Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Hoef en Haag

Snel en zonder gedoe goedkope lenzen kopen in Hoef en Haag? Een contactlens is een optisch hulpmiddel ter vervanging van een bril. Het drijft op het vochtige laagje op de oogbol. Door gebruik te maken van lenzen zal je zicht direct verbeteren en kun je weer genieten. Het gemak is enorm. Met sporten en bewegen heb je er geen last van, visueel zijn ze niet op te merken en je kunt zelfs kiezen voor een bepaalde kleurenlens. Op deze pagina vind je praktische info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vind je optiekzaken en opticiens die lenzen bezorgen in Hoef en Haag.

 • De contactlens is een kunststoffen dunne lens ter vervanging van een bril.
 • Een uitkomst bij oogafwijkingen als myopie, hypermetropie, verziendheid, bijziendheid, presbyopie.
 • Een gespecialiseerde opticien in Hoef en Haag biedt de optie voor een oogmeting en onderzoekt het netvlies en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Tijdens dit onderzoek bij de opticien overleg je welke contactlenzen het beste passen bij jouw leefstijl en zicht behoeften.
 • Heb jij al een oogopmeting gehad? Kies dan voor het gemak van online lenzen kopen.

Online contactlenzen aanschaffen, moet ik dat wel doen?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je inmiddels welke lens voor jou werkt? Meer en meer Nederlanders lenzendragers kiezen voor het assortiment van aanbieders zoals Happy Eyes Club. Deze 100% online aanbieders bieden een groots en divers assortiment, lagere tarieven en bieden vaak ook een eigen huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel informeren we je over de erkende online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Hoef en Haag. Of klik door voor meer info over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Lijst met contactlenzen winkels in Hoef en Haag

Heb je te maken met een beperkt zicht of bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen zijn dan misschien wel voor jou de oplossing. Lenzen zijn onzichtbaar, ongevoelig, en vormen geen belemmering bij het sporten. In de tabel hieronder tref je winkels en drogisterijen in en rondom Hoef en Haag waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze site doorzoek je ook oogzorgwinkels in Hagestein, Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij en Erichem.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Kosteloze oogmeting in Hoef en Haag in mei 2024

Als je contactlenzen wilt gaan dragen is het nodig om een oogtest te laten doen door een vakkundige contactlensspecialist in Hoef en Haag. Hierop volgend bekijk je samen met de optometrist welk type contactlens past bij jouw ogen, budget en leefstijl. Na deze metingen neem jij het proefsetje in ontvangst om het gratis te proberen. Ben je tevreden? Je kunt dan meteen een los setje meenemen of maak een keuze uit de voordelige lenzen abonnementen. In de onderstaande tabel bekijk je opticiens voor een (gratis) oogmeting in Hoef en Haag (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Scott Alphen aan de Rijn BVOude Beesdseweg 244107 LXCulemborg
Merkx BrillenVarkensmarkt 154101 CKCulemborg
Schipper OptiekTollenstraat 14101 BDCulemborg
Eye-wear.nlHoofdstraat 284041 ADKesteren
Baas OpticiensDorpsstraat 284033 EXLienden

De goedkoopste lenzen bestellen in Hoef en Haag?

Vergelijk aanbiedingen en bestel met kortingen oplopend tot 35%

Keuzehulp: welke contactlenzen worden aangeraden?

Er is een hele wirwar aan contactlenzen om uit te kiezen. Welke soort jij moet dragen is vooral afhankelijk van je leefstijl, gewoontes en budget. Voor een prettige pasvorm van de lens is het noodzakelijk dat het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt. Door daar rekening mee te houden heb je veel minder kans op droge ogen. Ook blijven je ogen zo fris en comfortabel. Een oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  De onderzoeker analyseert de algehele ooggezondheid en de eventuele noodzaak voor cilinders.
 2. Bepalen wat de juiste lens is
  Veel factoren spelen een rol: wanneer en hoe lang je ze wilt dragen, het draagcomfort, en jouw dagelijks leven (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Lenzen proberen
  Meestal krijg je een probeerset mee. Je mag een of meerdere types uitproberen. Na het einde van de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben jij er zeker van dat je het goede model hebt gevonden? Deze kan je los kopen bij de optiekzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of d.m.v. een internet aanbieder zoals Lowlens. Belangrijk: de abonnementsvorm (dag/week/maand) heeft veel invloed op de prijs.

