Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tegelen

Makkelijk goedkope lenzen kopen in Tegelen? Een contactlens is een dunne lens van kunststof en is een vervanger voor een bril. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door het dragen van lenzen kan je de wereld om je heen weer scherp zien. De voordelen zijn groot. Ze vormen geen belemmering bij het sporten, ze zijn discreet en dus verandert je uiterlijk er niet door. Op deze website bieden wij nuttige informatie over de verschillende soorten lenzen waar je allemaal uit kunt kiezen en vind je drogisten en opticiens die lenzen bezorgen in Tegelen.

 • Een contactlens is effectief om de oogsterkte te compenseren.
 • Ze worden geadviseerd bij oogproblemen als bijziendheid, verziendheid, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), myopie.
 • Een erkende opticien in Tegelen kan een oogmeting uitvoeren en bekijkt de oogdruk, oogspierbalans en bekijkt de correctie sterkte (dioptrie).
 • Gezamenlijk met deze oogdeskundige kies je welke contactlenzen aansluiten op jouw leefstijl en wensen.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Je kunt dan vaak veel voordeliger online lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen kopen, is dat verstandig?

Heb jij jouw voorschrift in handen en weet je dus welke lens je moet hebben? Meer en meer Nederlanders dragers van lenzen kopen online bij aanbieders zoals 123Lens. Deze 100% online aanbieders werken met een veelzijdig aanbod, gunstige prijzen en bieden vaak ook een eigen huismerk. Met behulp van onze vergelijker bekijk & vergelijk je de populaire internet oogspecialisten die gratis lenzen bezorgen in Tegelen. Lees hier ook alles over Nachtlens.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

Contactlenzen winkels in Tegelen

Heb je te maken met een beperkt gezichtsveld of een vervelende hoofdpijn? En zie je een bril dragen niet zitten? Contactlenzen zijn dan vaak een perfecte oplossing. Lenzen zijn niet waarneembaar, zeer handig, en bieden bescherming voor het oog. In de bijgaande tabel vergelijk je winkels en drogisterijen in en rondom Tegelen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website doorzoek je ook oogspecialisten in Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray en Meerlo.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatKerkstraat 395931 NLTegelen
TrekpleisterWilhelminaplein 15931 NXTegelen
DA DrogistVastenavondkampstraat 1425922 AXVenlo
EtosGelreplein 175914 RVVenlo

Plan een afspraak voor een oogmeting in Tegelen in september 2022

Als jij gaat starten met contactlenzen is het nodig om een oogtest te laten doen door een erkende contactlensspecialist in Tegelen. Na het onderzoek vergelijk je samen met de opticien welke soort lens het beste aansluit op jouw leefstijl en wensen. Na deze metingen ontvang je meestal een proefsetje om te kijken of je de juiste keuze hebt gemaakt. Bevalt het? Meestal kan je ze direct meekrijgen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande lijst bekijk je locaties voor een (gratis) oogmeting in Tegelen (o.a. Eye Wish, Hans Anders, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Unique Optiek & OptometrieKerkstraat 515931 NMTegelen
Peeters Opticien JosKloosterstraat 625921 HDVenlo
Opticien Lex Janssenvan Nijvenheimstraat 445912 BNVenlo
OogpuntTegelseweg 2105912 BLVenlo
Welp Optiek BVRoermondsestraat 175912 AHVenlo

Goedkope lenzen bestellen in Tegelen?

Vergelijk tarieven en krijg kortingen van wel 29%

Keuzehulp: voor welke contactlenzen moet ik gaan?

Het assortiment contactlenzen is zeer breed. Welke bij jou past hangt af vanjouw dagelijks leven, je werk en financiële wensen. Voor het draagcomfort van de lens is het belangrijk dat ze zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten vergroot je het draagcomfort aanzienlijk (geen droge ogen). Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gespecialiseerde oogspecialist adviseert je hier verder over. Het aanvraagproces voor de beste contactlenzen bestaat uit de volgende stappen.

