Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Tienray

Snel en simpel goedkope lenzen kopen in Tienray? Een contactlens is gemaakt van kunststof en dient als vervanging van een bril. Het drijft op een laagje traanvocht zonder het hoornvlies te raken. Door het dragen van lenzen zie je veel scherper en een stuk stabieler. Er zijn veel pluspunten. Ze zitten niet in de weg bij het sporten, visueel zijn ze niet op te merken en je behoud de vorm van je gezicht. Via onze vergelijker bieden wij belangrijke informatie over de verschillende soorten lenzen en vind je adresgegevens van drogisterijen en opticiens voor lenzen bezorgen in Tienray.

 • Een contactlens is transparant lensje voor op je ogen.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogproblemen zoals bijziendheid, presbyopie, hypermetropie, astigmatisme (cilinderafwijking), verziendheid.
 • Een gediplomeerd opticien in Tienray kan een oogmeting uitvoeren en achterhaald de oogdruk en hoeveel de ogen gecorrigeerd moeten worden qua sterkte (dioptrie).
 • Met de vakman onderzoek je wat de beste contactlenzen zijn voor jouw voorkeur en levensstijl.
 • Weet je jouw voorschrift al? Kies dan voor het gemak van via internet lenzen bestellen.

Online contactlenzen aanschaffen, is dat wel veilig?

Heb jij het voorschrift van je opticien of gebruik je nu al een lens van de winkel? Een groeiend aantal Nederlanders bestellen via het internet bij aanbieders zoals LensExpress. Deze online aanbieders staan bekend om een uitstekend aanbod, de laagste prijs en hebben vaak een goedkoper alternatief voor de merken van de opticiens. In onderstaande lijst bekijk & vergelijk je de deskundige online aanbieders die gratis lenzen bezorgen in Tienray. Op deze website lees je ook alles over Optiekzaken.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.
Lowlens.nl Divers aanbod van goedkoop tot luxe Altijd gratis verzending van je bestelling.
Mister Spex Uitsluitende de kwalitatieve merken Gratis vanaf €39, anders €4,99.

De beste contactlenzen winkels in Tienray

Heb je te maken met een matig zicht of heb je te maken met vermoeide ogen? En is een bril voor jou een stap te ver? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet zichtbaar, makkelijk om mee te nemen, en zijn heel geschikt voor het sporten. In het overzicht hieronder bekijk je winkels en drogisterijen in de regio Tienray waar je goedkope lenzen kunt vinden. Op deze website zoek je ook winkels in Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum en Wellerlooi.

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
KruidvatMosaïque 315854 AWBergen L
TrekpleisterHeistraat 365701 HPHelmond
DA DrogistStationsstraat 375751 HBDeurne
EtosSteenstraat 875831 JCBoxmeer

Afspraak voor een oogmeting in Tienray in oktober 2022

Indien je wilt kijken of contactlenzen iets voor je is is het belangrijk om een oogtest te laten uitvoeren door een gediplomeerde contactlensspecialist in Tienray. Na deze oogtest overleg je met de medewerker welk model lens aangeraden wordt voor jouw wensen, lifestyle en budget. Na deze metingen geeft de opticien je een proefsetje mee om te ervaren hoe het voor je werkt. Tevreden? Vaak kan je ze meteen meenemen of kiezen voor een handig lenzen abonnement. In de onderstaande tabel verstrekken we waar je terecht kan voor een (gratis) oogmeting in Tienray (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Toon OptiekJeroen Boschstraat 1/C5854 CZBergen lb
Camps OptiekSteenstraat 1205831 JJBoxmeer
Briljant OptiekSteenstraat 845831 JHBoxmeer
Van Wely OptiekSteenstraat 495831 JBBoxmeer
Oculenti ContactlenzenLoerangelsestraat 1/A5831 HABoxmeer

Betaalbare lenzen kopen in Tienray?

Vergelijk lenzenwinkels en bespaar tot wel 20%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik hebben?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk type voor jouw ogen geschikt is hangt af vanjouw dagelijks leven, en hoe vaak je ze in wilt hebben. Voor de kwaliteit van de lens is het onmisbaar dat ze wel zuurstofdoorlatend zijn. Door hierop te letten voorkom je droge en geïrriteerde ogen. Ook blijven je ogen zo mooi gehydrateerd. Een gediplomeerde oogspecialist heeft veel ervaring en kan je adviseren. De beste contactlenzen uitzoeken doe je met behulp van dit stappenplan.