Zachte lenzen: informatie en tips

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen maar hebben doorgaans iets meer onderhoud nodig. Fabrikanten gebruiken hiervoor zacht polymeer (kunststof). Je kiest voor dit product om hoge zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de aantrekkelijke prijs. Zowel als daglens of week/maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Kleine kans op vuiltjes onder de lens.
 • Goedkoop: online vind je ze al voor €6,20 (per 4 weken).

Tips & tricks over harde lenzen

Vormvaste lenzen worden vervaardigd uit een speciaal PMMA-materiaal. Ze zijn jaren te gebruiken (mits goed onderhouden). Het is dus een duurzame en – onderaan de streep – betaalbare optie. Harde contactlenzen hebben wel een wat langere gewenningsperiode.

 • 100% maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Optimale levensduur, gemiddeld draag je ze 1 tot 2 jaar.
 • De kosten liggen zo rond de €155 voor één lens.

Voor wie zijn maandlenzen geschikt?

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn relatief goedkoop, irriteren het oog niet (zuurstofdoorlatend) en zijn er in alle soorten en maten. Een betaalbaar alternatief als je van plan bent iedere dag lenzen te dragen. Ook te bestellen als torische, sferische en multifocale maandlenzen.

 • De meest gekozen optie in Nederland.
 • Duurzaam, comfortabel en makkelijk in gebruik.
 • Vanaf €7,65 (per 4 weken).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Bekijk en vergelijk opticiens in de regio en start met een oogonderzoek.

Daglenzen: de voordelen en nadelen

Daglenzen mag je altijd maximaal 1 dag inhouden, daarna gooi je ze weg. De volgende dag pak je nieuwe. Het grote voordeel is het gemak, je hoeft ze niet schoon te houden. Ideaal voor mensen die last hebben van geïrriteerde, gevoelige of droge ogen of gewoon houden van gemak.

 • Het aantrekkelijke van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een goede suggestie als je naast lenzen af en toe een bril draagt.
 • Prijzen ongeveer €25,50 (op maandbasis.

Tips & tricks over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of zwem je geregeld? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Je ogen worden gecorrigeerd wanneer je slaapt zodat je overdag profiteert van maximaal zicht. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • Geen last meer van vuil en stofjes achter je lenzen overdag.
 • Er is een uitgebreide oogmeting nodig (+/- €150).
 • Je betaalt ongeveer €470 per 12 maanden (bij een brillenwinkel in Hoef en Haag).

Voordelen en nadelen van torische lenzen

Torische contactlenzen worden aangeraden bij mensen met een cilinderafwijking. We noemen dit ook wel astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er een onregelmatigheid in het hoornvlies zit. Het hoornvlies is dus niet perfect rond. Het zicht is dan slecht, zowel op korte als grote afstand. Laat je altijd informeren door een expert.

 • Lost het probleem van een cilinderafwijking perfect op.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar meer de vorm van een rugbybal).
 • De kosten zijn gemiddeld €27,50 (per 4 weken).

Voordelen en nadelen van multifocale lenzen

Door het dragen van multifocale lenzen zie je scherp van dichtbij en van veraf. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Perfect als je enkelvoudige lenzen draagt en steeds vaker een leesbril nodig hebt. Het is ook een mooi alternatief voor multifocale bril.

