Contactlenzen bestellen?
Vergelijk de beste leveranciers en bestel online!

LENZEN VERGELIJKEN

Lenzen kopen Egmond-Binnen

Eenvoudig goedkope lenzen kopen in Egmond-Binnen? Een contactlens is een plastic lensjedat je op je oog kunt plaatsen. Het drijft als het ware op het vocht van je oog. Door gebruik te maken van lenzen kun jij weer alle detail zien, zowel dichtbij als veraf. Je zult er veel baat bij hebben. Ze beperken niet je bewegingsvrijheid, ze zijn nagenoeg onzichtbaar en je hebt geen last van een beslagen bril. Op deze site vind je uitgebreide info over de verschillende soorten lenzen, een keuzehulp en vergelijk je shops en opticiens voor lenzen bezorgen in Egmond-Binnen.

 • De contactlens is een optisch hulpmiddel dat je op je ogen draagt.
 • Ze kunnen hulp bieden bij oogafwijkingen zoals hypermetropie, bijziendheid, verziendheid, astigmatisme (cilinderafwijking), presbyopie.
 • Een gediplomeerd opticien in Egmond-Binnen zal een oogmeting doen en kijkt naar het gezichtsvermogen en per oog de noodzakelijke sterkte (dioptrie).
 • Samen met de vakman bepaal je welke contactlenzen aansluiten op jouw voorkeur en levensstijl.
 • Heb jij al inzicht in je sterkte? Dan kan je heel voordelig via internet lenzen bestellen.

Via internet contactlenzen aanschaffen, hoe werkt dat precies?

Heb jij inzicht in de details van de oogtest en een fijne lens gevonden? Een groot deel van de consumenten kopen online bij specialisten als LensExpress. Deze webshops werken met het beste assortiment, de laagste prijs en hanteren doorgaans ook een budget huismerk. In onze onderstaande vergelijkingstabel tref je landelijke online bedrijven die gratis lenzen bezorgen in Egmond-Binnen. Op deze website lees je ook alles over Stappenplan contactlenzen verzorgen.

Opticien Merken Bezorging Beoordeling Bestellen
Vision Direct A-merken en verschillende huismerken Gratis vanaf €49, anders €3,99.
Sightful Uitsluitende de top producten in voorraad Gratis vanaf €49, anders €2,99.
Lentiamo Gangbare modellen van bekende fabrikanten op voorraad Gratis vanaf €69, anders €3,99.
Lensonline.nl Ruime keuze in geselecteerde merken Gratis levering naar de winkel, anders €3,90.
Alensa Groot aanbod merken en series in alle prijscategorieën Gratis vanaf €39, anders €2,95.

Vergelijk contactlenzen winkels in Egmond-Binnen

Heb je te maken met een wazig zicht of vermoeide, rode/tranende ogen? En wil je nog niet aan een bril? Contactlenzen hebben tal van voordelen. Lenzen zijn niet waarneembaar, gevoelloos, en je voelt ze niet zitten tijdens het lopen of rennen. In de bijgaande tabel bekijk je winkels en drogisterijen in de omgeving Egmond-Binnen waar je goedkope lenzen kunt kopen. Op deze website bekijk je ook optiekzaken in Egmond aan den Hoef, Egmond aan Zee, Akersloot, Limmen en Groet.

📝 Nog geen opticiens en brillenwinkels gevonden. Meld je aan!
Helaas hebben we in deze plaats nog geen bedrijven gevonden. Jouw bedrijf aanmelden? Klik hier voor alle informatie.