 1. Ogen opmeten
  Hierbij wordt er gekeken naar oogdruk, gevoeligheid en conditie van de ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Een goede lens uitkiezen
  Veel factoren spelen een rol: hoe vaak je ze wilt dragen, hoe gevoelig je ogen zijn, en hoe je dagritme eruit ziet (je werk, hobby’s en welke sport je beoefent).
 3. Probeer lenzen uit
  Over het algemeen ontvang je een probeerset. Je mag ervaren hoe het product voelt en werkt. Na een week of 2 wordt alles geëvalueerd. Wellicht is een andere type geschikter en kun je die ook nog testen.
 4. Het bestellen van de lenzen via een abonnement
  Nu kun je met zekerheid een beslissing nemen. Je kunt een bestelling plaatsen bij jouw lenzenwinkel, een drogisterij als Kruidvat of Trekpleister of bij een webshop als Toplenzen. Niet vergeten: een maandabonnement is erg voordelig.

Voor wie zijn zachte lenzen geschikt?

Zachte lenzen hebben een fijne pasvorm en korte gewenningstijd maar zijn wel wat lastiger schoon te houden. Ze worden gemaakt van bio-compatible materiaal. Je profiteert van prettige zuurstofdoorlatendheid, een lange draagtijd en de lage tarieven. Je kunt het zowel gebruiken als dag- en maandlens.

 • Af te wisselen met bril.
 • Het vergt een korte gewenningstijd.
 • Voordelig: al vanaf €6,80 (per 30 dagen).

Harde lenzen

Vormstabiele lenzen worden vervaardigd uit een hoogwaardig zuurstofdoorlatend materiaal. De levensduur is er hoog. Dit maakt het een duurzame en gunstige investering. Harde contactlenzen hebben een langere periode nodig om aan te wennen.

 • Persoonlijk aangemeten en dus altijd perfect zicht.
 • Goede levensduur, ze gaan wel 2 tot 3 jaar mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €115 per individuele lens.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn zeer betaalbaar, laten goed zuurstof door en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De voordeligste keuze voor het dagelijks dragen van contactlenzen. Ook te bestellen als sferische, torische en multifocale maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Zeer zuurstofdoorlatend en prettig te dragen.
 • Doorgaans €6,75 (maandelijks).

Informeer naar een gratis lenzen meting

Zoek opticiens in de buurt en laat je ogen goed onderzoeken

Handige informatie over daglenzen

Daglenzen draag je maximaal 1 dag, nadat je ze uitdoet gooi je ze ook direct weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Daglenzen hoef je dus niet elke dag schoon te maken. Een perfecte oplossing voor mensen die last hebben van gevoelige en geïrriteerde ogen of regelmatig reizen.

 • Het fijne van dit type lens is dat je ze maar 1 dag gebruikt en dus gewoon weg kunt gooien.
 • Een betaalbare keuze wanneer je niet altijd lenzen draagt, maar ook zo nu en dan een bril.
 • Prijzen plus minus €26,50 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Zijn je ogen heel snel geïrriteerd of last van vuiltjes achter je lenzen? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kan jij nachtlenzen gaan gebruiken. Ze veranderen heel licht de vorm van je hoornvlies terwijl je slaapt zodat je overdag alles goed kunt zien. Het is niet geschikt voor alle sterktes.

 • De oplossing voor vermoeide en geïrriteerde ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • De kosten zijn ongeveer €485 op jaarbasis (bij een brillenwinkel in Tienray).

Wanneer zijn torische lenzen interessant?

Torische contactlenzen zijn geschikt voor een cilinderafwijking aan de ogen. Astigmatisme is een andere term die we hiervoor gebruiken. Feitelijk komt dat doordat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Dit komt er op neer dat het hoornvlies niet mooi rond is. Het zicht is vertroebeld of vervormd, zowel voor dichtbij kijken als veraf zien. Laat je altijd informeren door een erkende opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het hoornvlies is dan niet mooi rond (maar meer een ovale vorm).
 • Je betaalt +/- €23,00 per maand.

Multifocale lenzen, wat is het?

Middels multifocale lenzen bereik je jouw maximale zicht. Er zit een klein leesgedeelte in deze lens. Een goede oplossing wanneer je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Daarbij is het ook handig als je een multifocale bril hebt en over wilt op lenzen.