 1. Oogmeting
  Men kijkt hierbij naar de algehele gezondheid van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een keuze maken voor de juiste lens
  Houdt vooral rekening met de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, de gevoeligheid van het netvlies, en hoe je dagritme eruit ziet (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzen uitproberen
  In de regel kan je vragen naar een probeerset. Op deze manier kan je ervaren wat wel en niet bij jou past. Na de proefperiode deel je jouw persoonlijke ervaringen. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen kopen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Je kunt een bestelling plaatsen bij de opticien, een drogisterijketen of bij een internet aanbieder zoals Lowlens. Kies je steevast dezelfde lens? Dan is een abonnement goedkoper.

Zijn zachte lenzen voor mij geschikt?

Zachte lenzen vormen zich naar het oog van de drager maar trekken wel wat meer vuil aan. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn fantastische zuurstofdoorlatendheid, goede pasvorm en goedkopere prijzen. Bovendien zijn ze ook als daglens verkrijgbaar.

 • Gaan lang mee.
 • Zeer goed te combineren met sporten.
 • Betaalbaar: een abonnement heb je al voor €5,85 (per 4 weken).

Harde lenzen: de voordelen en nadelen

Vormstabiele lenzen bestaan uit een speciaal PMMA-materiaal. De levensduur is er hoog. Om die reden is het een ecologische en goedkope optie. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Persoonlijk aangemeten en zijn vooral geschikt voor volwassenen.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • De kosten liggen zo rond de €180 per lensje.

Maandlenzen: de voordelen en nadelen

Dit is het type zachte lenzen die je om de 30 dagen weer dient te vervangen. Ze zijn zeer betaalbaar, zitten vanaf dag 1 eigenlijk al goed en zijn er in veel verschillende soorten en maten. Een betaalbare keuze als jij iedere dag gebruik maakt van de lenen. Ook verkrijgbaar als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Veruit de meest populaire soort.
 • Betaalbaar en zeer gebruiksvriendelijk.
 • Te bestellen vanaf €7,30 per maand.

Gratis lenzen meting in de buurt?

Bekijk en vergelijk gecertificeerde opticiens en laat een oogonderzoek uitvoeren

Tips & tricks over daglenzen

De daglenzen mag je 1 dag in doen, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. De volgende keer pak je gewoon weer een nieuw setje. Daglenzen hoef je niet schoon te houden. Een goed product voor iedereen die te maken heeft met pijnlijke, droge en geïrriteerde ogen of vaak op vakantie gaan.

 • Het fijne van dit type lens is dat je geen lenzenvloeistof nodig hebt.
 • Een betaalbare keuze wanneer je het wilt afwisselen met het dragen van een bril.
 • Prijzen +/- €28,25 per maand.

Voor wie zijn nachtlenzen geschikt?

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of heb je last van hooikoorts? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kom je in aanmerking voor nachtlenzen. De lens duwt de voorste laag cellen naar de zijkant wanneer je slaapt zodat je overdag geen visuele hulpmiddelen nodig hebt. Let op: dit werkt niet voor elk type oogafwijking.

 • Overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.
 • Niet geschikt bij een cilinderafwijking groter dan -1,5.
 • Je betaalt ongeveer €470 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Tegelen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen worden gebruikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Opticiens hebben het ook wel over astigmatisme. Het betekent dat er een onregelmatigheid op het hoornvlies wordt aangetroffen. Het oppervlak van het hoornvlies is ellipsvormig, als een rugbybal. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Koop dit niet zomaar zelf, maar laat je adviseren door een ervaren specialist.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Qua kosten moet je rekenen op zo’n €24,00 (per 4 weken).

Wanneer kiezen voor multifocale lenzen?

Wanneer je kiest voor multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Er is een leesgedeelte in de lens aanwezig. Ideaal als je gewone lenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Het is geschikt voor alle soorten sterktes.
 • Een extra bril is niet meer nodig.
 • Varifocale lenzen draag je al vanaf €15,75 per maand.
Andere keuzes

Naast de populaire contactlenzen is er tegenwoordig nog meer te kiezen. In het schema hieronder tref je de belangrijkste soorten.