Afspraak voor een oogmeting in Egmond-Binnen in juni 2024

Als jij gaat starten met contactlenzen is een oogtest noodzakelijk. Laat dit doen door een erkende contactlensspecialist in Egmond-Binnen. Na deze meting overleg je met de oogdeskundige welk type contactlens past bij jouw situatie en leefstijl. Na de oogopname geeft de opticien je een proefsetje mee zodat je kunt kijken hoe het in het dagelijks leven gaat. Bevalt het? Vaak kan je ze meteen meenemen of laat je informeren over de mogelijkheden van een lenzen abonnement. In de onderstaande lijst vergelijk je op welke plekken je een afspraak kan maken voor een (gratis) oogmeting in Egmond-Binnen (o.a. Hans Anders, Eye Wish, Specsavers en Pearle).

WinkelStraatnaamPostcodePlaats
Bakker BrillenVoorstraat 104/A1931 ANEgmond aan Zee
Pearle OpticiensMiddelweg 831911 ECUitgeest
Oogzorg OptiekGeesterduin 371902 EJCastricum
BS opticsHenri Dunantsingel 1641902 EDCastricum
Bergman Optiek HarryDorpsstraat 491901 EJCastricum

Lenzen kopen en laten bezorgen in Egmond-Binnen?

Vergelijk merken en bespaar tot wel 38%

Keuzehulp: welke contactlenzen moet ik kiezen?

Het aanbod contactlenzen is ontzettend divers. Welk model aangeraden wordt is met name afhankelijk van jouw dagelijks leven, gewoontes en budget. Als je voor het eerst lenzen gaat dragen dan is het van belang dat ze gemaakt zijn van materiaal dat voldoende zuurstof doorlaat. Zo voorkom je oogirritaties. Ook blijven je ogen zo gezond en gehydrateerd. Een vakkundig oogspecialist kan jou hierover meer vertellen. Het zoeken naar beste contactlenzen is soms een ingewikkelde aangelegenheid. Bekijk ons stappenplan:

 1. Oogtest
  Er wordt gekeken naar de samenwerking tussen je ogen en de minimale/maximale sterkte van jouw ogen.
 2. Het kiezen van de juiste lens
  Weeg aspecten mee zoals de tijd dat je ze dagelijks wil dragen, het draagcomfort, en hoe intensief je leeft (denk aan hobby/werk/sport).
 3. Lenzentest
  Doorgaans zul je een probeerset ontvangen. Je mag laagdrempelig kennismaken met het product. Na een week of 2 kom je terug voor een controle-afspraak. Het kan zijn dat je nog een andere model kan proberen.
 4. Lenzen bestellen of een abonnement
  Ben je eruit welke het moet worden? Deze kan je kopen bij de speciaalzaak, de Kruidvat, Etos of Trekpleister of bij een online aanbieder als 123Lens. Tip: een lenzen abonnement is vele malen goedkoper.

Alles wat je moet weten over zachte lenzen

Zachte lenzen zijn standaard wat goedkoper maar hebben wel wat meer onderhoud nodig. Het product bevat hydrogel. De voordelen zijn perfecte zuurstofdoorlatendheid, ze blijven heel goed zitten en gunstige tarieven. Te koop als dag, week en maandlens.

 • Korte aanpassingstijd.
 • Heel geschikt voor een actief leven.
 • Voordelig: ze zijn er al voor slechts €5,00 (maandelijks).

Zijn harde lenzen voor mij geschikt?

Vormvaste lenzen worden gemaakt van high tech zuurstofdoorlatend materiaal. Ze zijn duurzaam en gaan lang mee. Hierom is dat een ecologische en voordelige keuze. Harde contactlenzen drijven op je traanvocht (geen direct contact met het oog).

 • Volledig maatwerk en dus geschikt voor elke correctie.
 • Hoge levensduur, ze gaan met gemak 2 jaar of langer mee.
 • Tegenwoordig laat je ze maken vanaf €125 per contactlensje.

Maandlenzen: informatie en tips

Het betreft zachte lenzen die je een maand lang in kunt houden. Ze zijn relatief goedkoop, laten goed zuurstof door en zijn er in alle soorten en maten. De voordeligste keuze wanneer je eigenlijk alleen lenzen (en geen bril) draagt. Ook te bestellen als multifocale, sferische en torische maandlenzen.