 • Biedt een oplossing voor dichtbij en verweg.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen koop je al vanaf €18,50 (per 30 dagen).
Andere soorten

Buiten de hiervoor genoemde opties is er nog veel meer keuze. In het schema hieronder lees je meer over de belangrijkste alternatieven.

 • Silicon Hydrogel: zacht, comfortabel en zeer zuurstofdoorlatend.
 • Kleurenlenzen: krijg je oogkleur die je altijd al wilde hebben.
 • Dag-en-nachtlenzen: zonder problemen 24 uur per dag (tot 1 maand) door te dragen.
 • Lenzenvloeistof: Noodzakelijk product voor goed onderhoud van de lens.
lenzen-winkels-tienray-5865

Huismerk lenzen voor een lagere prijs

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Je kunt dan denken aan Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar je kunt ook terecht bij DA, Kruidvat, Etos en Trekpleister. Deze budgetlabels produceren ze niet zelf. We noemen dit ook wel private labels afkomstig uit grote fabrieken van Cooper Vision maar dan in hun eigen huisstijl. Verschillende specialisten als Alensa verkopen een uitstekend alternatief voor het dure huismerk van opticienketens die je goedkoop kan bestellen. Dankzij dit trucje kan je al snel €340 (op jaarbasis) besparen. Bestel je liever een A-merk? Dan heb je de keuze uit onder andere Acuvue, Clariti en Menicon. Op deze site lees je ook meer over Weeklens.

Veelgestelde vragen over lenzen

Hoe snel kan ik lenzen laten bezorgen in Tienray?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een opticien of bij een lenzenshop. Boven een bepaald bedrag is deze bezorging gratis en betaal je dus niets voor de bezorging. Als je van plan bent ze structureel te gebruiken dan is een lenzen abonnement interessanter. Deze pakketten inclusief vloeistof doet de bezorger gewoon in de brievenbus.

Op welke plek kan ik afspraak maken voor de oogtest in Tienray?
In deze buurt werken er voldoende oogspecialisten waar ze een analyse voor je ogen kunnen doen. De vakman bekijkt welke sterkte je nodig hebt en kijkt naar de algehele ooggezondheid. Over het algemeen kan de oogtest zonder kosten worden afgenomen. Ga je bestellen bij een online aanbieder? Via de Nationale Contactlens Controle Bon kan je bij diverse optiekzaken de contactlenscontrole inplannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten bevelen aan om ten minste 1 keer per jaar een lenzencontrole in Tienray te laten doen. Dat is essentieel om te zien of alles nog naar wens is en of de sterkte nog optimaal is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een terugkerende hoofdpijn is het aan te raden om nader onderzoek te laten doen bij een opticien in de provincie Limburg.

Hoeveel lenzenvergoeding krijg ik van de zorgverzekering?
In de basisverzekering worden reguliere lenzen niet vergoed, alleen de medische. Je moet daar een speciale verwijzing van een oogarts voor kunnen tonen. Gewone lenzen worden alleen (deels) vergoed als je een aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt afgesloten. Je hebt dan mogelijk recht op €75 (per 2 jaar) voor brillen, lenzen en ooglaseren. Niet vergeten: is de premie van de polis hoger dan de feitelijke kosten van de lenzen? Kies er dan voor om alles zelf te betalen.

Kan ik beter kiezen voor een huismerk?
Huismerk lenzen kun je vaak goedkoop bestellen en worden dus soms gezien als slechter. Dat is wat te kort door de bocht. Voordelige huismerken van drogisterijen of online aanbieders voldoen aan strenge eisen en komen ook gewoon uit de fabriek van Bausch & Lomb. Heb je interesse in varifocale of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Tienray. De metingen daar zijn betrouwbaar en zij kunnen het ook helemaal op maat maken.

Zijn lenzen duur?
Op het moment dat je een abonnement neemt betaal je vaak tussen de €6,00 en €47,00 per maand. De uiteindelijke kosten zijn gemiddeld €285 per jaar, bij normale maand of daglenzen. Daarbij betaal je jaarlijks circa €16,50 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij een optiekzaak in Tienray kun je deskundig oogtesten laten uitvoeren. Daarna kan je de goedkoopste lenzen scoren door de prijzen te vergelijken bij erkende oogzorg winkels in de gemeente Horst aan de Maas.

Plaats een reactie