 • Geschikt voor de meeste sterktes.
 • Niet voortdurend hoeven wisselen tussen lens en bril.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,25 p/maand.
Alternatieven

Naast de bovengenoemde soorten contactlenzen kun jij uit nog andere opties kiezen. In onderstaand overzicht lees je meer over de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: een innovatieve lens die nog meer zuurstof doorlaat.
 • Kleurenlenzen: wanneer jij je oogkleur wilt veranderen.
 • Dag-en-nachtlenzen: innovatieve lenzen die je 24 uur per dag kunt dragen.
 • Lenzenvloeistof: Vul je lensbakje met deze vloeistof.
lenzen-winkels-hoef-en-haag-4125

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

De opticienketens in Nederland hebben hun eigen merken. Zoals iWear (Pearle), Easyvision (Specsavers), Easy Wear (Hans Anders) en Eyexpert (Eye Wish). Maar je kunt ook terecht bij Kruidvat, DA, Etos en Trekpleister. De budgetlabels worden op grote schaal ingekocht. Het zijn zogeheten white labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan met een eigen merknaam erop. Verschillende aanbieders zoals Lensplaza hanteren een kwalitatief goed alternatief voor dure merkproducten van opticiens die erg goedkoop zijn. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €250 korting verkrijgen (op jaarbasis). Heb je toch een beter gevoel bij een a-merk? Bestel dan o.a. Dailies, EasySept en Boston. Op deze site lees je ook meer over Weeklens.

FAQ – Veelgestelde vragen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Hoef en Haag?
Ja, ze laten thuisbezorgen is mogelijk. Je kunt een losse bestelling plaatsen bij een optiekwinkel in de buurt of bij een gespecialiseerde webshop. Wanneer je het minimale bestelbedrag haalt leveren ze bestelling gratis aan huis en betaal je dus niets voor de bezorging. Het afsluiten van een lenzen abonnement kan ook. De lenzen en de vloeistof passen gewoon in jouw brievenbus.

Waar kan ik terecht voor een oogtest in Hoef en Haag?
In de regio vinden we diverse oogspecialisten waar de sterkte van je oogafwijking kan worden onderzocht. De deskundige neemt de sterkte op en checkt de algehele gezondheid van de ogen. Bij de meeste opticiens is deze oogtest gratis. Wil je de producten uiteindelijk online bestellen? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij de lokale opticien terecht voor een contactlenscontrole.

Hoe vaak moet ik op controle komen?
Optiekzaken bevelen aan om 1 of beter nog 2 keer per jaar een lenzencontrole in Hoef en Haag in te plannen. Dat is nodig om te kijken of er geen problemen zijn en of de huidige sterkte nog juist is. Ook bij gevoelige en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed advies in te winnen bij een opticien in de provincie Utrecht.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Vanuit de basisverzekering krijg je alleen een vergoeding als er een medische indicatie is. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Voor de normale lenzen kan je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen wanneer je gedekt bent binnen de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar). Goed opletten: betaal je meer premie voor de aanvullende polis dan de kosten van de lenzen? Neem alleen daarvoor dan geen aanvullende polis.

Wat zijn de voor- en nadelen van een huismerk?
Huismerk lenzen zijn relatief goedkoop en worden dus soms gezien als slechter. Die aannames blijken in de praktijk niet altijd te kloppen. Goedkope huismerken van de drogist of een online speler voldoen aan dezelfde wettelijke eisen en komen vaak ook gewoon uit de fabriek van Cooper Vision. Draag je speciale lenzen zoals torische of multifocale lenzen? Ga hiervoor altijd naar een lenzenspecialist in Hoef en Haag. Je kunt daar terecht voor goede tips en ze kunnen het helemaal voor je op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Als je een abonnement afsluit betaal jij doorgaans tussen de €8,50 tot €51,00 (per 4 weken). De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €280 voor 1 jaar, afhankelijk van het type lens (en verzekering). Daarnaast komt nog een kostenpost van zo’n €17,00 voor contactlensvloeistof en de lenzenhouder. Door langs te gaan bij je optiekzaak in Hoef en Haag krijg je extra goede voorlichting. Vervolgens kun jij de goedkoopste lenzen bestellen door de actuele prijzen naast elkaar te zetten bij de diverse oogzorg winkels in de gemeente Vijfheerenlanden.

Plaats een reactie