 • Bijna 2 miljoen mensen in Nederland dragen dit.
 • Geschikt voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
 • Te bestellen vanaf €5,35 (op maandbasis.

Boek een gratis lenzen meting

Zoek en vind opticiens in de buurt en plan een afspraak voor een oogmeting

Tips & tricks over daglenzen

Daglenzen kun je maximaal 1 dag dragen, aan het einde van de dag gooi je ze weg. Iedere nieuwe dag neem je een nieuw setje. Schoonmaken en bewaren in een lenzenhouder is niet nodig. Geschikt voor lensdragers die snel last krijgen van geïrriteerde, droge en vermoeide ogen of gewoon houden van gemak.

 • Een leuk pluspunt is dat je er niet voorzichtig mee hoeft te doen.
 • Voordelige keuze als je ook regelmatig een bril op hebt.
 • Tarieven ongeveer €28,75 (per 4 weken).

Alles wat je moet weten over nachtlenzen

Kamp je met droge en gevoelig ogen of doe je aan bepaalde sporten? En maak je elke nacht minimaal 6 uur of meer? Dan kun je speciale nachtlenzen aanvragen. Je ogen worden gecorrigeerd tijdens jouw nachtrust voor een scherpe blik voor overdag. Helaas is het niet voor alle oogsterktes geschikt.

 • Geen last meer van droge of vermoeide ogen.
 • Geschikt voor mensen met een afwijking tot min 4,5.
 • Je betaalt ongeveer €495 per kalenderjaar (bij een brillenwinkel in Egmond-Binnen).

Informatie over torische lenzen

Torische contactlenzen zijn ontworpen voor mensen met een andere kromming van het hoornvlies. Dat wordt doorgaans gecategoriseerd als astigmatisme. Dat heeft te maken met het feit dat er onregelmatigheden in het hoornvlies zijn geconstateerd. Concreet zien we dan een hoornvlies dat niet perfect rond is. Het zicht is dan slecht, zowel bij het veraf als bij het dichtbij kijken. We raden aan om voor het bestellen altijd een bezoek te brengen aan een gecertificeerd opticien.

 • Speciale contactlenzen met een cilinder.
 • Het oog is hier dan eigenlijk niet mooi rond (maar enigszins ovaal).
 • Reken op kosten van ongeveer €25,00 per maand.

Informatie over multifocale lenzen

Door gebruik te maken van multifocale lenzen kan je lezen, computeren, autorijden en sporten. Het leesgedeelte draagt hieraan bij. Ideaal als je reguliere dag- of maandlenzen hebt maar merkt dat je steeds vaker er een bril bij nodig hebt. Veel mensen die al een multifocale bril hebben kiezen hiervoor.

 • Je hebt perfect zicht, zowel dichtbij als veraf.
 • Je bent niet meer afhankelijk van een extra leesbril.
 • Varifocale lenzen kosten ongeveer €18,00 per maand.
Andere keuzes

Naast de opties die we hiervoor opgesomd hebben is er nog veel meer keuze. In de volgende opsomming vind je een aantal alternatieve soorten.

 • Silicon Hydrogel: laat veel meer zuurstof door zodat je ogen meer ontspannen.
 • Kleurenlenzen: een compleet nieuwe look bereiken met een andere kleur ogen.
 • Dag-en-nachtlenzen: deze kan je zowel ‘s nachts als overdag dragen.
 • Lenzenvloeistof: Voor het behoud van de lenskwaliteit.
lenzen-winkels-egmond-binnen-1935