 • Silicon Hydrogel: vervaardigd uit een hoog zuurstofdoorlatend polymeer.
 • Kleurenlenzen: geven je ogen een andere kleur.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je een hele maand blijven dragen.
 • Lenzenvloeistof: Houdt je lenzen vochtig wanneer je ze niet draagt.
lenzen-winkels-tegelen-5931

Besparen met huismerk lenzen

De bekendere opticiens in Nederland hebben allemaal een budget label. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wish, Easy Wear van Hans Anders, Easyvision van Specsavers en iWear van Pearle. Dit is ook zo bij winkels als DA, Etos, Trekpleister en Kruidvat. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon maar dan in hun eigen huisstijl. Veel lenzen webshops als 123Lens beschikken ook over interessante alternatieven voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Door hier goed op te letten kan je eenvoudig €135 korting krijgen per jaar. Laat jij het toch liever bij een a-merk? Bestel dan o.a. Acuvue, Blink en Boston. Lees ook meer informatie over Zachte lens.

Veelgestelde vragen over contactlenzen

Waar kan ik lenzen laten bezorgen in Tegelen?
Ja, de lenzen bezorgservice is ook in deze regio beschikbaar. Het is een optie om een eenmalige bestelling te plaatsen bij een lokale opticien of bij een van de online aanbieders. Vaak wordt de bestelling gratis geleverd en hoef je geen verzendkosten te voldoen. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. De bestelde artikelen doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Tegelen?
In deze streek werken er voldoende brillen- en lenzenwinkels waar je een lenzen aanmeting kunt doen. De medewerker bekijkt welke sterkte je nodig hebt en checkt de algehele gezondheid van je ogen. Bij veel winkels is een oogtest gratis als je hier ook producten afneemt. Zoek je naar een mogelijkheid om alles online te bestellen? Met behulp van de Nationale Contactlens Controle Bon kun jij bij een aangesloten optiekzaak een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Hoe vaak moet je je ogen laten testen?
Oogspecialisten bevelen aan om één tot twee keer per jaar een lenzencontrole in Tegelen op je planning te zetten. Dat is relevant om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog klopt. Ook bij jeukende, droge en geïrriteerde ogen of hoofdpijn en vermoeidheid is het aan te raden om een afspraak te maken bij een opticien in de provincie Limburg.

Worden mijn lenzen vergoed door de zorgverzekeraar?
Met de verplichte basisverzekering worden alleen medische lenzen vergoed. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Normale lenzen krijg je (deel) vergoed wanneer jij gekozen hebt voor een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen. Je hebt dan mogelijk recht op €100 per 2 jaar. Belangrijk: is deze aanvullende dekking duurder dan de kosten van de lenzen? Een aanvullende polis alleen hiervoor is dan niet interessant.

Wat is de kwaliteit van het huismerk?
De prijzen van huismerk lenzen zijn lager waardoor sommige mensen aannemen dat de kwaliteit ondergeschikt is. Dit is niet het geval. De concurrerende huismerken van drogisterijen, webwinkels en speciaalzaken voldoen aan alle strenge regels en criteria en komen ook gewoon uit de fabriek van Alcon. Ga je overstappen naar varifocale of multifocale lenzen? Maak dan altijd eerst een afspraak bij een lenzenspecialist in Tegelen. Je kunt daar terecht voor goede tips en kunnen ze ook op maat maken.

Hoe duur zijn lenzen?
Zodra een abonnement aanvraagt betaal je vaak tussen de €8,25 – €58,00 p/maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €285 per 12 maanden, exclusief wat je eventueel terugkrijgt van de zorgverzekeraar. Bovendien betaal je per jaar circa €20,00 voor contactlensvloeistof en de bakjes. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Tegelen kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Met hun oogmeting kun je de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij lokale oogzorg winkels in de gemeente Venlo.

Plaats een reactie