregelmatigheden zijn aangetroffen. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Je kijkt dan zeer onscherp, zowel dichtbij als in de verte. Je kunt dit type het beste laten aanmeten een goede oogspecialist.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • De bolling van het oog is hier niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €29,50 (op maandbasis.

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Het biedt uitkomst als je normale lenzen hebt maar er steeds vaker een leesbril bij gebruikt. Ook handig als je nu al een multifocale bril draagt.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Een losse leesbril is niet langer nodig.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €19,25 (per 4 weken).
Andere types

In aanvulling op de soorten die we hiervoor genoemd hebben is er nog veel meer keuze. In het overzicht hierna vind je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: tot 5 keer meer zuurstof doorlaten dan traditionele lenzen.
 • Kleurenlenzen: match je kleur ogen met je outfit.
 • Dag-en-nachtlenzen: je hoeft ze ‘s avonds niet uit te doen en draagt ze dus 24 uur per dag.
 • Lenzenvloeistof: Zorgt ervoor dat geïrriteerde en vermoeide ogen verfrist worden.
lenzen-winkels-everdingen-4121

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Grote opticienketens hebben elk hun eigen huismerk. Zoals Easy Wear (Hans Anders), Easyvision (Specsavers), iWear (Pearle) en Eyexpert (Eye Wish). Maar ook deTrekpleister, Etos, Kruidvat en DA. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. Het zijn private labels van bekende fabrikanten als Alcon maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende webshops als Misterspex verstrekken goede alternatieven voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Dankzij deze budget merken kan je al gauw €290 korting krijgen per jaar. Gaat je voorkeur toch uit naar een a-merk? Kies dan voor Proclear, Avaira en Regard. Lees ook meer informatie over Type lenzen.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ)

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Everdingen?
Ja, het is mogelijk om ze aan huis te laten bezorgen. Er is een mogelijkheid om een eerste bestelling te doen bij jouw eigen optiekzaak of bij een online specialist. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt is deze bezorging gratis en kost het bezorgen dus geen geld. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De pakketten met ooghulpmiddelen kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar doe ik een oogtest in Everdingen?
In de regio werken er verschillende oogspecialisten waar je ogen kunnen worden opgemeten. De opticien bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt verder naar de oogdruk en oogspierbalans. Doorgaans hoef je niets te betalen voor de eerste oogtest. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Door middel van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij verschillende brillenzaken een afspraak voor de contactlenscontrole maken.

Hoe vaak moet ik mijn ogen laten controleren?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Everdingen op je planning te zetten. Dat is essentieel om de algehele gezondheid van de ogen te bekijken en of het type lens nog optimaal is. Ook bij geïrriteerd en/of rode ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het slim om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Utrecht.

Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. De oogarts zal hiervoor een verwijzing moet schrijven. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 per jaar. Tip: zijn de kosten van de aanvullende polis hoger dan dan wat je moet betalen aan de opticien? Dan loont het niet om je extra te verzekeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen waardoor mensen denken dat de kwaliteit niet goed is. Dit is niet het geval. De scherp geprijsde huismerken van drogisterijketens en webwinkels voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Zoek je informatie over torische of multifocale lenzen? Ga dan zeker eens naar een lenzenspecialist in Everdingen. Je krijgt daar deskundig advies en juist bij deze producten is maatwerk essentieel.

Wat zijn de kosten van lenzen?
Op het moment dat je een handig abonnement wil betaal je tussen de €5,50 en €56,00 (op maandbasis. Onder aan de streep betaal je gemiddeld €260 per jaar, exclusief eventuele teruggave van de zorgverzekering. Daarnaast betaal je jaarlijks circa €19,50 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door het inplannen van een consult bij een optiekzaak in Everdingen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Je kunt vervolgens de goedkoopste lenzen scoren door prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Vijfheerenlanden.

Plaats een reactie