Bestel online de goedkoopste huismerk lenzen

Nederlandse opticiens werken met eigen huismerken. Zoals Eyexpert van Eye Wis, iWear van Pearle, Easy Wear van Hans Anders en Easyvision van Specsavers. Maar ook deDA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. Zoals je misschien weet maken zij deze producten niet zelf. Het zijn private labels die worden ontwikkeld door o.a. Alcon met hun eigen label erop. Het grootste deel van de lenzen webshops als 123Lens verkopen een uitstekend alternatief voor de dure merken van opticiens die extra voordelig zijn. Zo kan je tot wel €340 per jaar besparen. Wil je toch de luxe kwaliteit van een a-merk? Goede merken zijn o.a. Alcon, EasySept en Opti-Free. Op deze site lees je ook meer over Goede lenzen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Door welke opticien kan ik lenzen laten bezorgen in Egmond-Binnen?
Ja, het is geen probleem om ze te laten thuisbezorgen. Jij hebt de keuze om een proefbestelling te plaatsen bij een brillenwinkel in de regio of bij een online specialist. Boven een bepaald bedrag is de bezorgservice kosteloos en is de bezorging dus volledig kosteloos. Gebruik je altijd hetzelfde product? Neem dan een lenzen abonnement. De lenzen en de vloeistof kunnen door de postbode in de brievenbus worden gegooit.

Waar moet ik naartoe voor een oogtest in Egmond-Binnen?
In deze regio kan je kiezen uit allerlei opticiens waar je ogen kunnen worden opgemeten. De deskundige meet nauwkeurig de sterkte op en onderzoekt de algehele gezondheid van je ogen. Doorgaans is de oogtest inbegrepen. Wil je lenzen online bestellen? Door het aanschaffen van de Nationale Contactlens Controle Bon kan je op meerdere plekken een contactlenscontrole en adviesgesprek plannen.

Is een jaarlijkse controle belangrijk?
Oogspecialisten bevelen aan om regelmatig (halfjaarlijks) een lenzencontrole in Egmond-Binnen aan te vragen. Dat is essentieel om te zien of jouw ogen nog gezond zijn en of de sterkte nog juist is. Ook bij droge en geïrriteerde ogen of een vervelende hoofdpijn is het goed even langs te komen bij een opticien in de provincie Noord-Holland.

Krijg ik mijn lenzen ook vergoed door de zorgverzekering?
Via de polis van de basisverzekering krijg je alleen compensatie voor lenzen met medische noodzaak. Een specifieke verwijzing is dan wel noodzakelijk. Reguliere lenzen kan je deels vergoed krijgen als jij de aanvullende verzekering voor brillen en lenzen hebt aangezet. Je ontvangt dan mogelijk €125 (per 3 jaar). Tip: betaal je meer premie voor de aanvullende polis in vergelijking met de totale kosten van je lenzen? Betaal ze dan gewoon zelf.

Kan ik ook een huismerk gebruiken?
Huismerk lenzen hebben een verrassend laag prijskaartje en worden dus soms gezien als slechter. Dat beeld is niet juist. De scherp geprijsde huismerken van webshops en drogisten voldoen aan strenge eisen en worden vrijwel altijd gewoon gefabriceerd door fabrikanten als Cooper Vision. Draag je torische of multifocale lenzen? Voor dergelijke specialistische gevallen kan je het beste gaan naar een lenzenspecialist in Egmond-Binnen. Je krijgt daar deskundig advies en je profiteert hier altijd van maatwerk.

Wat kosten lenzen?
Op het moment dat je een abonnement afsluit liggen de kosten tussen de €8,00 tot €48,00 (per 30 dagen). Gemiddeld betaal je zo’n €280 (op jaarbasis), afhankelijk van het type lens (en verzekering). Tevens betaal je nog zo’n €21,00 m.b.t. contactlensvloeistof. Door een afspraak te maken bij je optiekzaak in Egmond-Binnen kun jij je goed laten voorlichten. Op basis daarvan kan je vervolgens de goedkoopste lenzen vinden door de prijzen te vergelijken bij meerdere oogzorg winkels in de gemeente Bergen Noord-Holland.

Plaats een reactie